Ако е само за охлаждане може и конвеционална midea ако търсиш и комфорт в охлаждането инверторна евтин вариант пък и си е с 5 години гаранция мидейката!
Ако е само за охлаждане може и конвеционална midea ако търсиш и комфорт в охлаждането инверторна евтин вариант пък и си е с 5 години гаранция мидейката!
За съжаление инверторните Мидеи станаха с цената на Панасоника.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
TIMBERLAKE, благодаря за предложението.
Бързо търсене ми дава над 10 модела Midea, може ли да ми предложиш конкретен модел ?
Инверторна или конвенционална Мидея?Първоначално публикувано от heyhey
Един модел инверторна и един модел конвенционална.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Здравейте!
Имам за цел да подбера климатична система за родителското тяло.
Не разполагам с достатъчни познания за предлаганото на пазара.
Ще се постарая да покрия въпросите на джъстифай, с надеждата да получа обективни съвети за избор на машината.
Благодаря предварително за евентуална помощ!
Тип помещение: жилищно.
Цел: както отопление, така и охлаждане.
Квадратура: 12,5 кв.м.
Кубатура: 32,5 куб.м.
Дограма: дървена.
За да отворя прозорец, трябва да отворя два прозорца, между които има около 10-12 см въздух.
Обща квадратура на прозорците: 3,2 кв.м.
Има прозорци само на една страна.
Тази страна е с южно изложение.
Останалите три страни са вътрешни стени, като граничните помещения не се отопляват или охлаждат.
Етажът е 3-ти, последен, като над него има таван, чийто покрив не е добре топлоизолиран (етернит).
Жилището отдолу, поне понастоящем, се отоплява.
Помещението ще се използва през зимата както за дневна, така и за спалня.
Същото важи и за особено горещите летни дни, където ще може да се скрие човек от горещините.
В тази връзка: едно нещо, което ми е важно, е шумът. Помещенито ще се ползва включително и като спалня. Комфортът за мен не е свързан само с това да си темперираш стаята както ти се иска, а и с това да не замърсиш средата на живот, мястото за почивка, с шум.
Типът на сградата е жилищна кооперация, 3 етажа, с по 2 семейства на етаж, тухла.
Селището е Кубрат, североизточна бг. Макар и в равнината, тук има тежки зими и лета.
Желаните температури за поддържане няма да са екстремни, а по-скоро адекватни.
Във всеки случай, през зимата денем ще са необходими минимум 20-21 градуса. Вероятно ще се ходи докъм 23-24 при нужда. Нощем при спане ще са по-ниски, да речем около 17-18.
Относно лятото ми е трудно да посоча стойности на температурата, ала режимът няма да е екстремен или дори тежък. Например, няма да бъдат поддържани 20, ако навън са, да речем, 38-40.
Относно изолацията: на станата с прозорците има изолация от стиропор, но повече информация не ми е известна. Относно тавана и останалите стени писах по-горе.
Електрически уреди, които биха отдавали топлина - евентуално малък телевизор и лаптоп.
До каква външна температура ще разчитам да функционира машината:
това е една от причините, поради която не съм вече купил, а се допитвам тук.
Зимата ми е важна надежността. Климатик за т.нар. преходни периоди не ми е достатъчен, защото в жилището съвременно алтернативно отопление няма. Няма парно, няма подово. Има само печки на твърдо гориво, от които дефакто целя да избягам.
Бюджет: ако е основателно, бих могъл да отида докъм 2000. Но не заради его и емоция. Ако ще е само за последното, предпочитам да си остана на около 1300-1400.
ПАНАСОНИК 9мке-3 е подходящ за помещението ти.Тих е, щом ще се спи в помещението, има си достатъчно мощност и за голям студ.Към 1300-1400 лева се намира, може и по-евтин да има.Ако намериш 09LKE по-евтино, вземи него.Едни и същи са машините на практика.
Здравейте, моля за съвет по едни въпрос! Ползваме локално парно в най студените дни, но на пролет и есен не е оправдано паленето му. При мен имам инверторна машина, но при родителите няма нищо.
Въпросът е за месеците когато температурите са над 5 градуса - март, април, октомври, ноември? С каква машина е най удачно да се отоплява? Ще се ползва няколко часа вечер! Помещението е топло, пък и родителите не разполагат с много кинти! Дали е оправдано ценово да се взима инвертор? Първо да измислим решение пък после ще се смята кубатура и ще се търси определен модел!? 41 m3 приземен, топъл, нисък(220см)!
Благодаря за бързия отговор!Първоначално публикувано от edi1
Без нагревател на картера няма ли да има проблеми, при положение, че целта е да се използва като основно отопление? Очертава се външното тяло да бъде монтирано на завет, ала все пак зимите тук не са особено щадящи.
Машината е достатъчно мощна, няма да имаш проблеми.За машини с нагревател на тавата и компресора цените са по-високи.такива са серията NE на ПАНАСОНИК, ето я машината - http://www.climamarket.bg/%D1%81%D1%...BA-ne9mke.html , дано да е останала някоя бройка.Можех да ти предложа и още по-добра машина - 10 SAVP2-E, но цената превишава малко бюджета ти.
Четири броики имам монтирани от NE серията и мога да кажа че варвят перфетно за парите си е без конкуренция до момента Които успя да се уреди от него зимата ще е добре
Благодаря много! Записвам си.
Моят Гугъл незнайно защо не успява да ми намери тази Тошиба по бг-сайтове. На един словенски виждам, че е около 1100 евро. Ще имам и нея впредвид.
Следното питане:
Помещението е малко, но предвид малката разлика в цените на 9 и 12 (при по-масовите, по-изгодните уреди), и това, че ще се ползва за отопление, местните предприемачи ме съветват да ползвам 12-ка.
Какво би се случило при мен, ако инсталирам 12-ка с "висок" минимум (900 вата е висок минимум, доколкото разбирам от форума)?
Без да разбирам от такива системи и без да имам опит, започвам да си мисля от прочетеното, че такава система би била шумна за спане, защото често ще се гаси и пуска.
Има ли вярно в написаното от мен?
Eдна 9ка спокойно ще ти върши работа за твоето помещение от 12,5м² -няма смисъл от 12ка,но и минимумите на 9ката и 12ката са еднакви,ако става на въпрос за CS/CU-E9MKE-3,но по малкият ще работи повече като инвертор.Първоначално публикувано от datanasov
За парите си смятам, че от европейските модели това е без конкуренция:http://www.**********************/klim...ikai3-525.html
Бих ти препоръчал и Sanyo DK25T, ако все още някъде го има.