Здравейте колеги! Ще си купувам климатик,но много искам да е Саньо. Предложиха ми SAP-EH28H втора употреба,но нищо не мога да намеря за този модел.Ще се радвам на помощ от ваша страна.Помещението което най-вече ще отоплява, е детска стая 30 квадрата,нова кооперация,със съмнителна изолация...мансарда.Вашите съвети са доста важни за мен защото всички лъжат,заради някой лев облага.
SAP-EH28H
SAP-EH28H
ако е в добро състояние ( имай предвид че е около 2001г ) ще се справя ,висок модел със завишено топлоотдаване е
Ето ти малко данни - http://ctlg.panasonic.co.jp/sanyo/pr.../SAP-EH28H.pdf .2001 година е модела, не е лоша машината, но ми се вижда малка за това помещение.Зависи и какви температури търсиш, де, може ида се справи.
Старичък ми се вижда. Някъква насока за по-нов? Тази 2001 не ми харесва особенно.
едит: Определено няма да го взема,температурата мисля 22-23 градуса да бъде,естественно ако навън е -25 ще се намаля.
едит2: Аз много съм си харесал SANYO EX22T но немога да го намеря никъде.
Този пост е редактиран от ChillMan; 13-12-13 в 11:59.
22ки недей заглежда за 30 квадрата .. добре си се насочил към висок модел 28ца ( а защо не 36ца ? ) с топлоотдаване клонящо към 8кВ максимални ,просто потърси по нов щом този ти се вижда стар ( той си е старичък де ) .. ето две машини които ще те топлят гарантирано и в най големите студове :
TOSHIBA RAS-406NDR , sanyo-sap-et45p2 разгледай и другите им предложения .. не каза от кой град си ?
От Русе съм.Но мисля,че не е проблем да се прати по куриер.Защото тука е доста тъжно положението със 100 волтовите.А този ех22т,го загледах защото в*рнаклимите пишат че е за 30-36 квадрата.....Ааа и е много красив...
едит: SANYO CEXY28Tще върши ли работа,че започвам да се бъркам вече.
едит2: Тошибата ми хареса,но ако не си намеря Саньо тогава вече ще му мисля. Още нещо което много харесвам във Саньо,е че абсолютно всичко може да се свали от него за почистване. Имам DK25T.
Този пост е редактиран от ChillMan; 13-12-13 в 12:50.
Повече от 30 кватрата не може да отопли, внимавай какво купуваш!!!!
Ние тези ги даваме за 25 квадрата.
Аз за сега не купувам,затова събирам мненията ви,(които са много важни за мен) за да не оплета конците, и после да псувам.
Като реша какво ще е,ще ви пиша тук.
Обърни внимание на NDR-a, препоръчан от Алекси - той е куче-медалист. /Климатика, не Алекси/
Японски Климатици-Пловдив: TOSHIBA RAS-406JDR този дзвер също го имай предвид.И той е от много добрите машини.
Един въпрос отностно Тoshiba 221SDR . Функцията овлажняване при отопление може ли да се позлва постояно . Пречи ли на нормалната работа на климатика и ми е интересно какъв е принципа на работата на това овлажняване .
Тошибата наистина е куче марка от 10 години сме с такива втора употреба японски.