Страница 11 от 13 ПърваПърва ... 910111213 ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 194

Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

В Русе в момента е -1гр. и вали яко поледица .За сега и двата ми Панасоника се справят перфектно .

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Охооооо, при нас е пролет - над +7, +8 е.Чакам да завали дъжд.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И във Варна се живее. Нищо общо с условията в планината.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

тежка зима се очертава

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Да ви кажа нещо интересно. Тези дни се наблюдава явлението забравен дефрост при Daiseikai 5 и 6. Не знам дали важи и за трета серия, но предполагам. Изразява се в следното. Понеже машините са доста мощни и с големи тела и топлообменици, когато са монтирани в малки стаи с много малки топлозагуби машините пропускат да правят дефрост. Просто работят с дни и заскрежават без да достигнат условията за дефрост. В резултат на това се наблюдава натрупване на доста голямо количество скреж (не лед) по телата. Климатика е толкова мощен, че работи целия в скреж, без това да влияе на работата му, духа топло та се къса. Проблема се заобикаля, като веднъж на ден, кокгато има тежки метеорологични условия се зададе температура за около 20 минути на 27-28 градуса. Така минава незабавно в дефрост. Пак казвам това е само, когато машините са сложени в малки стаи с много малко топлозагуби.

Например 10-ка в 15 квадрата стая с добра изолация.

7. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Мега, не се притеснявай,и аз в началото си мислех че е проблем при Тошо 3. Забавя ама не забравя-както имаше един лаф.Колкото и да забавя дефроста никога не съм видял лед в тавата.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Тавата е чиста, спор няма.

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Да ви кажа нещо интересно. Тези дни се наблюдава явлението забравен дефрост при Daiseikai 5 и 6. Не знам дали важи и за трета серия, но предполагам. Изразява се в следното. Понеже машините са доста мощни и с големи тела и топлообменици, когато са монтирани в малки стаи с много малки топлозагуби машините пропускат да правят дефрост. Просто работят с дни и заскрежават без да достигнат условията за дефрост. В резултат на това се наблюдава натрупване на доста голямо количество скреж по телата (не лед). Климатика е толкова мощен, че работи целия в скреж, без това да влияе на работата му, духа топло та се къса. Проблема се заобикаля, като веднъж на ден, кокгато има тежки метеорологични условия се зададе температура за около 20 минути на 27-28 градуса. Така минава незабавно в дефрост. Пак казвам това е само, когато машините са сложени в малки стаи с много малко топлозагуби.

Например 10-ка в 15 квадрата стая с добра изолация.
    И аз имам същия проблем с MHI-то:

https://forum.setcombg.com/index.php...,53022.28.html

Не говоря за това дето мига лампата - явно си мига и при други операции, не само при дефрост. Става дума, че на по-студено забравя да дефроства понякога с дни. Иначе си топли помещение от 26 квадрата без проблем. Но мен ме е страх да работи при тези условия и не смея да го оставям сам да се оправя щото е дърт. Вместо това го пускам да поработи на охлаждане малко

Това засега веднъж за тази зима ми се е случвало, като в момента се задава отново това "явлениe". Сега в момента не е дефроствал от вчера сутринта и вече е доста заскрежен, но има още доста до последната фаза(поне тази е последната която съм виждал... по-натам не искам да гледам. Иначе лед в тавата няма както виждате дупките зеят, само че питата е доста обилно ЗАЛЕДЕНА

http://postimage.org/image/6zmdboj6z/

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако качиш рязко температурата на 28 градуса не се ли усеща?

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Ако качиш рязко температурата на 28 градуса не се ли усеща?
    Да, така го излъгах 1 път - вдигнах градусите, оставих го да поработи и после рязко смъкнах на 20 градуса. Но толкова много беше заскрежен, че след 10 минути дефрост си остана чисто бял! Все едно не е дефроствал И го пуснах на студено, нямаше как...

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз като имам една стая 11 квадрата, а на практика 9-10 квадрата какво да взема за нея -дайсекай-ченце

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Аз като имам една съая 11 квадрата, а на практика 9-10 квадрата какво да взема за нея -дайсекай-ченце
    Justy, нали знаеш, че 10-ката на Дайсейкай 6 не е 10-ка. Както и, че 16-кате не е 16-ка. Та при мен в 13 квадрата едвам работи машината. Тя реално е за 18-20 квадрата. Или за малка стая, но с големи загуби. Ако работи много под номинал забравя да дефсроства, което не е проблем. Защото цяла зима е имал нужда от макс 10 дефроста. Пък и все някога се сеща.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Точно Daiseikai е най-подходящ за малки стаи. Ако не той, то не знам кой от машините за Европа. С реален нисък минимум са малко алтернативите - Саньо, Панасоник някои модели...

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Той става и работи, просто има някои особености. Няма машина за БГ пазара, която да се държи по-добре от Дайсейкай.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Бих казал, че 9-ка Шики-сай-кан на Саньо поне не би му отстъпила .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 13 ПърваПърва ... 910111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  2. Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ
    От justify във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 286
    Последно: 25-02-10, 21:23
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе