Страница 110 от 111 ПърваПърва ... 60100108109110111 ПоследноПоследно
Резултати от 1,636 до 1,650 от общо 1653
Like Tree696Одобрявам

Собственици на климатици 100V - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2

Цитат Първоначално публикувано от Lalito Виж публикацията
    Здравейте!
    От тази есен сме в ново жилище. Сложил съм във всекидневна 30 м2(25м2 + 5м2 бокс, наблъскан с кухненско) Hitachi S28B , спалня 17м2 Hitachi W25H и в детска 14м2 20 Perfera. Стаите са успоредни с изложение югоизток, НС.
    Въпросът ми е за двете Hitachi-та. Работят само и изключително on/ff, като ON 1-2мин / Off 2-3-5 мин. Консумация при ON между около 350-500 w и при двете машини. Външни температури от -2, -3 до +12, +13 и в облачно и слънчево, ден и нощ. Степени и посока на вятъра най-различни комбинации. Задание 22-24° във всекидневната, 20-21° в спалнята, като го подминават с 2°. За сравнение Perfera-та работи м/у 90-150w , като е стигала и до 2ч. без да изключва, или пък, като не ѝ трябва изобщо не се включва.
    Четох и други теми за това явление и като една от причините можело да бъде недостатъчно фреон. Възможно ли е наистина? Или пък заменени датчици или сензори с други стойности от оригиналните? Или просто не съм подбрал правилните машини за помещенията.
    В старото жилище в хола бях с Hitachi E28V (страхотна машина). Поддържаше си точно заданието с около 220w и доста по рядко ON/OFF, та затова си помислих, че тази 28-ца ще бъде добре за новото помещение.
    Откакто махнах Хитачи-то от една от спалните ми се родих. В лошо време дефростите ме побъркваха. На 40-45 минути размразява, стаята изстива. Замених го с Тошиба и от тогава няма проблем.
    Lalito одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    Откакто махнах Хитачи-то от една от спалните ми се родих. В лошо време дефростите ме побъркваха. На 40-45 минути размразява, стаята изстива. Замених го с Тошиба и от тогава няма проблем.
    Насочваш ме в качеството на рециклиране. Старото Хитачи, което съм споменал, не съм го усещал да прави дефрост , освен много рядко по мигането на индикатора. Дори съм издевателствал , да му заскрежа питата, за да отмие прахоляка (живеех на доста прашно място) и не съм успявал.Висок клас машина, както и сегашното. Другото е среден клас, слабичка, като за спалня с едноредов топлообменник, дали не е и алуминиев, съдейки по цвета на тръбите. За него, да кажем му е простено
    Мисълта ми е, че не вярвам да е от марката, но пък знам ли?!

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Варна

Здравейте. Имам климатик Уруру Сарара F56TTRXP. Нa 200 v е, но е японски. Купуван е нов, преди 7 години. Бях писала преди време тук и ми се смяхте, жена съм. Но точно преди Коледа започна да шуми и се счупиха ламели от турбината. Във Варна съм , обадих се на Термоклима, купуван е от там , дойде техник, но той даже не го отвори, не разбирал от такива машини. До като беше в гаранция имаше същия проблем и смениха турбината. Има ли разбиращ техник от Варна, който може да ми помогне? В момента сме включили парното на ток и сметките ще бъдат ужасни.

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

6. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

На Уруру Сарара втори път се чупят ламели от турбината, без никакво въздействие върху нея? Просто така, от работа?
    Aleksandars одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Чистена е в движение.

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Варна

Първия път беше в гаранция , смениха турбината , не знам дали беше счупено нещо. Сега мъжът ми помогна.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

т.е. помогна и да се счупи предполагам ..
    Palev одобрява това.

11. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    София

Здравейте, имам климатик National, който работи, но след почистване на вътрешното тяло, започна да трупа лед когато температурите паднат. Викнах техник който за съжаление не успя да успя да установи повредата. Моля дайте ми съвет как да процедирам и евентуално фирма или техник който би могъл да го оправи на място или сервизира. Климатика 100V, не е в гаранция, вероятно има проблем със сензор или нещо по електрониката и се намира в София.

12. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Къде го трупа този лед?
    Ако е по външния топлообменник техника който идва да го гледа не ви ли обясни, че при минусови температури това е нормално?

13. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Къде го трупа този лед?
    Ако е по външния топлообменник техника който идва да го гледа не ви ли обясни, че при минусови температури това е нормално?
    Здравейте, да, по топлообменника на външното тяло е. Проблема че явно изобщо не размаразява, а никога преди не е трупал лед, дори и в най-студените зими, а го имам от 8 години. Заледява толкова много, че започва да трака перката и аз се принудих да го спирам щом стане минус 1 -2 градуса за да не се счупи. Иначе когато температурата е над нулата, няма проблем.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отвора за конденза свободен ли е?Че аз съм намирал умряло врабче там .

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Как чистиха вътрешното тяло?
    Сваляха ли го от стената?

17. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Отвора за конденза свободен ли е?Че аз съм намирал умряло врабче там .
    Да свободен е, не е от там, просто образува много скреж по ламелите на външното и от там идва проблема.

Не е свалян от стената, той е монтиран ниско и е лесен за почистване. Аз си ги чистя сам телата на вътрешните, но досега никога не се е появявал подобен проблем. Мискля си че е за сервиз, затова попитах за координати, тъй като е купен и монтиран от фирма която вече не съществува поне в София, а техниците които познавам явно не им се занимава или не могат да го оправят.
    Този пост е редактиран от mario-lem73; 14-01-24 в 14:00.

18. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Здравейте,
    Аз вече пуснах запитване в другата тема за избор на климатизатор 2024, и сега видях, че тук обсъждате някакви 100 волтови климатици и то доста активно. До колкото разбрах това са втора ръка внесени директно от Япония.
    Попрегледах на бързо първа и втора част на темите и повечето са положителни коментари и то много положителни. Имаше и тук там оплаквания за трудно намиране на части и не до толкова голяма ефективност заради трансформатора.

Наистина ли са по-ефективни и добри спрямо новите европейски климатици Ако е така ще вземете да ме предумате да си взема и аз японец

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Отговори: 13
    Последно: 19-12-14, 15:04
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе