Този пост е редактиран от aruba_man; 09-09-13 в 23:39.
Здравейте.Харесал съм си два климатика за спалня 15кв,39кб с една външна стена която е с вътрешна изолация и алуминиева дограма.Климатиците на които съм се спрял са: SHARP-282FD DAIKIN 25NTES Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 2.5 kW / 0.9 ~ 3.1 /
Консумация : 645 W / 200 ~ 880 /
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 2.8 kW / 0.9 ~ 4.3 /
Консумация : 590 W / 170 ~ 1290 /
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 3.1 kW
Консумация : 1140 W SHARP-282FDПараметри на климатика при 35°C външна температура :Охладителна мощност : 2.8 kW / 0.9 ~ 3.1 /
Консумация : 720 W / 160 ~ 820 /
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 3.6 kW / 0.8 ~ 4.5 /
Консумация : 840 W / 150 ~ 1130 /
APF 5.80 /годишен коефициент на енергийна ефективност/
Ако някои може да каже кои от двата климатика е е по добрия вариант ще съм много благодарен
Здравейте, моля помогнете ми в избора на климатик за помещение 40кв.м всекидневна стая ,две външни стени ,пвц дограма без изолация с тенденция за направа на такава.
Гр. Варна етаж първи под жилището има магазин колебая се между един или два климатика от гледна точка на комфорта.
Гледах Нокрия 14 и 24 в ценовия си клас и като технически характеристики не виждам по добри машини,но очаквам и други предложения,една машина ми се струва ,че няма да създаде необходимия комфорт.
Може и две 12-ки, но отиваш доста нагоре в цената. Въпрос на оглед на място, помещение, бюджет ...
Подобно помещение във Варна 45кв.м се спрях на два броя 13ки Toshiba Daisekai 5. Конфигурацията ми бе препоръчана от три различни фирми след наоравен оглед на място.
Имаше малко колебание в изжорът дали да са две Mitsubishi FE35 или Daisekai 5, но заложих на доказалият се във времето климатик. FE серията са нови модели и няма наблюдения за тяхната работа.
Може и:
1. 2 х klimatik-sharp-ay-ae-xpc9jhr.html или 2х klimatik-sharp-ay-ae-xp9ghr.html
Това е по-икономичният бюджетен вариант.
Другият варант е с 1 климатик.
А за една Нокрия18 как ви се струва,макар че разликата между 14 и 18 в номинала е 0,7кв.Обмислям вариант за нокрия 14 и във студените дни да и се помага и фирмата която ще го слага ще си каже и тя думата.
Докато не направиш солидна изолация ще види зор в студа. Ако зимата е корава, може и да замръзне. Ако се изолираш добре и нямаш много топлозагуби ще се справи. Ако ще правиш изолация след като поставят машината е добре да се предвидят по-дълги стойки.
Здравейте на всички,
Моля за съвет, разполагам с нискокчествен климатик (клас Д), който е монтиран във всекидневна 20 м2, два порзореца 1.7х1.5 и 1.5х1.5м и балконска врата 0.75х2.0м.
Решил съм тази година да го подменя с нещо качествено, което да може да върши работа и за отопление. Плътно до тази стая имам детска стая 10м2 с един прозорец 1.7х1.5м2, която отоплявам с конвектор. Дочух за някакъв вариант с мултифункционална система, т.е с едно външно тяло да отоплявам и двете стаи. Моля за мнение -> препоръчват ли се, има ли смисъл или да си монтирам само във всекидневната. Моля също за предложения които биха били подходящи за мен - относно средствата около 2000лв. ако мога да се вмъкна ме устройва. Предварително благодаря за отделеното време и за всички полезни съвети.
С този бюджет не си за мулти, сложи една топ машина в голямата стая.
Това предложение няма ли да ми свърши работа: Fujitsu General, Инверторна мултисистема AOHG18LM2Fujitsu General - Инверторна мултисистема AOHG18LM2 - външно тяло
Този пост е редактиран от justify; 14-09-13 в 15:50. Причина: Тагвайте без имена на фирми и интернет страници!
С какви вътрешни ще го ползваш?
Това е само външното тяло. Към него избери и две вътрешни.