Мда благодаря за отговорите. Явно ще зи взема и за спалнята Митак, поне виждам как се държи този в хола. Пък като е много топло ще отварям вратата на коридора.
Мда благодаря за отговорите. Явно ще зи взема и за спалнята Митак, поне виждам как се държи този в хола. Пък като е много топло ще отварям вратата на коридора.
Днес сложиха Панасоника.
Доста безшумно работи и външното и вътрешното тяло.
На 8*C стайна направи 34.5*C струя на ниска степен на вентилатора.
Предполагам не е зле, навън беше към -11*C.
След седмица като почнем да го ползваме ще мога да кажа как се справя.
аз съм с 12 усб и трябва да ви кажа,че никак не духа хладно-в момента при мен е -14(измерена на 1 метър от външното тяло) и климатика се справя чудесно-за мен чудесно значи 21 градуса в помещението-последен етаж,под мен не живее никой(ново строителство) 3 външни стени с 3 прозореца!!Климатика е на тераса и вярно над него него има козирка! Но на същото място държах 1 МИДЕЙКА msv1 12 hrn 1 ,КОЯТО 2 ЗИМИ ми разказа играта! На всеки 5,6 часа с кофата с горещата вода....и повече от 18 градуса не виждах от нея-падне ли под -5!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328818961[/time]_________________________________________________
Здравейте, моля за съвети и идеи за следното:
1. Къща, Варна, Евксиноград, югозапад,Ytong 35см външни стени, без допълнителна изолация, ПВЦ дограма, двоен стъклопакет
2. За отопление
3. Три помещения разположени на три различни етажа:
-хол/кухня/трапезария - обща площ 60 кв.м (180 куб. м), югозапад, 15 кв. м прозорци, всички кухненски уреди са на ток
- всекидневна - 35 кв.м (100 куб.м), югозапад, 8 кв. м прозорци
- всекидневна - 20 кв. м (55 куб. м.), югозапад, 4 кв. м прозорци
4. Желана температура в трите помещения - 19-20 градуса
5. Ориентирал съм се към средния ценови клас за съответната марка и модел DC инверторни климатици.
Може ли някой да ми препоръча сериозна фирма за доставк и монтаж във Варна?
Ще съм много благодарен за всеки конкретен съвет или предложение.
pfloyd, добре дошъл във форума!
- За голямото помещение 2бр. от LG E18SQ.
- За средното помещение 1бр. от горния или 2бр. от Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA.
- За малкото помещение 1бр. от Fujitsu ASYB-12LDC (ако е наличен) или Sharp AY-XP12GHR.
Във форума за тази фирма имаше положителни отзиви от монтажите им.
Успех!
Като за начало за голямото помещение от 35квадрата купи само едно ЛГ 18-ка либеро, пък ако не смогва ще помислим за какво друго да си похарчиш парите.
Топля се с AUX от Техномаркет за 480 лв. Тази сутрин навън -13 градуса в стаята 24 при зададени 24 градуса.Много рядко размразява-само като се натрупа лед и като го пусна на по-високи градуси. Иначе на 23 градуса не размразява. Не знам защо. Дограмата е дървена на 40 години.
serge, този пост можеш да го нашляпаш поне в още 3-4 теми, за да разберат всички, че имаш Аукс за 480лв.![]()
Препоръчайте ми машинка среден клас,да сменя старата IKEDA ...в тоя студ много се озорва...
помещението е 21кв.м.,55 куб.м.,западно изложение в София,PVC дограма.
Харесах си този - http://www.**********************/klim...2lsr-1089.html ,някакви мнения
и предложения за други модели?Бюджета е до 1300 с монтажа.
Аз бих сложил това http://www.**********************/klim...35va-1118.html
Първоначално публикувано от gnf
Как пък никой не се сети да му препоръча Нокрия, ами му пробутвате някакво LG?!Първоначално публикувано от justify
скъп ми идва...Първоначално публикувано от Anubis
този http://www.**********************/klim...35va-896.html# много по-зле ли е ?
Как мислиш, дали не съм се сетил?! Но като прочетох...Първоначално публикувано от deian
реших, че LG-то е приемлив вариант за цената си. Ако до 2000лв. с включен монтаж и с подобни мощности има друг модел ОК. Всъщност имаше 1 Хитачи, но не го открихПървоначално публикувано от pfloyd
![]()
gnf
+1.
Хитачито ми се струва по -слабо от това LG.
Имам познат който се топли 7-8 години с една 18-ка на LG и беше доволен от отоплението и мощността, нямaше шумове повече отколкото на средния ценови клас на фуджицу- 14ЛГЦ, като единствения недостатък според него беше между 15% до 30% по-голяма консумация на ток в сравнение с мицубиши илектрик GE50VA .
ЛГ-то има доста добри шансове да се справи с това помещение с външно тяло 46 кг и вътрешно 17 кг...
Хитачито е с вътрешно 9кг, външното е същите КГ, а като цена е = на LG.
Писах на две места, защото едната тема е избор на климатик, а другата е за разкрежаване. Но като съм почнал да си кажа...През летните месеци си търсих клима(китайската конвенционалка Panasonic с която се топлих 6 години продадох за части заради "добри майстори"). Влизах в магазините и питах за клима за зимата за около 500лв. Гледаха ме като прокажен. Започваха приказки от рода на "за тази пари няма клима, която да те топли.Решението е Daikin или Mitsubishi от 1300лв. нагоре". Като разбираха, че не ми се дават толкова пари и че с години съм се топлил с китайска конвенционалка почваха да ми предлагат японските инвертори втора употреба, чието вътрешно тяло само като погледнеш бъка от бактерии колкото и да е мито на пароструйка взето от сметищата на Япония. Като разбираха, че и това не ми допада, се почваше" А бе то и Мидейка ще ти свърши работа. Е не е Daikin,ама..." Накрая жена купих най голямото "куче" и съм доволен за сега. Сметката ми за ток е 160 лв. Живеем 5 човека в апартамент 80м/2. Ползват се и две духалки(едната е включена почти постоянно) , фурната работи през ден бойлера постоянно е включен.Така че на тази криза май стана като в автосервизите- един влиза и му отрязваш главата. Казваш, че искаш кола, те ти казват' че единствено "S" класата е решението. С това изказване не искам да засегна никого. Затова е форум да си споделяме неволите си. Поправете ме, ако бъркам някъде.