И тук в Русе с един от най-студения климат Хитачи 10 ЕН1 си работи перфектно,държа го на 21 и вентилатора нагласен на ауто ,духа на слаб,отвреме на време средна степен.
И тук в Русе с един от най-студения климат Хитачи 10 ЕН1 си работи перфектно,държа го на 21 и вентилатора нагласен на ауто ,духа на слаб,отвреме на време средна степен.
Днес възкръснах от мъртвите и ти нося истината от Бога, но трябва да си с чисто сърце и душа, за да я приемеш.Първоначално публикувано от Kasap
Не знам как ги отчитат тези температури, които вписват в статистиките. У наше село, метеостанцията е на мама си у...и отчетеното от нея няма нищо общо с реалните температури на мегдана. Сряда срещу четвъртък температурата падна до -24°/-26° в различните точки на града. Това е по показания на термометрите на служебните коли, на моята също и на термометъра в къщи, а по местните вестничета се тръбеше, че имаме температурен рекорд за съответната дата -18°С.
Тъй като темата е омазана незнам защо с коментари за климатици и тяхното поведение, да я доомажа и аз. Моите две бутикови машини(хората, които са чели моята белетристика знаят какви змейове държа в къщи) се държат учудващо добре. В студа харчат доволно, но пък не ме изоставиха и за минута . Хитака малко ме изнервя с безсмислени дефрости, а Уджик-а(да се свети името му и да пребъдат дните му )не знам как е с дефростите, щото ми е в спалнята, но в студа е не ярмомелка, а бетонобъркачка, но аз им прощавам. Нали не стояхме на студено
Хо-хо, като каза " ярмомелка", само да разбера как се качва видео и ще чуеш какво документирах вчера сабалам , в темата за най-звучна машина.
Едно не разбирам: защо не решаваш по един или друг начин проблема с бетонобъркачката
Я тампони я -все едно от двете ще свърши работа...
П.П. Темата е омазана още след като модераторите я оставиха в този раздел.Преди 2 години при предишната такава тема само че с година 2010 в заглавието ми направиха забележка, че е за "Дъра-Бъра"...Сега неизвестно защо решиха обратното и я оставиха в климатичния раздел, а момчето/пичето което продължи/изкопа темата от 2010година ми обясни, че аз съм в грешка загдето съм пуснал нова тема тази година в "Дъра-Бъра"
Тампони има. Ако беше във всекидневната, нямаше да ме дразни чак толкова бръмченето, ама в спалнята ...Не ми се дават грешни пари за демонтаж - монтаж, за да ги разменя с хитака. А и са монтирани от различни фирми. Единия е още в гаранция, но пък ми се ще размяната да я направят от другата фирма, която естествено няма да носи отговорност при евентуални проблеми...Първоначално публикувано от justify
Не ме притеснява толкова студа, колкото гадния северняк, който почти не спря тези дни. При -10°/-15° с вятър, имам усещане, че по-студено отколкото при -25° без вятър. А и бръмчалниците се тормозят повече, когато е ветровито. Единият е на северната, а другия на западната стена и вятъра постоянно ги жули.
Пиша от Силистра. Един Панасоник и едно хитачи. Панасоника - нямам грижи с него. Хитачито - скоро го купихме, нямаме добро уплътнение и два - три дни по студа не бяхме доволни. Сега му увеличих вентилатора, нон - стоп е на 24 градуса. Доволно.
Хм, вятърът пряко или косвено пречи на машините ( да изключим вятъра по време на снеговалеж ). Всъщност, ясно е, че помещението се охлажда по-бързо, когато има вятър, но пречи ли той на обдухването на питата се чудех. А не бих излязъл тези дни вън, в най-големия тайфун, за да намеря отговора собственоръчно по никой начинПървоначално публикувано от avast3
Според мен вятърът би трябвало да помага на климите, защото би трябвало да подобрява топлообмена на външното тяло. Нали затова имат и перка външните тела за да им създава вятър. Хората не обичат вятъра защото отнема топлината излъчвана от тялото и създава усещане за студ, но климатика в режим на отопление излъчва студ и вятъра помага той да бъде отнет от топлообменника. Изключвам случаите когато вятъра навява сняг, там проблема става друг.Първоначално публикувано от kalcheff1
Определено помага стига не пречи на ветилатора на външното тяло(ако зад него няма преграда и вятъра духа насреща).При сух студ и вятър почти няма влага във въздуха и няма конденз, а климатиците издухват доста горещ въздух.Така и дефростите са по-малко и по-кратки което допълнтелно допринася за повишаване на ефективността.
Аз при вятър и ясно време конденз зимата от климатиците не съм видял.Ако не вали дъжд/сняг и скреж не се образува.
На мен не ми иъглежда точно така. При традиционния монтаж, където зад питата има стена. Ако вятърът духа хоризонтално, няма да се подобри топлообменът, тъй като, напротив, ще дърпа настрани въздуха от вентилатора в кафеза и ще му пречи да премине през питата. Ако вятърът духа вертикално, може и да има някаква полза, предполагам ?
Колко да е горещ,даже около 5° по ниска температура от околната?Първоначално публикувано от justify
Като гледам времето в София - -9°С и силен снеговалеж, провалилите се на първия тест ще имат възможност за поправителен.
по новините казват, че в софия наваляли нови 10 сантиметра сняг
във варна тъкмо се стопиха последните 10 сантиметра
... Пак по новините казаха, че в Япония също валяло, само дето бил натрупал до 4.5 метра. Не съм чул да са обявили бедствено положение. Или да плачат, че не е имало таква тежка зима.
Аз съм по-средата по отношение на метереологични условия- мъгла, +3 градуса, снега се топи, топи и леда по климатиците- да се надявам ще се стопи докрай, че от дайкина висяха едни солендари по 35-40 сантиметра