... И аз сега тествам, за сега нямат грижи, но при мен е по-топло. Дори и дефрост не са правили.
... И аз сега тествам, за сега нямат грижи, но при мен е по-топло. Дори и дефрост не са правили.
Иво, не можем да си ги мерим /машините/. Моите работят при много по-тежки условия.
Ooo, нямам за цел да си ги мерим. хаха. Просто тествам моите. MHI-то не е тествано под -12. Тошо пък хич. Сверявам си часовника, сега е момента за feedback.Първоначално публикувано от Kasap
При мен е само -13.2 под нулата .
При тези температури и прогнозираните -20 -25 градуса под нулата следващите дни ще има спукани топлообменници от леда.
Да отида или да не отида на работа??? И да отида полза няма да има, ама ще ида ...
Защо няма някой емотикон смръзнал се от студ или превърнал се в ледено блокче ???
MHI-то на -12 си бачка без проблем засега Не е дефроствало поне от 24 часа и питата е чиста. Консумира около 1040 вата средно и по сервизно би трябвало да отдава около 2kW, дори малко повече от 2kW - COP да речем около 2 Правоъгълно помещение 26 квадрата, зададени 21 градуса, измерени в помещението на около метър от пода... 21 градуса
Въздушната струя без никакъв проблем я качва до 40 и малко над 40 градуса
Е как да не се кефя на конвенционалките!
Sharp 12LSR - също е чистичък и не е дефроствал цял ден Външното тяло е малко по-шумничко явно компресорът се тормози малко:P Но машинката се справя! Зададени 21 градуса, вентилатор MED, в стаята (16 квадрата) си е 22 градуса Климата духа с/у коридор 2 квадрата който свързва тази стая от 16 квадрата с отсрещната стая - тя е 18 квадрата В отсрещната стая не ми трябва отоплителен уред дори и на -12 Заковало си е 20 градуса и не мърда! И това при положиние че поне от няколко часа вратата към тая стая 18 кв е затворена
С две думи, почти никаква разлика при комфорта с малки изключения Например малко по-хладката струя на MHI-то :P
А колко вата смуче шарпа в момента?
В Ямбол Сибир още не се е появил.Рано сутринта беше -13, нищо работа.Машинките хич не го усещат.Дефрост видях само при ХИТАЧИ-то, другите не съм ги хванал.В тоя сух въздух нямат грам скреж, пък и не се озорват много.Снощи нямах работа и викам, я да видя ХИТАЧИ-то какво вади в студа.Вън беше -10, вътре беше настроен на 22 градуса.На изхода измерих 40 градуса.Бива го добичето, държи се вече 5 години, не ще да мре да го сменя
В Казанлък най-ниската температура която е отчел мин-макс терометъра е -14,5 гр. Мога да кажа че за сега и тук се разминахме с предвижданите -20. Климите се справиха без проблем
Баси, аз се чудя що ПДР-а харчеше тая сутрин по 800/900W а то кат влезнах в колата ми изписа на дисплея -21С всички с изключение на LG-то си мъркат а корееца наддава вой
Май засега само аз тествах на -20° тази зима, или се лъжа?
Taя сутрин в Бяла Слатина наистина сибирски студ. В съседния град Кнежа са измерили цитирам:
""""" В Кнежа към 5 часа е била измерена температура от минус 27,4 градуса, но към 8 часа тя е вече -29.
За този град абсолютният рекорд за 31 януари е бил през 1942 година – минус 28 градуса. """"""""" http://dnes.dir.bg/news/vremeto-rekordi-10430081?nt=4
Хитачито Е10Н2 взе да се мъчи и то доста. Оставил съм го на 20 градиса , а в стаята 18 до 19... Ето и консумацията:
http://imageshack.us/f/835/33ab.jpg/
Брата в София е с AWYZ14LB NOCRIA и е много доволен.
Май така стана Миналата зима беше по-студена, тая нещо не я бива.Мойте добичета си ги знам, че работят без проблем при -22 /миналата зима/, та хич не ги мисля.
При мен дефроста е на около 2 часа , но това е може би заради сухия студ в Плевен -20 (тази сутрин). Добре че няма мъгла щото щяхме да я втасаме . Осаката все още се държи - духа някъде около 25-30 градуса и съответно не може да достигне 25-те зададени - в стаята е 21 градуса. Иначе хитачито духа горещо , но вентилатора работи на максимум (иначе съм го пуснал на auto). Добре че инвестирах в това добиче , инае с 2-3 нискобюджетни климатика , щях да вадя веялките.
Да беше видял тази сутрин в Русе -20° съпроводени с мъгла. По дърветата имаше 1 пръст скреж, да не говорим за климите. Пет минути след дефрост вече са побелели. А аз като станах се зачудих защо Фуджика 12LGC беше вдигнал консумацията на 760 вата при зададени 23° в стаята 14кв. 22.5°.Първоначално публикувано от edi1
А, щом има мъгла, работата е ясна.При нас от месец не е имало мъгла.