Ами спрях се на шарпа и очаквам монтаж на 10-ти. Просто нямаше толкова висок клас машини с по-малък капацитет а екстрите са ми важни, понеже аз и единият ми син сме с много алергии. Имам вече 3та година Sharp AY-M28SX и ни се отразява много добре. Ако всичко мине като хората ще се похваля. В противен случай ще се крия някъде по архивните теми на тоя абсурдно добър форум. Благодаря отново за напътствията.
Здравейте,
имам помещение 10кв.м или иначе казано около 24куб.м. с две външни стени без изолация и прозорец на едната стена (Северна) 1.5×1.5м. Има изолация на тавана 10см минерална вата. Ще се гледа малко дете в стаята. От един магазин ми предлагат следните 2 машини Митсубиши:
MSZ-EM28 E6 - 1550лв.
MSZ-GS229 - 1150лв.
Какво бихте ме посъветвали?
Този пост е редактиран от mimojef; 10-07-19 в 15:36.
Що го набутваш с нисък клас климатик? 22-та ще му свърши идеална работа за това помещение. Отделно може да му ограничи тока и да го пусне на тих режим, като за детска стая.
Верно, че едната е 22-ка. Недоглеждане. Извинявам се.
Румбата е прав.
Редактирам горния пост.
В този бюджет, могат да се наместят значително по-подходящи 22-ки, а в конкретния случай е добре да се избира много внимателно. Ограничаването на ампеража тук не ми изглежда правилното решение.
MSZ-GS229 е много добър модел. Монтирали сме такъм модел в спалня - работи повече от перфектно.
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 ~ 3.1), 7508 BTU (2389 ~ 10580)
Консумирана електроенергия: 445 W (150 ~ 720)
COP: 4.94 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.7 ~ 5.0), 8533 BTU (2389 ~ 17065)
Консумирана електроенергия: 445 W (120 ~ 1245)
COP: 5.62 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW, 12287 BTU
Консумирана електроенергия: 1100 W
Параметри на климатизатора при -7°С външн атемпература:
Отоплителна мощност: 3.3kW, 11263BTU
COP: 5.28 (средна стойност)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
APF: 5.8 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)
Допълнителни функции:
- 3D I-see сензор - сензор който сканира пространството в сектор 150° и различни точки в едно помещение и по този начин съставя постоянна картина на стаята, която ще се климатизира. Чрез термографиясензорътулавя и човешко присъствие. Интелигентна технология предоставя възможност за локално регулиране на въздуха спрямо местоположението на хората в помещението;
- Система за автоматично почистване на въздушните филтри – замърсяванията се събират в контейнер, който се почиства периодично;
Хайде и аз да се похваля. Двата климатика вече са монтирани.
- Sharp AY-U28SX
- National CS-S255A
Монтажът е спрямо обстоятелствата. Шарпът е с 3.3 м тръбен път. Националът с 6 (шест) метра. Ясно е, че истинската оценка ще се даде на зима, обаче съм впечатлен от машините.
В последствие ще слагам канали и т.н., но първо ще има боядисвания.