И аз харесах два климатика за Вас:Първоначално публикувано от boiski
2х lg-s-09at - по евтино от това е само сиренцето в капана ...
Ок но едата стя е 17 а дугата 7кв/м то не си заслужава климатик за нея.Дели ги коридор пак 7 кв/м
Иначе си е най добре с два и не съм го мислил варианта за два по слаби но ще стане така че понеже са еднакви единия ще бучи нонстоп а другия тук там......
Ako приемем че коридора е широк 2 метра и дълъг 3, то =6м2 което е по-малко от 7м2.
Аз лично се съмнявам че коридора е широк 2 метра, което означава, че е по дълъг от 3 метра. В този случай забравете да топлите или "стопляте" стаята от 7м2 с климатик от хола ви.
Задължителни са 2 климатика или за малката стая tesy-cn-01150 или tesy-cn-02-150-mas
ок благодаря ви пичове, ще купя нещо......
На Дайкина нямам сервизното, но 50-ката на ME изглежда яка машина
На отопление е 5.8 (1.4 - 7.3) при 20 вътрешна и 7 градуса външна температура.
1550 грама фреон, външно тяло 54 кила! :P Вътрешното 10 кила.
Общо взето е голяма свинкя :D
Само да бяха сложили и 100-200 вата по-мощен компресор, златен щеше да е тоя климатик:P Компресорът е 900W, a честота му 75Hz (аз така чета графиката поне...)
Ето му я хладилната част:
http://postimage.org/image/g623d5ykh/
Ето и как пада номиналната му мощност:
ОФЛАЙН-аз съм с такъв дайкин,хубав е ,но ВЗЕМИ НОКРИЯТА
off_line : дайкина прави едни редовни дефрости на определено време /45мин/ , доколкото имам бегли наблюдения дори мицубишито да е така поне ще са по-кратки, но няма да е така
само един + има тоя дайкин външното не знаеш кога работи, ама пък тази зима редовно си замръзваше единствената дупка за отичане на конденза , ако все пак решиш за него - задължително нагревателче.
оффтоп - ftx-a да не са им смъкнали пак цените ?
Не те разбрах нещо. Жалваш се, че е голямо външното тяло на 50-ката на МЕ? Това е огромен ПЛЮС.Първоначално публикувано от off_line
Fujitsu-to e значитено по-скъпо от Mitsubishi-to или Daikin-a,а характеристиките - почти еднакви?но ВЗЕМИ НОКРИЯТА
Е не е като "едно време" ,когато същия модел: FTX50GV се продаваше за 1450лв (с ДДС и монтаж)!ftx-a да не са им смъкнали пак цените
При наличието на скосена външна стенена и почти никакво свободно място за монтаж,това в моя случай е МИНУС,но днес от Mitsubishi ще дойдат на предварителен оглед,и ще кажат кое как.Не те разбрах нещо. Жалваш се, че е голямо външното тяло на 50-ката на МЕ? Това е огромен ПЛЮС.
Май клоня към това: MSZ-GE50VA при положение че за малкото помещение (спалнята) ще бъде това: MSZ-GE25VA - да са си еднакви*
Mitsubishi SRK/SRC 35 ZJ-S
за 1000лв на около 1.5/2 год.
от роднина е - заслужава ли си....?
ДаПървоначално публикувано от boiski
Ако смяташ форума за дотолкова приличен, че да търсиш мнение тук... довери се на съветите, които ти се дават.Първоначално публикувано от off_line
Ако ли не, можеш да опиташ да подобриш качеството на форума с опита, който ще натрупаш.
+1, Абсолютно, има доста Beta тестери на щат. Главно в Daikin раздела.Първоначално публикувано от Kasap