В момента в София, Бояна навън е -5 градуса и температурата пада.
Справят се машинките:
National CS-X407A2 e със зададени 24 градуса и поддържа 21-22 градуса
Toshiba RAS-402SDR при зададени 25 градуса поддържа 21-22 градуса
В момента в София, Бояна навън е -5 градуса и температурата пада.
Справят се машинките:
National CS-X407A2 e със зададени 24 градуса и поддържа 21-22 градуса
Toshiba RAS-402SDR при зададени 25 градуса поддържа 21-22 градуса
??? Ами нормално си е, -5 е песен за тях. Това са си читави машини.
мене множко ми се вижда да му задаваш 25 че да поддържа 21 .. явно имаш доста топлозагуби или са в доста големи помещения
Mega, досега не се бях отоплявал с климатици, затова съм малко Тома Неверни.
Инак не са монтирани климите в големи помещения, но имам доста топлозагуби и нямам никаква изолация, само някаква PVC дограма на 7-8 години. Живеем в къща с жената и детето, в подножието на планината, до Боянската река, на втория ѝ етаж, отгоре ни е таванското и не се отоплява, под нас са наемателите ни и е отопляемо. Къщата е стара - около или над 25 години с обикновена драскана мазилка.
До миналата зима се отоплявахме на камина с водна риза на дърва и конвекторни радиатори, но сега нямам хамалогия и комфорта от равномерно темперирани помещения е несравним. В спалнята, която е 12м2 и е най-усойна (преходно помещение към неотоплямо стълбище, североизточно изложение и 2,5 бр външни стени) се отоплявам с 2 Kw конвектор на Airelec, който поддържа 18-19 градуса - идеално за спане. За нея също ще взимам втора ръка най-висок клас, супер тиха японска машина с екстри, но не знам каква да е - май ще е Mitsubishi 28-ца, защото чувам, че са много добри за спални.
Разбира се, до 2 години ще тегля кредит, за да си направя хубава изолация.
TOSHIBA RAS-402SDR е монтиран в хола а NATIONAL CS-X407A2 e в кухнята и топли нея, коридора и банята.
Този пост е редактиран от BDK; 27-12-14 в 22:51.
при тези топлозагуби.мисля че е напълно нормално
За такава сериозна машина като тошибата ,сложена в само 20 кв ,ако вратата към коридора стои затворена ,не би ли трябвало да прави над 21-22 при задание 25 .Или си държи вентилатора на много ниска степен на авто режим и затова не стопля.Все пак говорим за 5 кв номинал и 52 кубика ,това са си по 100 в на кубика ,би трябвало да може да си поддържа спокойно 25 гр вътре.
пусни ги да духат на макс и ще видиш как ще те стоплят на 25.
според мен мисли за външна изолация - задължителен елемент от евтиното и комфортно отопление с климатици
Здравейте!
Сега се регистрирах. От една седмица имам MITSUBISHI MSZ-EX22TE.
Втора употреба е и топлим с него стая 13 кв.м. Няма проблем с топленето. Моля, ако някой има
мнение или книжка с инструкции да пише. Рових в сайта на Мицубиши, но не намерих нищо за този модел.
Може и да са ме излъгали, че е японски. Имам само лист с превод от дистанционното. Моля да ме извините, ако въпроса ми не е за тази тема!
японски си е ,базов модел от 2006г
Базов е модел без "екстри".Аз такива ползвам-без допълнителни глезотии/йонизация,кислородни генератори и "следящи очи" и проветряване/.Пускаш го да топли-топли!На студено- студ-това е базовостта!Нито го виждаш, нито чуваш-това е за мен добрият климатик.P.S.- и на ЧЕЗ да им е по-постно!
Много ти благодаря за отговорът. Дадоха ми един лист с превод на дистационното и с препоръка, че е с фул екстри и бил иделната машина с 5 години гаранция, на цена 1000лв.... Сега се оказва, че не така. Според Вас няма никакви екстри. Дано поне да е здрав и да върши работа.
Дано в тези пари влиза и гаранцията за 5 г. Иначе, ако си плащаш и всяка година за гаранция, здраво са те издялали.
Този пост е редактиран от SPSt; 02-01-15 в 21:47.
мда доста парички си дал ,подобно ново мицубиши е около 1200-1300 лв