По цвета на маслото се съди за едни други неща. Промяната му е свързана с действието на инхибиторите в него. Лошо, ако се задействат...
По цвета на маслото се съди за едни други неща. Промяната му е свързана с действието на инхибиторите в него. Лошо, ако се задействат...
А не си ли виждал канцерогенен маргарин, опакован като краве масло и продаван като такова по магазините? Варненските и асеновградски фирми го правят масово и ненаказуемо. Купуват го масово тъпаците и ресторантите, предлагайки го на децата си или в менюто си за краве масло. Дори документално, всичко си е наред с отровата. Ти, като прочетеш R410A на таралясника, какво си мислиш, че циркулира вътре? Въпросът ми е и към Сашо. Оставете ги маслата и компресорите намира.
Логично е да е това което е упоменато от производителя. Хайде да се придържаме към темата.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Dodo, все се изстрелваш в някаква друга посока, като опрът нещата до факти.
При японските климатици каквото пише в техническите данни, това има вътре. И това се следи с цялата строгост на органите в тази държава.
Черно масло от новомонтиран някога японски климатизатор вадил ли си? Краве масло ядеш ли и различаваш ли го от маргарина? Аз съм наясно с маслата и знам защо потъмняват. Няма конспирация или предположения.
Не мога тъ осетя на къде биеш..
Маргарин не ям от 15 години, а маслото си го подбирам по качество. Отворен съм към здравословният живот и от 2011г. пия хранителни добавки(някои 800 000% над нормалната доза).
Ама какво общо има с компресорите и маслата им?
Бия натам, че на японска машина, купена в Япония, еднократно монтирана там и работила 10 години, няма да има черно масло. Китайският таралясник за 300 лева, докаран от дълбоката китайска правинция у нас и брандиран незнайно как, би очернил маслото за няколко месеца, с много голяма вероятност, ако ще да е монтиран от професор. Това се опитвам да обясня. Много зависи кой, откъде какво купува. Производители- бол!
P.s: Разкарай измислените хр. добавки, наблегни на виното и ракията. По-здравословно и природосъобразно е
Този пост е редактиран от dodo_pv; 17-07-16 в 22:38.
И аз това казвам де. Мислех че ми опонираш.
А за ракията - всеки ден гътвам няколко глътки с прополис в нея.
Опонирам дотолкова, доколкото полиестерно масло за R410А фреон се прелива и държи в шише, като на снимката, готово за повторна употреба. Недопустимо е.
То не е точно за повторна употреба. Просто си го събирам. А ако на нокрията ми и се пробие дъното на компресора някой ден ще и сложа точно това масло, без въобще да ме интерисуват разни теоритични глупави теории. Нито има влага, нито киселинност, нито ще се пресече. Тъй че си го пазя.
Иначе при отваряне на компресор, маслото изцяло се заменя с ново (Suniso)
Всяко следващо мнение, което не е свързано с климатизатори работещи на 100V и 200V, ще бъде изтрито. Помолих вече веднъж да се придържат мненията към заглавието на темата.
Имам национал на 100 в. от 3 години, работи перфектно, но когато ги няма комшиите под мен започва да работи на макс, и му е трудно да направи 24 градуса. Стаята е около 24 кв., само с дограма съм. Ще го преместя в детската стая. Въпросът ми е - дали да не си купя даикин или отново да си купя японче втора ръка? Как мога да разбера тези япончета дали са 12000 или 9000 BTU?
Този пост е редактиран от Aleksandars; 15-08-16 в 09:41. Причина: Правопис!
Да беше написал поне модела на климатика. Тук хората не са врачки и едва ли някой ще ти отговори. Хубаво е да напишеш и условията при които работи-град/село, етаж, вид строителство и др. Не си написал и за какъв режим става въпрос-отопление/охлаждане. Пък за правописа си има модератори и нека те да ти "подскажат".
Здравейте хора,
Искам да взема нов климатик и съм се спрял на модела MITSUBISHI GV225 Ще се ползва в стая окол 20-25 квадрата, 1ви етаж, ново стройтелство (деме не много добро ).
Може ли да ми предложите някаква алтернатива в този ценови диапазон и най-вече колко вярно е твърдението, че въпросният APF коефициент не е сравним с този на климатик за европейския пазар?