На практика, няма смисъл и да си купуваш кола, различна от Opel...
Ама се заглеждаш по бентлита, поршета и ферарита?
И за протокола - имам помещение, като описаното от теб, климатизирано с японска климка. Не мога да сложа външна изолация по обективни причини. От друга страна, машината ми гарантира отопление при -21оС (при по-ниски температури просто не е тествана), комфортна и гъвкава работа при всякакви условия, както и минимум от 150W.
Та не е съвсем, като да няма смисъл...
Този пост е редактиран от Kasap; 02-07-19 в 22:37.
Надявам се за последен път през този сезон да питам за климатици. Очертава се покупка на 3-ти поред, за да използвам отстъпка от магазина, въпреки че мислех да оставя покупката за след лятото.
Ще се ползва в хол, около 20 квадрата, добре изолиран.
Фирмата ми предлага следните модели:
TOSHIBA 281GDR
NATIONAL CS-28RDX
SHARP AY-U28SX
Ако не се съобразяваме с цената и състоянието, как бихте степенували моделите според качество и надеждност.
Тези машини не са за 20 m². Тези машини искат площ за да работят коректно. За това помещение търсите 22 или 25.
От изброените, бих боднал TOSHIBA 281GDR в това помещение.
Тошибата ще се чувства съвсем комфортно в това помещение /като площ/. При мен 361 работи в 21 кв.м. и си е добре.
От 20м2 до 20м2 има балкан разлика.
Въпросите в темата за избор не са случайни.
Не съм казал, че не може. Просто голяма част от капацитета на машината ще остане неизползваем (ако си го избрал по номинал за европейско помещение)
Не ме разбирайте погрешно. Машиите са си чудесни. Особено екстрите плазми, озонатори, свеж въздух и ниски минимуми, ....... и т.н. но това както и да го погледнем са си машини съоразени с Японския пазар и техните условия на експлоатация. (технически аргумент съм посочил в горния пост)
Искам да кажа, че ако трябва да се купува нова машина и да се нариват няколко хиляди лева заради 4кW над номинал, просто е неоправдано. На практика те не са ти необходими в нашите жилища.
Е ако е нещо втора ръка до около 1000лв. си заслужава, но по скоро заради екстрите а не заради високия максимум.
Мое мнение.
Поздрави.