има настройки на колко часа да я пуска ,но не може да се изключва .. както и да я настроиш се случва да пуска през нощта а е доста шумно - бръмчене ,ромолене на моторчета и гъсениците - екстра която вече бих избягвал и хитачито ми я има ,там се изключва и е изключена от години
Искрено завиждам на всички, притежаващи машини с такава екстра. И идея си нямате, колко е полезна.
Здравейте,колеги .
Да не отварям друга тема , интересуват ме дефростите на Митсубиши З серия и Дайкин уруру сарара климатиците са 2023 г. ,при нужда ли са ? Мисля да продам едната Тошиба SDR и да пробвам друга марка .
За да не ви пуска почистване на филтрите, когато машината си иска, пускайте си го вие ръчно, когато вие искате. Дори да не може да се изключва тотално, то пак ще брои часовете и така можете да контролирате вие процеса. При Тошиба може да се изключва, но може и да се пуска при работещо и при не работещо положение на климатика. Има бутон за принудително пускане на самопочистването.
В момента имам оферта за следните 100v машини.
1.Panasonic cs284cf
2.Toshiba ras281ad2
3.Fuji AS-R28W
4.Fuji AS-V28W
5. Fuji AS-R28F
И също така загледах и следните 220V машини долу.
1.ME FD25VA
2.ME GE25VA
3.Toshiba b10gkvp-e
100V-те са единични бройки а ми се искаше да са два еднакви в случай, че стане нещо с единия да има части за другия. От 220V има повече бройки![]()
Този пост е редактиран от rbh; 26-01-25 в 09:26.
Този пост е редактиран от rbh; 30-01-25 в 21:19.
Здравейте на всички! През 2009 г. закупихме климатик Daikin F36CTSS-W
от NTT-3 с помощ от Митко...Не знам, дали все още пише тук, все пак изминаха години. Климатика работи безотказно до преди два дни, когато изведнъж просто спря да духа...червената лампичка свети, клапите отворени, но дотам.
Обадих се във фирмата и обещаха да ни изпратят техник. На другия ден дойде, отвори външното тяло...било пълно с гнезда миризливки. Не стоях до него, но след това ми каза, че може да е от мотора, може да е от платката, която не била защитена от влага и вода. С две думи ни посъветва, че трябва друг климатик. Не било рентабилно да се поправя, защото може да се поръча от Япония мотор, но да не е повредата в него. След това трябвало да се сваля платката, да се изпраща някъде...с две думи...нов климатик...Много ме е жал да го изхвърлим☹️ Някой може ли да каже нещо по-различно тук?
За коя част на страната става въпрос?
Ако имаш оригиналното дистанционно, можеш да го провериш каква е грешката. С Cancel timer се задържа, докато не премине в режим диагностика на грешките. Трябва да превъртиш всички грешки и на някоя ще изпиука продължително.
Напиши тук грешката. Също мога да помогна с ремонт на платката.
Не знам точно как да процедирам с бутончето за нулиране на таймера. Трябва ли да е включен в режим топло? Как ще разбера, че е преминал в режим диагностика? Как става превъртането на грешки?