Насочваш ме в качеството на рециклиране. Старото Хитачи, което съм споменал, не съм го усещал да прави дефрост , освен много рядко по мигането на индикатора. Дори съм издевателствал , да му заскрежа питата, за да отмие прахоляка (живеех на доста прашно място) и не съм успявал.Висок клас машина, както и сегашното. Другото е среден клас, слабичка, като за спалня с едноредов топлообменник, дали не е и алуминиев, съдейки по цвета на тръбите. За него, да кажем му е простено
Мисълта ми е, че не вярвам да е от марката, но пък знам ли?!
Здравейте. Имам климатик Уруру Сарара F56TTRXP. Нa 200 v е, но е японски. Купуван е нов, преди 7 години. Бях писала преди време тук и ми се смяхте, жена съм. Но точно преди Коледа започна да шуми и се счупиха ламели от турбината. Във Варна съм , обадих се на Термоклима, купуван е от там , дойде техник, но той даже не го отвори, не разбирал от такива машини. До като беше в гаранция имаше същия проблем и смениха турбината. Има ли разбиращ техник от Варна, който може да ми помогне? В момента сме включили парното на ток и сметките ще бъдат ужасни.
На Уруру Сарара втори път се чупят ламели от турбината, без никакво въздействие върху нея? Просто така, от работа?
Чистена е в движение.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Първия път беше в гаранция , смениха турбината , не знам дали беше счупено нещо. Сега мъжът ми помогна.
т.е. помогна и да се счупи предполагам ..
Здравейте, имам климатик National, който работи, но след почистване на вътрешното тяло, започна да трупа лед когато температурите паднат. Викнах техник който за съжаление не успя да успя да установи повредата. Моля дайте ми съвет как да процедирам и евентуално фирма или техник който би могъл да го оправи на място или сервизира. Климатика 100V, не е в гаранция, вероятно има проблем със сензор или нещо по електрониката и се намира в София.
Къде го трупа този лед?
Ако е по външния топлообменник техника който идва да го гледа не ви ли обясни, че при минусови температури това е нормално?
Здравейте, да, по топлообменника на външното тяло е. Проблема че явно изобщо не размаразява, а никога преди не е трупал лед, дори и в най-студените зими, а го имам от 8 години. Заледява толкова много, че започва да трака перката и аз се принудих да го спирам щом стане минус 1 -2 градуса за да не се счупи. Иначе когато температурата е над нулата, няма проблем.
Отвора за конденза свободен ли е?Че аз съм намирал умряло врабче там .
Как чистиха вътрешното тяло?
Сваляха ли го от стената?
Да свободен е, не е от там, просто образува много скреж по ламелите на външното и от там идва проблема.
Не е свалян от стената, той е монтиран ниско и е лесен за почистване. Аз си ги чистя сам телата на вътрешните, но досега никога не се е появявал подобен проблем. Мискля си че е за сервиз, затова попитах за координати, тъй като е купен и монтиран от фирма която вече не съществува поне в София, а техниците които познавам явно не им се занимава или не могат да го оправят.
Този пост е редактиран от mario-lem73; 14-01-24 в 14:00.
Здравейте,
Аз вече пуснах запитване в другата тема за избор на климатизатор 2024, и сега видях, че тук обсъждате някакви 100 волтови климатици и то доста активно. До колкото разбрах това са втора ръка внесени директно от Япония.
Попрегледах на бързо първа и втора част на темите и повечето са положителни коментари и то много положителни. Имаше и тук там оплаквания за трудно намиране на части и не до толкова голяма ефективност заради трансформатора.
Наистина ли са по-ефективни и добри спрямо новите европейски климатици Ако е така ще вземете да ме предумате да си взема и аз японец