Думите му бяха:Няма нужда от преоразмеряване,няма да дава икономия.Че при температури по ниски от -5 ще имам вентилаторна печка за 1200 лв и отгоре.И ще е студено и разхода като на духалка.
Чарли, не можеш ли да отговориш на въпросите ми от горните постове? Мисля, че там се намира отговора на проблема ти.
Ами в стаята беше преди с акумулираща,следобедите ставаше хладно,понеже изстиваха тухлите,мисля падаше до 16* но само ако е затворена вратата,ако е отворена от другите стаи със сигурност беше по топло.Държа си го на 22*,денем и нощем.Ами измерих само колко излиза от клапата за 10 мин държане показа 40* и си въртеше на 1070 вата,а в най далечния ъгъл,ниско долу на външна стена падна на 15*.След това го пробвах на Осаката и тя е на 22*,след като тръгна почнах да меря но спря на втората минута,подмина 22* и изключи,зададох му след това 25* и за 3-4 минути работа подмина 50*(няма повече на скалата),напълни скалата до горе.Външната да е била -2*.А за дефростите при както беше -10*,дефрост и да започне да духа топло да не са били 20 минути точно,да са били 15 минути.И аз се надявам на подмяна,увериме че е говорил с Варна за подмяна,но пак казвам няма да са толкова ниски температурите
Никой не може да потвърди, че машината е обслужена както трябва преди да бъде продадена. Подобна консумация и подобна изходяща температура, са един от признаците на недостатъчно количество хладилен агент...
Без да съм професионалист, мисля, че машината е слаба за тази стая. Не знам какъв и е дебита, но струя с температура 40*C ден и нощ и независимо дефростите в ъглите термометър да показва 15*С за мен говори за слаба изолация и големи топлозагуби. При всички случаи търговците, които са ти продали климатика са мошеници.
...гледам малкото Саньо се кротнало на 185вт, измерих му t* на изходящия въздух- 30*...настроено е на 23*...външна 0*...
Този пост е редактиран от teon; 28-01-14 в 22:47.
здравейте, при баща ми има няколко 100в климатика и се оказа че и трите нямат авторестарт,което ми се струва странно . моделите са HITACHI RAS-R22X ;National CS-22JGH-W и още една тошиба но не съм видял модела. Въпроса ми е има ли фабрично авторестарт по -специално хитачито и може ли да се направи нещо? Защото там където е монтирано това се оказа проблем. Благодаря!
;
масово нямат .. в Япония не спира тока
а дали има възможност вътре в климатика да се направи нещо или да мисля външна схема?
няма как да стане според мен .. просто машината чака пускане от дистанционното .. възможно е да има джъмпер някъде ,но за тия машини няма сервизни мануали да се види какво що ..
Развитие при мен в положителна посока.Климата по някаква причина не работи коректно,няма да пиша подробности от разговора.Ще има подмяна,но въпроса е какво да търся.За сега имам фаворит,но не искам да го казвам,за да не ви подвеждам,дори съм помолил да търси определена машина.Но точните хора сте чели до момента за какво помещение и температурите в тях.Желае се нисък мимимум,лесно достигане на зададена температура и да топли при -10*,че и по ниски.Какво да се търси,помагайте.Благодаря на всички до момента.Поздрави.
нещо в добро състояние гледай да е тоя път .. те всички имат нисък минимум ,на 100 волта са все пак ..
Дали ще е в добро състояние е без коментар,все пак е К2У,а и за новите до колко е скопосан пак не се знае.Искам препоръка към определена марка и модел.
вземи нещо от високия клас като ще е втора ръка .. то не се знае какво имат налично че да ти препоръчваме