Страница 115 от 356 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 5339
Like Tree2911Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Варна

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Здравейте, имам нужда от помощ.Избрах си климатик Хитачи RAS S28A 2011 година е ,характеристиките ги знам .Преди години имах Хитачи и се размразяваше по време .Интересува ме и този ли е така ,защото ако се размразява на всеки час ще се откажа от него / за спалня 60 кубика е / и ще си взема нокрия 2010г .Парите им са еднакви Хитачито няма много екстри но изглежда като от магазина а нокрията ще се боядисва.Ако някой знае моля да сподели.

Ако някой сподели мнение за шум,комфорт,разход на ток или каквото и да е за двете машини ще ми е полезно.
    Този пост е редактиран от memo72; 08-04-15 в 20:02.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Здравейте закупих си климатик втора употреба модел PANASONIC CS-221CFR може ли да ми кажете по документи какъв минимум на електроенергия му дават,преди да изключи , че това немога да го намеря .... ще съм ви благодарен ако ми помогнете

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Капацитет на отопление 2.2 (0.4 ~ 4.0) кВт
    Консумация на енергия 405 (125 ~ 1190) W

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Чудих се между Daikin FTXB25C НОВ и PANASONIC CS-221CFR втора употреба ,но се спрях на втората употреба защото е японски и е по-евтин .... е дано да не с сбъркал с избора ; )

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Дали си сбъркал не се знае, понеже не е ясно в какво помещение е сложен.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

панасоничето е по класна машинка според мен макар че е базов модел .. ниския минимум ще повиши доста комфорта и икономията

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Панел 16 квадрата спалня ; ) Северно изложение , без отопление 16-17 градуса зимата, с един голям прозорец енергоефективни стъкла ....

10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Здравейте, това е най-якия форум за рециклирани климатици! От София, съм в хола имам едно Sanyo sap e28N - трета зима ме грее, поддържа 24-25 градуса без проблем, супер машина! Решил съм да взема втори рециклиран климатик за детска стая от 9 квадрата, стандартна височина на стените от 2.60 м/панел/. ПВЦ дограма тип "пистолет", с "К-стъкло". Една външната стена, която е изолирана с 6 см. "неопор". Етажа е 6-ти, а стаята е ориентирана север-запад. Над мен и под мен не ползват отопление, но като цяло апартамента е топъл, вътрешен. Детето е малко и врата през повечето време ще е отворена, затова предпочитам климатика да има повече запас от отоплителна мощност.
    Решил съм да търся машина с аспирация и като цяло "топ модел" на някоя от японските марки. Въпроса ми е кои е най-малкият вариант на daikin ururu sarara? И да ли, може някой от форума да сподели лични впечатления от модела /рециклиран/.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

най малкия е 22ка по японските означения .. трудно ще намериш такъв уруру ,редки са .. има и други модели с аспирация но имай предвид че аспирацията винаги се чува не знам за спалня дали е удачно

12. Novice
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от memo72 Виж публикацията
    Здравейте, имам нужда от помощ.Избрах си климатик Хитачи RAS S28A 2011 година е ,характеристиките ги знам .Преди години имах Хитачи и се размразяваше по време .Интересува ме и този ли е така ,защото ако се размразява на всеки час ще се откажа от него / за спалня 60 кубика е / и ще си взема нокрия 2010г .Парите им са еднакви Хитачито няма много екстри но изглежда като от магазина а нокрията ще се боядисва.Ако някой знае моля да сподели.

Ако някой сподели мнение за шум,комфорт,разход на ток или каквото и да е за двете машини ще ми е полезно.
    Избрах Хитачито , монтираха го професионално ,външното е с два метра по високо от вътрешното с маслен трап 60-70 сантиметра дължина и 20 във височина.Тръбния път 5 метра,обезвъздушаване 15 минути при 0,1 Мpа.Климатика е с невероятен дизайн .При 10градуса външна и 24 вътрешна работи на невероятно ниска скорост на турбината и лъха съвсем леко топло което ме навежда на мисълта че е възможно наистина да пада на минимума си от 100 вата.С оригиналното си дистанционно е което е със соларни батерии .Екстри много ама на японски.Свалих си гугъл преводач за андроид ,прави снимка с камерата на телефона на иероглифите и ги превежда сносно.Засега се боря със избора на зоните за отопление които са 9 и със иените за киловат .Интересна е опцията за автоматично обследване на стаята и температурите като пише че до 50 часа автоматично запомня конфигурацията на мебелите и евентуалните пречки за струята и интелигентно намира начин да разреши проблема .В този модел филтрите клапите и цялата вътрешна повърхност са неръждавейка а топлообменника с титаниево покритие .Има йонизатор ,микрофон ,датчик за движение ." Еко "работи при при всички режими на работа и включва датчика за движение микрофона и зоните като не понижава /повишава/ температурата ако изрично не настроим градуси за повишаване/намаляване + - 3 а насочва струята там където искаме ,по зоните или към дистанционнто с което си говори ако искаме.Клапите за странично движение имат 9 настройки вкючително разделно духане наляво /надясно/ и ограничаване на пълно ляво и дясно ако е монтиран близо до стена.Вертикалните клапи се реят автоматично и ги спираме където пожелаем ако не е включено екото което поема управлението на всичко ако е включено.Прахосмукачката е шумна но пък има настройки по време определени /часове/дни/ по календар и автоматичния и режим може да се изключва. Ето и извадки от сервизното.
    С две думи страхотна машина ,ако някой я види някъде при изхвърлените да я грабва веднага.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Прикачени файлове Прикачени файлове
    Alexi одобрява това.

13. Тук е от
    Nov 2012

Здравейте! Трябва ми помощ за закупуване на климатик за детска стая в София. 12кв.м е стаята, изложение-ЮЗ(външна стена с 2кв./м дограма със стъклопакет, другите стени граничат със затворен балкон, коридор, баня и стълбището на блока. Ще се използва за охлаждане и отопление в междинния сезон. Има външна изолация, включително от към външното стълбище на блока, пода е ламинат с подложка, таван 2.50, бюджет 700-900 лв с монтаж. Апартамента е на 2 ет., но е студен през зимата и ужасно топъл през лятото, 33-35С достига през лятото като пусне детето компа. От 14.00 до като залезе го огрява слънцето, сложих и фолио на 3м, но няма много ефект и щори имаше преди това пак нищо.Идеята е да поддържа около 24С лятото, в другите 2 стаи има климатици.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Новият Дайкин, но само за охлаждане и отопление в преходен сезон. За тази цена не виждам по-добро.

16. Тук е от
    Nov 2012

Това е което намерих аз в София, но не разбирам и затова питам: втора употреба клими, тук има и нови Фуджита в моя бюджет.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Ако държиш да е ВУ по-добре да се огледаш извън София, друг е въпросът дали има смисъл ако го ползваш само за преход.

18. Тук е от
    Nov 2012

Никой ли няма желание да ме насочи към конкретни модели, които ще ми свършат работа? Забравих да уточня, че бих искал,да имат филтри за спиране на прах, алергии и т.н

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе