От дядо ми знам (и от личен опит ) ,че новото и по-скъпото излиза накрая по-евтино.
чети бе РАГНАР
Сладолед,препоръчай му хубава ,нова машина на 100v.
Пък той ще свикне с „къщичките”на дистанционното.
Дундурма -на турски е сладолед,затова ...
Еее не съм карабинер,защото някой може да остане с грешно..
Между другото имам поглед върху турското външно тяло на Дайкин,което лично аз не одобрявам...без коментар..
Съседите ползват такъв климатик-35-тица
Северна стая 15м²,изолирана с десет санта вата-стени и таван.
Дайкина,дефрост по часовник!
Стана ми интересно,че не стана на ледена буца,през тази зима
Съседите не се оплакаха,при тази тежка зима,че не топли.
Лично аз не бих купил този кли..
Това е мое мнение-също притежавам модели на Дайкин.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-07-17 в 16:44.
Здравейте!
Имам нужда от вашата помощ, за избор на два климатика.
Става въпрос за апартамент, среден етаж, тухла единичка, старо строителство, без изолация с изложение север-юг в гр. Стара Загора.
Помещение 1:
* Хол
* Юг
* 21 кв.м. / 2.65 височина
* ПВЦ дограма, двоен стъклопакет, 2.7 кв.м.
* За отопление и охлаждане
Помещение 2:
* Спалня
* Север
* 11 кв.м / 2.65 височина
* ПВЦ дограма, двоен стъклопакет, 2.7 кв.м.
* За отопление и охлаждане
* Бюджет за двата - 2400 лв. с монтажа
Търси се оптимален вариант, като цена, качество, разход на ел.енергия., доколкото позволява бюджета.
Предложенията от фирмите, които съм обиколил са най-вече за Fujitsu General LMCA, като на 09 и 12LMCA цените са еднакви. Това най-много ме затруднява в избора за спалнята. Какъв ще е ефекта, ако в 11 кв. м. сложа 12LMCA (не можах да разбера сам, от всичко прочетено)? Стаята е малка, но зимата е много студена, като слънце не вижда изобщо. Като вариант си мисля, с двата климатика, да повдигна температурата и в коридора, който е около 6 кв.м.
Не съм се ориентирал още към марка и модел, както и от къде да ги закупя и монтират. Приемам всякакви предложения, съвети и разяснения.
Бих помислил и за К2У, ако има подходящи предложения, и с идеята, че става въпрос за Стара Загора.
Благодаря!
Здравейте ,
един приятел ми беше на гости и понеже се занимава с климатици ми даде съвети ,които искам да дискутирам и с вас.
Видя стаята с всичките мебели и каза: тук си за радиатор зимата а на лято отваряш врата и от хола квото дойде.
Ако толко съм искал клима да гледам МХИ s- premium или s- diamond no 20-7 ца
Питах го за hitachito и той каза ,че е хубава машина с многооо завишена цена.
Жената се включи в дискусията и каза : за мен е важно да не духа силно а слабо и топло , ако не радиатор
Приятеля ми каза , че стаичето ще се топли и с около 1 Кwh мощност и е добре ако слагам климатик да гледам да е с нисък минимум ,защото ще работи 90% от времето на ОН - оф
някакви идеи?
П.С
така като гледам май ще си взема един радиатор за тая зима на бебока да му е топло ,пък на лято ще гледам за климата
апартамента е много топъл и без клима не се живее .... лятото плащам повече ток отколкото зимата
Здравейте, моля да споделите мнение за моделите Hitachi 35 PRC и Fujitsu 35 LMCA. Като гледам цените са почти еднакви. Ще се ползва целогодишно, като отоплението е важно. От кой може да се очаква по- малко дефрости и съответно шум от тях. По ваше мнение тръбите трябва да са минимум 5м. и 4м.за съответният модел. Моля за съвет за покупка и монтаж. Живея в София, близо до парк и река и има малко по-висока влажност. В момента се грея три зими с Конвенционален Панасоник 9ка / Спална+коридор + хол/ Помагат ми топлите тръби в банята и тоалетната. Не мога да се оплача, машинката е слаба, но грее и при -23. За сведение тази зима, нямам по - ниска температура в хола от 19.5С, а вътрешното тяло е в спалната.
Привет. Решил съм да отоплявам помощение с 25 квадрата с климатик тази зима и съм се колебая между дайкин и мицубиши. Аз съм от СЗ България и температурите стигат до - 25. Кой бихте ме посъветвали да взема. Става дума за климатици 12.
Не се познаваме.
Това е лично мнение на потребител.
Все пак съм майничка.
А за колегата не знам?
Сашо,ти си монтирал -един милион машини.
Но потребителите на клими-са три милиона !
Този пост е редактиран от Viking72; 23-07-17 в 19:42.
Тогава защо се изказвате неподготвен, за нещо за което нямате достоверна информация?! Или важното е да се трупат постове....?!
Неслучйно само една малка част от знаещите останаха да пишат. Едни изобщо не влизат, други гледат отстрани и не пишат.
Е.щом така смяташ -няма проблем.
И предпочитам всички да се обръщат към мен- на Ти,а не на Вие-все пак съм обикновен Българин.
Лично постовете,за мен са БЕЗ значение!
Когато успея да помогна,независимо по какъв начин.Съм Щастлив!
Този пост е редактиран от Viking72; 23-07-17 в 19:59.