Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 194

Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Бих казал, че 9-ка Шики-сай-кан на Саньо поне не би му отстъпила .
    Предполагам, но за съжаление този модел е в историята, пък и вносителя много не си даваше зор да го има на склад. Не че нямаше желаещи, но на кой му се чака три месеца за доставка на климатик. Хората кола купуват по-лесно. Така и не можах да видя как работи тази машина на живо.

Носи се слух, че Panasonic ще извадят лятото модел на тази база, но да видим.

2.  

3. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от babati

https://forum.setcombg.com/index.php...,53022.28.html

Но мен ме е страх да работи при тези условия и не смея да го оставям сам да се оправя щото е дърт. Вместо това го пускам да поработи на охлаждане малко

(поне тази е последната която съм виждал... по-натам не искам да гледам

http://postimage.org/image/6zmdboj6z/
    Телефона до главата за 03 20мин за процедурата изпишкване

4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328567240[/time]_________________________________________________

Я, дефростнал е, бре Тоя път май няма да се наложи да пускам охлаждането на -10

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Така са ТОШО-вците по отношение на дефроста.Даже някъде преди време бях писал подобно наблюдение.Понеже са си ми слабост поразнищих сериозно дефрост алгоритъма по сервизните и точно работата при по-ниска мощност и огромните тела са причина да не достигне необходимата температурна разлика между базата, запаметена в процесора/между десета и петнадесета минута работа на компресора/ и тази, измервана при мониторинга.Разликата при двете зони е 2,5 и 3 градуса.Моя също е в добре изолирана стая 16-17 квадрата и е събитие да дефроства.Дори в студовете си работи на консумация 300-400 вата.Събитие е също да видя скреж по него, трябва да е студено и да има мъгла, силен сняг или леден дъжд.Но появи ли се скреж, винаги навреме си дефроства и питата се изчиства до дупка.Конденза директно си замината от трите големи дупки и никога не е събирал нещо в тавата.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Така са ТОШО-вците по отношение на дефроста.Даже някъде преди време бях писал подобно наблюдение.Понеже са си ми слабост поразнищих сериозно дефрост алгоритъма по сервизните и точно работата при по-ниска мощност и огромните тела са причина да не достигне необходимата температурна разлика между базата, запаметена в процесора/между десета и петнадесета минута работа на компресора/ и тази, измервана при мониторинга.Разликата при двете зони е 2,5 и 3 градуса.Моя също е в добре изолирана стая 16-17 квадрата и е събитие да дефроства.Дори в студовете си работи на консумация 300-400 вата.Събитие е също да видя скреж по него, трябва да е студено и да има мъгла, силен сняг или леден дъжд.Но появи ли се скреж, винаги навреме си дефроства и питата се изчиства до дупка.Конденза директно си замината от трите големи дупки и никога не е събирал нещо в тавата.
    При теб може да е така, но при мен особено при тези силни снеговалежи, остава лед в тавата. Даже при миналия сняг имаше 10 см лед долу по питата и не можеше да се стопи при дефрост. И при мен въобще не забравя за дефростите както всички тук казват независимо, че работи под номинал

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, във всяко помещение е различно поведението на машините.Няма начин да работят еднакво.225 е малка машина, може да е едноредова отвън и затова по-често заскрежава и дефроства, знам ли.важното е, че те топли.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Е, във всяко помещение е различно поведението на машините.Няма начин да работят еднакво.225 е малка машина, може да е едноредова отвън и затова по-често заскрежава и дефроства, знам ли.важното е, че те топли.
    Еди, малка малка, колко да е малка. Виж и параметрите и не забравяй, че става въпрос за стая 10 кв в която без отопление температурата не пада под 18°

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сега се сетих, че при теб имаше някакви проблеми с разхода и с поддържаната температура, като машината поддържаше повече от зададената /да ти имат всички проблема /.Малка имам на кила в сравнение с другите ТОШИБИ.Не знам дали обменника ти е едноредов, но като гледам килата на външното, дават го 31 може и да е едноредов и ако се пъне малко повече компресора, въпреки, че е около номинала, затова заскрежава повече.Я погледни, ако имаш възможност, колко реда се виждат вън.Иначе ІІІ, V и 6 са с доста по-големи и тежки външни тела и са с двуредови обменници и затова имат още по-нисък топлообмен.Абе, я се топли там, какво си се заоплаквал

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Сега се сетих, че при теб имаше някакви проблеми с разхода и с поддържаната температура, като машината поддържаше повече от зададената /да ти имат всички проблема /.Малка имам на кила в сравнение с другите ТОШИБИ.Не знам дали обменника ти е едноредов, но като гледам килата на външното, дават го 31 може и да е едноредов и ако се пъне малко повече компресора, въпреки, че е около номинала, затова заскрежава повече.Я погледни, ако имаш възможност, колко реда се виждат вън.Иначе ІІІ, V и 6 са с доста по-големи и тежки външни тела и са с двуредови обменници и затова имат още по-нисък топлообмен.Абе, я се топли там, какво си се заоплаквал
    Аз и не се оплаквам . Дори в големите студове Тошибата беше по-икономична от Фуджицуто и пак си подминаваше градусите. Между другото топлообменника е едноредов

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Положението става страшно!

http://dnes.dir.bg/news/svilengrad-j...-10480594?nt=4

Има 20-30 села в БГ без ток!

13. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

поддържаната температура, като машината поддържаше повече от зададената /да ти имат всички проблема
    В тоя ред на мисли и аз да спомена за моята Тошиба - примерно зададени 20° при продължителна работа на дистанционното изписва 19° вътре и вън колкото си е тук идва другото питане - имам 2бр термометри, различни- единия от китайските за 1 левче, другия с електронен часовник-дата месец градуси на различни места.Не са срещу климата на около 1, 50 от пода показват 21 21.5° колкото и да не са верни показват почти еднакво та не знам на кой да вярвам, но важното е, че ни е добре и жената не се оплаква, даже казва някога когато го засиля на 22 23 гр, че й става топло.Извинявам се за писането, но толкоз мога.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тези термометри хич не ги гледай, не ти трябват.Щом ти е топло, пък и шефа ти в къщи не се оплаква , колкото и да показват все тая.И при мен термометъра на другия край на стаята показва много често 1 градус отгоре.

16. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Тези термометри хич не ги гледай, не ти трябват.Щом ти е топло, пък и шефа ти в къщи не се оплаква , колкото и да показват все тая.И при мен термометъра на другия край на стаята показва много често 1 градус отгоре.
    но интересното че дистанционното изписва 1гр надолу а той се е кротнал и леко се усеща че работи но както и да е ай

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При нас още не е много студено, но от снощи такъв вятър бръсне, че направо не е за разправяне.Поривите стигат до 26 метра секунда.Снощи вятъра е отнесъл ламаринения покрив на един автосервиз и го е пльоснал на пътя.Като знам сервиза колко е голям, не ми се мисли какво е можело да стане.Вижте за какво става дума - http://www.yambolnews.net/content/view/21911/28/ .

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Ако качиш рязко температурата на 28 градуса не се ли усеща?
    2 от 2 tnx Така е доста по-лесно и комфортно отколкото да го зарежа за няколко дни и после да го пускам на охлаждане. Беше събрал доста скреж днес по обед, вдигнах на 28 и почна да дефроства мигновено! Докато си дефростваше пак си го смъкнах на 20

При Sharp тоя номер не се получава обаче. Исках да пробвам да го метна и него, за да махне тоя лед от тавата, че на моменти става доста по-шумен и потраква. Също така след дефрост почва да пука леда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  2. Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ
    От justify във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 286
    Последно: 25-02-10, 21:23
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе