Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 194

Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Здравейте,
    От Варна съм. Топля апартамента с 2 клими. Подова 25-а на Дайкин и 35-а професионална висок монтаж пак на Дайкин.
    Малкия топли кухня, коридор баня, тоалет и спалня. Настроен е на 21 градуса. Направил съм го да духа само отгоре, защото има трегер. Подържа при-14 външна - 21, 7. През деня и вечер 22.7 градуса.
    Другия за учудване на повечето от Вас подържа 22.4 градуса при зададени 21 градуса. Интересното е, че отоплява около 40 м2. Това е голям хол с около 6 м2 стъклена площ и детска. Хола е 25 м2, а детската е 15 м2. Железни са машините. Дефростват без нужда. Никога не съм ги виждал заледени. На едно от най-ветровитите мяста във Варна съм - в кв. Левски.

Ако може да ми предложите качесвен климатик 9-а, който да дефроства, когато има нужда, ще Ви бъда благодарен. Синът ми порасва и скоро ще се затваря вратата и трябва да топля стаята с нещо. Детската е изолирана с външна и вътрешна изолация, ПВЦ с 3.6 см К стъкло, изложение юг.

пп. Стъклената плош е около 5-6 м2. Извинявам се. Първо писах 10 м2.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

10-ка ТОШИБА V-а или 6-а серия.

4. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    10-ка ТОШИБА V-а или 6-а серия.
    Малко е кофти разположението мебелите и специално леглото. Прдпочитам подов климатик. Или пак 25-на Дайкин ще е или ако някой знае нещо за това да сподели:
    http://deimoscorrect.com/bg/catalogu...0%BD%D0%B0.htm

Имат 9 - и подови и Фуджитсу, но никъде няма отзиви за Митсубишито и фуджиситу. Ако някой има да сподели как са с шума и дефростта.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Щом си доволен от подовия ДАЙКИН, пак такъв си вземи.Поне му знаеш възможностите.

6. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Щом си доволен от подовия ДАЙКИН, пак такъв си вземи.Поне му знаеш възможностите.
    Да доста е добър. и почти не се чува. Няма екстри, но на тази цена е повече от добър.
    Дразни, че дефроства без грам обледеняване. Иначе 35- а в хола е доста шумна в сравнение с този подов модел.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ето който иска да гледа колко е темп. в гр. Петрич.
    http://weatherpetrich.com/
    станция за гр. Ихтиман
    http://www.awekas.at/en/instrument.php?id=4710
    за гр. Габрово
    http://www.awekas.at/en/instrument.php?id=5795
    за гр. Варна:
    http://www.awekas.at/en/instrument.php?id=7594
    Станциите показват в реално време.

8.  

9. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Не могат да се сравняват като способност да топлят 5 или 6 серия Тошиба с подова 25-ца на Дайкин.Дайкинът се огъва според мен много повече при ниски температури.За икономичност пак няма място за сравнение.Единствено везните накланят към Дайкина (мое мнение) ако много искаш подов (наи евтиния на пазара) или държиш на ниския шум характерен за модела.Понеже говорим и за мощности-при мен Дайкина от подписа ми в 14кв. стая, все пак панел ,почти без изолация но с добра дограма без да е спиран скоро - зададени 20=поддържа ги при -12 точно.Усещането,че се огъва се подсилва и от безмислени дефрости Най- често до-6 -7 град.По надолу ги разрежда но не много.Трудно догонва после и не го прави с голямо усърдие.Е точно тук е голямата разликав с Тошиба.Казвам го напълно убеден щото ползвам и най-слабия модел на марката (пак справка с подписа ми) и по това си качество е 1 към 1 с Дайсейкая.То затуй ще въведат и евро АПФ.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

И при мене е аналогично като предният пост.Само дограма без изолация. В момента температурата е -21 градуса ,даикина от подписа зададени 23 на дистанционното при тази темпрература дефроства на 30 мин.Сега му зададох 21 градуса и е аналогично на 30мин. дефроства. А Тошиба 6 зададени 21 градуса консумира 710W и в помещението усещането е доста приятно.
    Ето http://news.plovdiv24.bg/325185.html

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

-24 С интересното - единствено Фуджитсуто не чух да дефроства. ПДР и ГДР-а дефростваха през час а консумацията на зададени 20С се движи м/у 700 - 900W.

спамм. Баси, вместо да спим, слушам езика на климатиците цяла нощ

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Да бе, да ви се чуди човек. Уж сте си купили хубави климатици, пък...При нас температурата тази сутрин беше -15*С, но моите китайски панасоници все още се държат добре, без излишни дефрости. Но аз въобще не ги следя. Когато спрат до топлят, тогава ще им обърна внимание.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При нас топло, само -12 беше сутринта.Машините ми изобщо не усещат подобни температури.Нито се пънат, нито дефростват.ХИТАЧИ-то може и да е дефроствало вечерта, ама кой да го гледа, то е в кухнята.ТОШО и ДЖЕНЕРАЛА хич не съм ги виждал тези дни в студа да дефростват.То и какво да дефростват, ТОШО работи на 300-400 вата, не може да си изпълни условията за дефрост при тези ниски мощности.Щото при ТОШО таймер няма, само се следят условията.

14.  

15. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

При мен откакто стана -9 (варна) забелязаш странни шумеве от шарпа от самата перка едно дранчене странно гледам сух отвсякъде не дефроства топли бичи ама дразни към -6 дранченето спира но съм сигурен че не е от компресора а от перката да не и замръзва нещо някои с някаква идея ??

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Може от студа някъде да се свиват тенекии и тогава от резозанси да дрънчи.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Може от студа някъде да се свиват тенекии и тогава от резозанси да дрънчи.
    Малко е офф, но по темата. Колата ми (среден клас кола, към 10 годишна) никога не е трака и не чука вътре. Много стегнато табло и няма треперене или скърцане. Но под -10 като запаля започва ако почукване и скърцане поне 10 минути докато загрее. Така, че е нормално в студа всичко да се свие и да се появят хлабини. Едва ли сглобяват машините на -20.

18. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Да и аз нещо от сорта си помислих ама все пак да се допитам. Мерси

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  2. Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ
    От justify във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 286
    Последно: 25-02-10, 21:23
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе