мда ве настройва се но максималния интервал е доста къс ..
Здравейте.
През нощта Тошибата РАС-285УДР както си работи нормално спря. Сутринта мигаха две индикации на вътрешното тяло. Едната е зелената която показва че климатика е включен а другата е оранжева премигват постоянно една след друга. Външното тяло не работи перката не се върти и компресора не се чува. Когато го изключа от дистанционното изписва 1В това може би е някаква грешка. Някакви идеи какво може да му има на климатика..
Тествай го за грешки и напиши кои грешки излизат. Това което си видял на дисплея не е ли 1b?
Иначе 1b е грешка която е свързана с външния температурен сензор. Или самия сензор е проблема или управлението му на външната електроника. Залагам на второто.
Да 1b изписва..
А как става тестването за грешки?
- - - - - - - - - -
А как става тестването за грешки?
Този пост е редактиран от landor; 05-02-14 в 16:50.
В долната част на управлението има бутон 点検 който се натиска с остър предмет. След като на дисплея се появят 00, започваш да превърташ кодовете с бутона за настройка на таймер. При който код вътрешното тяло издаде звуков сигнал придружен с индикация, това е грешката.
Здравейте, като стана въпрос за грешките и аз реших да пробвам моя RAS-225UDR -2002г. Климатика работи добре, нямам проблем и съм много доволен, но при проверка за грешки ми дава - 04 и 1А. Това лошо ли е? Може ли да са останали от минали години и как се изтриват тези грешки, за да видя ще ги покаже ли отново? Благодаря.
Направих диагностика както е описано по горе и звуков сигнал има само на код 02. И след като изключа климатика изписва 1А.
От днес собственик на as-w28b.Първи впечатления обемисто вътрешно тяло и тихо,външно по голямо от предишния и малко по шумно.От 5 градуса температура вътре и -5 навън бързо достигна до зададените 22гр,като външното вдигна малко шум отначало и стигна до дефрост топлообменника беше бял и изчисти напълно след което шума намаля.В момента консумацията е около 300 вата външна температура -8 ,работи от 15 00 и досега е направил два дефроста като са около 12-14 мин.
честито ,докато постопли ще види малко зор после ще се кротне .. моето външно ми се вижда много тихо но то е по малко де
Мерси,и аз така мисля все пак стаята е не отопляема близо две седмици.Но определено климата топли доста бълва "огън".
02 и 1А това ли е грешката за температурен сензор и управление на електроника?
landor, 02 е групова грешка и в тази група влизат 14, 16, 17, 18, 19, 1А, 1b и 1С. Твоята грешка 1А е свързана с проблем на външния вентилатор. Има вероятност управлението на вентилатора да е проблем или перката да е спряла по време на работа поради външна намеса. Когато електрониката отчете, че перката не се върти свободно (position-detect error), тази грешка се отчита. Има вероятност и проблема да е в самия мотор.