В Русе в момента е -1гр. и вали яко поледица .За сега и двата ми Панасоника се справят перфектно .
В Русе в момента е -1гр. и вали яко поледица .За сега и двата ми Панасоника се справят перфектно .
Охооооо, при нас е пролет - над +7, +8 е.Чакам да завали дъжд.
И във Варна се живее. Нищо общо с условията в планината.
тежка зима се очертава
Да ви кажа нещо интересно. Тези дни се наблюдава явлението забравен дефрост при Daiseikai 5 и 6. Не знам дали важи и за трета серия, но предполагам. Изразява се в следното. Понеже машините са доста мощни и с големи тела и топлообменици, когато са монтирани в малки стаи с много малки топлозагуби машините пропускат да правят дефрост. Просто работят с дни и заскрежават без да достигнат условията за дефрост. В резултат на това се наблюдава натрупване на доста голямо количество скреж (не лед) по телата. Климатика е толкова мощен, че работи целия в скреж, без това да влияе на работата му, духа топло та се къса. Проблема се заобикаля, като веднъж на ден, кокгато има тежки метеорологични условия се зададе температура за около 20 минути на 27-28 градуса. Така минава незабавно в дефрост. Пак казвам това е само, когато машините са сложени в малки стаи с много малко топлозагуби.
Например 10-ка в 15 квадрата стая с добра изолация.
Мега, не се притеснявай,и аз в началото си мислех че е проблем при Тошо 3. Забавя ама не забравя-както имаше един лаф.Колкото и да забавя дефроста никога не съм видял лед в тавата.
... Тавата е чиста, спор няма.
И аз имам същия проблем с MHI-то:Първоначално публикувано от Mega
https://forum.setcombg.com/index.php...,53022.28.html
Не говоря за това дето мига лампата - явно си мига и при други операции, не само при дефрост. Става дума, че на по-студено забравя да дефроства понякога с дни. Иначе си топли помещение от 26 квадрата без проблем. Но мен ме е страх да работи при тези условия и не смея да го оставям сам да се оправя щото е дърт. Вместо това го пускам да поработи на охлаждане малко
Това засега веднъж за тази зима ми се е случвало, като в момента се задава отново това "явлениe". Сега в момента не е дефроствал от вчера сутринта и вече е доста заскрежен, но има още доста до последната фаза(поне тази е последната която съм виждал... по-натам не искам да гледам. Иначе лед в тавата няма както виждате дупките зеят, само че питата е доста обилно ЗАЛЕДЕНА
http://postimage.org/image/6zmdboj6z/
Ако качиш рязко температурата на 28 градуса не се ли усеща?
Да, така го излъгах 1 път - вдигнах градусите, оставих го да поработи и после рязко смъкнах на 20 градуса. Но толкова много беше заскрежен, че след 10 минути дефрост си остана чисто бял! Все едно не е дефроствал И го пуснах на студено, нямаше как...Първоначално публикувано от Mega
Аз като имам една стая 11 квадрата, а на практика 9-10 квадрата какво да взема за нея -дайсекай-ченце
Justy, нали знаеш, че 10-ката на Дайсейкай 6 не е 10-ка. Както и, че 16-кате не е 16-ка. Та при мен в 13 квадрата едвам работи машината. Тя реално е за 18-20 квадрата. Или за малка стая, но с големи загуби. Ако работи много под номинал забравя да дефсроства, което не е проблем. Защото цяла зима е имал нужда от макс 10 дефроста. Пък и все някога се сеща.Първоначално публикувано от justify
Точно Daiseikai е най-подходящ за малки стаи. Ако не той, то не знам кой от машините за Европа. С реален нисък минимум са малко алтернативите - Саньо, Панасоник някои модели...
Той става и работи, просто има някои особености. Няма машина за БГ пазара, която да се държи по-добре от Дайсейкай.
Бих казал, че 9-ка Шики-сай-кан на Саньо поне не би му отстъпила .