Тошиба лдр 28 - спирал е тока във варна - 1 час е духал на студено включен, няма лед, но не ще да обърне да топли.
какво да правим?
Тошиба лдр 28 - спирал е тока във варна - 1 час е духал на студено включен, няма лед, но не ще да обърне да топли.
какво да правим?
Потърси квалифициран техник да погледне електрониката.
Пробвахте ли с рестарт от захранването за 10 мин.?Някаква грешка изписва ли?
Рестартиран е и от захранването не е станало.
Какво по-точно прави ,включен на топло вътре(30гр.), вън работи компресора а климатика работи като на студено със студени тръби ,така ли? и заскрежава ли вътре като при дефрост?Или върти вътре като на вентилатор без да включва вън компресора?
Не съм там. чакам днес развитие.Казал съм да го остави на топло и да звънне на майсторите. може да тръгне от само себе си...
Този пост е редактиран от avenger; 12-01-17 в 17:18.
Има ли развитие с проблемния климатик?
Спрял е да дуе и студено и си чака майстора.
Здравейте. Купих климатик дайкин S56TTRXP уруру сарара. След като го монтираха разбрах, че дистанционното е на японски, има само някакъв малък превод . На 200волта е. Бясна съм на термоклима( от тях го купих ), че не ми казаха, че всичко е на японски. Уж щели да ми поръчат европейско дистанционно. Някъде да има преводи. Приемам всякъкви съвети, че събрах страшно много негативи покрай този климатик
В пълното си право е да изисквате от този който Ви е продал машината, превод на дистанционното управление. Специално от този фирма, от сега Ви казвам - "от умрял писмо"... Както искате го разбирайте.
Поне трансформатор сложиха ли Ви?
Мисля, че няма трансформатор. Трябва малко да намалим напрежението? Това е малък проблем, можем да сложим . Голяма фирма, има билбордове в града....ще изчакам една седмица и ще пусна една жалба в КЗП. Казаха ми, че слагали стотици такива климатици и даже възрастни хора се оправяли. Аз нямало даже да се оправя и с европейско дистанционно, имало много голяма инструкция....
Аз бих ги вдигнал на "балон" само за това. Взимат сума ти пари, а се циганят за 70-80 лв.
Както виждате ситуацията с К2У извън Меката(ите) не е толкова розова както го раздават някои хора. На много места и профилактика не им е правена съвестно или пък ги няма никакви фирмите ако се наложи ремонт.
Докторе, това в каква връзка е? Ако визираш случая на госпожата с Урурото, то не мисля, че е К2У, а чистак нов и струва една доста добра сума пари /примерно 4800 лв./ Така че, явно ситуацията е каквато я описваш, но не само за К2У.