Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 194

Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

През нощта MHI-то явно видя зор и направи 3-4 шумни дефроста. Явно е било бая студено в София. Като си легнах беше -15 и още не правеше дефрости. Но през нощта го чух 3-4 пъти. Сега пак работи без дефрости. Тошибата не е дефроствал, кроти на 24 градуса и 455 вата.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирс&#

След преминаването на психологическата бариера от -20оС, нито дефрости броя, нито консумация гледам.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    След преминаването на психологическата бариера от -20оС, нито дефрости броя, нито консумация гледам.
    В Банкя колко е слезнала снощи температурата?

5. Тук е от
    Oct 2006

Аз моето GREE серия Gree Bee го бях намалил вчера на 18 градуса защото забелязах че му идва зор и оставих да идва топло в стаята от към коридора и другите стаи където се отоплява от парното но тази нощ се беше включил към 3 часа /явно стаята заради тези минус 20 в плевен истина доста / и изкарваше 25-28 градуса . Съжалих го и го изключих . Пуснах една духалка . Подобре тази ледена седмица 10 лв. повече за ток отколкото пари за ремонти / а там се почва от 100 лв на горе /

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    А колко вата смуче шарпа в момента?
    ferdi, не знам, електромерчето ми е само едно и е на конвенционалката сега, че искам да видя в студа тия дни колко ще ми изхарчи. На 0 градуса при същата експлоатация харчеще около 450 вата, като понякога вдигаше и до към 550.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328006280[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    В Ямбол Сибир още не се е появил.Рано сутринта беше -13, нищо работа.Машинките хич не го усещат.Дефрост видях само при ХИТАЧИ-то, другите не съм ги хванал.В тоя сух въздух нямат грам скреж, пък и не се озорват много.Снощи нямах работа и викам, я да видя ХИТАЧИ-то какво вади в студа.Вън беше -10, вътре беше настроен на 22 градуса.На изхода измерих 40 градуса.Бива го добичето, държи се вече 5 години, не ще да мре да го сменя
    edi,

Тва Хитачи за тия пари верно се е утепало! :P На колко време дефроства? С EEV ли е? Какъв компресор е използван? Имаш ли сервизното, че нещо не го намирам?

tnx!

Намерих инфо във форума Еди

Ето нещо лятно да ви стопли в тоя студ

https://www.youtube.com/watch?v=5sIF-ITf2XU#

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сега, като е сухо и студено, дефроства рядко, не съм засичал, но да речем на 2 -3 часа.Поне така е по сервизно, когато не са налице другите условия за дефрост и вън е под -5 градуса.може и по-рядко да е, не съм се заглеждал.При мъгла и студ се е случвало и на 50 минути да дефроства.Компресора е обикновен ротационен на ХИТАЧИ - ASC092CD.С едноредов обменник е вън.С EEV е, ХИТАЧИ нямат инвертори с капилярки.Имам сервизното, има го на няколко места, но най-лесно можеш да го намериш ето тук - http://v-clima.com/download_tech.php , под № 45 е.Абе, добро добиче се оказа, януари 2007 го купих и до сега си работи добре.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Сега, като е сухо и студено, дефроства рядко, не съм засичал, но да речем на 2 -3 часа.Поне така е по сервизно, когато не са налице другите условия за дефрост и вън е под -5 градуса.може и по-рядко да е, не съм се заглеждал.При мъгла и студ се е случвало и на 50 минути да дефроства.Компресора е обикновен ротационен на ХИТАЧИ - ASC092CD.С едноредов обменник е вън.С EEV е, ХИТАЧИ нямат инвертори с капилярки.Имам сервизното, има го на няколко места, но най-лесно можеш да го намериш ето тук - http://v-clima.com/download_tech.php , под № 45 е.Абе, добро добиче се оказа, януари 2007 го купих и до сега си работи добре.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Чета ви и ви завиждам ,благородно разбира се.
    Имам 3 клими/МХИ,и 2 панасоника,съответно 25/9 ка,9-ка и 24-ка/,като съответно топля с тях 15 кв,18 кв,и 50 кв по реда на изброените. Е с тях съм от 8 години,и всяка зима МХИ и 24-ката увяхват при -15 градуса,не съм мерил изходяща струя,но при зададени им 22 градуса ,МХИ едва достига 17-18,а 24-ката 20
    Помещенията са ми с 5 камерна ПВЦ,вътрешна изолация с вата,климите не се изключват никога...и дефростите им са на около час/нощем предимно/. Добри думи само за стария ми панасоник 9-ка-на 10 години е,но е железен.В чуденка съм какви клими да вземам,когато тия сдадат багажа/по адските звуци МХИ е пътник горкия/.А,и таваните са ми окачени,все пак имам и там някаква изолация.Къщата ми е ново строителство,с около 250 кубика бетон в нея...дали е от това

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    В Банкя колко е слезнала снощи температурата?
    -20,4oC беше нощес, а довечера ще гоним -25oC. Пропан-бутана си го носим в кофи, а дизела - в ръчни колички.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от tanatos
    Чета ви и ви завиждам ,благородно разбира се.
    Имам 3 клими/МХИ,и 2 панасоника,съответно 25/9 ка,9-ка и 24-ка/,като съответно топля с тях 15 кв,18 кв,и 50 кв по реда на изброените. Е с тях съм от 8 години,и всяка зима МХИ и 24-ката увяхват при -15 градуса,не съм мерил изходяща струя,но при зададени им 22 градуса ,МХИ едва достига 17-18,а 24-ката 20
    Помещенията са ми с 5 камерна ПВЦ,вътрешна изолация с вата,климите не се изключват никога...и дефростите им са на около час/нощем предимно/. Добри думи само за стария ми панасоник 9-ка-на 10 години е,но е железен.В чуденка съм какви клими да вземам,когато тия сдадат багажа/по адските звуци МХИ е пътник горкия/.А,и таваните са ми окачени,все пак имам и там някаква изолация.Къщата ми е ново строителство,с около 250 кубика бетон в нея...дали е от това
    Колко са високи таваните? Да не идват слаби климите в сми да нямат запас? Инверторни ли са? Какви са точните модели? Ако вдигнеш градусите на 24 примерно? Само при по-голям студ издъхват значи? До към -5 нямаш ядове?

Старите MHI-та са шумнини, мисля. Не съди по шума. Поне моето MHI е шумно доста, конвенционален климатик е. Възможно е просто да не им стига сила в студа на климите.

13. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Време само за мъже ....мъжете в Сандански жените в Кнежа

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Таваните са ми на 2.35 навсякъде,машините са инверторни,а точните модели ще кажа утре,че сега съм на работа
    Знам че панасониците са ми Малайзийски,а МХИ мисля е тайван,или нещо подобно/не са китайчета де/.До - 10 нямам проблеми,после почва яко бучене,дефрост на всеки час,и спад на темп. в стаите.Изключение прави само 9-ката в детската,той е най-стария но и най-железния климатик.
    Мисля че дори са преоразмерени....знам ли.Инак гледам питите равномерно ледясват...не е от липса на фреон

MHI model SRC25GZ-L1
    Panasonic CS-G95KE e devetkata
    Panasonic CU-E21CKE e golemiq

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от tanatos
    Таваните са ми на 2.35 навсякъде,машините са инверторни,а точните модели ще кажа утре,че сега съм на работа
    Знам че панасониците са ми Малайзийски,а МХИ мисля е тайван,или нещо подобно/не са китайчета де/.До - 10 нямам проблеми,после почва яко бучене,дефрост на всеки час,и спад на темп. в стаите.Изключение прави само 9-ката в детската,той е най-стария но и най-железния климатик.
    Мисля че дори са преоразмерени....знам ли.Инак гледам питите равномерно ледясват...не е от липса на фреон
    Made in Thailand трябва да са MHI-тата.

Щом до -10 топлят, не вярвам да им има нещо на машините В къща си, би трябвало да е по-студено отколкото в блок, както съм аз. Все пак си ниско долу и къщата дърпа студ от земята. Ако пък си и на по-усойно място и денем не те грее слънце... 9-ка в 15 квадрата не винаги би се справила. Зависи от... 9-ката:P И естествено от условията - загуби, изложение и тн. Може и да не си преоразмерен... Като имаш възможност, дай моделите. Някой тук все ще ти каже по някоя дума за машините.

Снощи към 1 часа в колата термометърът показваше -19 градуса, а в нас, само няколко етажа по-нависоко, показваше -12 -13. Ниско долу си е по-студено, а може и блокът да отдава някаква топлина и да манипулира термометъра, знам ли...
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328018721[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от babati

Sharp 12LSR - също е чистичък и не е дефроствал цял ден Външното тяло е малко по-шумничко явно компресорът се тормози малко:P Но машинката се справя! Зададени 21 градуса, вентилатор MED, в стаята (16 квадрата) си е 22 градуса Климата духа с/у коридор 2 квадрата който свързва тази стая от 16 квадрата с отсрещната стая - тя е 18 квадрата В отсрещната стая не ми трябва отоплителен уред дори и на -12 Заковало си е 20 градуса и не мърда! И това при положиние че поне от няколко часа вратата към тая стая 18 кв е затворена
    Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    А колко вата смуче шарпа в момента?
    ferdi, сега на -3 консумацията движи в рейнджа 480-580 вата. Довечера на големия студ ще видим как ще е... Ще пиша.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не се вижда светло топло в близко време(10-на дни)...

18. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Ами, днеска следобед в Бургас малко се постоплихме,гледам термометъра-минус 6

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  2. Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ
    От justify във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 286
    Последно: 25-02-10, 21:23
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе