Страница 154 от 188 ПърваПърва ... 104144152153154155156164 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,296 до 2,310 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    Sofia

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

проблема е че не энам какво е К2У а и ме притеснява това че ште ми е студено в спалнята а сам със страхотни шипове във врата и за това ми се иска там да е по топло иначе ако използвам по един климатик в стая има ли значение дали ще се монтира по дължина или ширина на стаите и предположим че насмогват да топлят и двата

- - - - - - - - - -

питам за ширина и дължина защото не мога да ги монтирам на всякъде малко дядова ръкавичка ама какво да се прави

- - - - - - - - - -

вече разбрах какво е К2У но какъв и то къде има ли гаранция как са със сервизната поддръжка има ли части за тях и как да разбера че това от вън е същото отвътре а не Мидея
    mirandi одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от aleks1986 Виж публикацията
    проблема е че не энам какво е К2У а и ме притеснява това че ште ми е студено в спалнята а сам със страхотни шипове във врата и за това ми се иска там да е по топло иначе ако използвам по един климатик в стая има ли значение дали ще се монтира по дължина или ширина на стаите и предположим че насмогват да топлят и двата

- - - - - - - - - -

питам за ширина и дължина защото не мога да ги монтирам на всякъде малко дядова ръкавичка ама какво да се прави
    К2У- климатик втора употреба
    по принцип е най-добре помещението да се обдухва по дължина , в некои монтажни ръководства е дадено мин. разстояние до насрещната стена . Затова ти предложих при варианта с един климатик, да е монтиран срещу вратата на кухнята и половината от клапите за регулиране на хоризонталния поток да е насочен към прозореца на спалнята . При 1 машина предложението на колегата tony34al е добър вариант , или погледни този от същата марка но вече презимувал Климатик LG CS12AQ

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    Sofia

моля за отговори че дървата свършват и трябва да купувам нещо

- - - - - - - - - -

LG добро ли е нещо доста противоречиви мнения прочетох за марката аз имам един General 12aohr12lkc които топли но ме побърква с тия чести и безсмислени деврости дори и при плюсуви температури

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Електрическото одеало донякъде решава въпроса с шиповете.

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

aleks1986, ето няколко предложения:

Климатик Панасоник KIT-XE9NKE-3 модел 2012, доста ниска цена, иноксов цвят
    Климатик Панасоник KIT-E9NKE-3 модел 2012, доста ниска цена
    Климатик Панасоник KIT-E9PKE модел 2013, с до 3м тръба се вписваш в 1500 лева
    Климатик Панасоник KIT-XE9PKE модел 2013, инксов цвят (малко по-скъп от белия)

7. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Привет на всички! Отскоро съм собственик на климатик Panasonic CS/CU-E9PKE.
    Имам два въпроса, отговорите на който не мога да намеря никъде. Климатикът работи вече непрекъснато в малко помешение повече от седмица. Няма да коментирам приемуществата му - добра изработка, прекрасен и свеж въздух, относително тих. Направиха ми впечатление 2 неща. Първото - в ръководството не е описано и не знам какво да правя. След работа от примерно 24 часа, индикаторът за NANO-G започва да премигва. Защо!? Господ и стари баби знаят. В ръководството не пише. Въздухът си е все така свеж без никакви миризми, ама мига. След рестарт - синият индикатор си свети постоянно. Имате ли някой идея защо се получава това.
    Второ - сравнявайки го със стария ми Фуджик, който като го "надупя" на максимум - духа и ще се скъса, при Панасоника не е точно така. Първо тръгва малко по-бавно. От възможни 5 стемени, в началото работи на 3та степен и след едни 20 минути се "развърта" докрай и после пак се връща на въпросната 3та степен. За да няма неяснота - дистанционното е зададено на макс, климата обаче намалява до въпросната междинна мощност. Нормално ли е да е така. При Фуджицуто щом е на максимум духа на максимум, докато не го намаля. Предварително благодаря на отзовалите се.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

панасоник така си работят явно в опит за комфорт ,докато фуджицуто доста по агресивно се опитва да достигне зададената висока температура и се развърта силно ( лично на мен по ми допада )

10. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Здравейте, поръчаха ми да питам знаещите за тази машина Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA. Ще се слага в стая около 15 кв, няма никаква изолация, панел/ЕПК, междинен етаж, AL дограма, 2 външни стени, съседната стая и апартаментите отдолу и отгоре не се отопляват. Целта е много топло на ниска цена (за ток говоря). Целта е качествена машина с цена до към 2000 без монтаж.
    Човека е склонен да приеме конкуренти предложения.

Благодаря, предварително на отзовалите си!

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ще се справи без проблем с тези 15 квадрата и при -20.Машината е качествена.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Ще се справи без проблем с тези 15 квадрата и при -20.Машината е качествена.
    Стига да се уточни какво е "Много топло на ниска цена" в неизолирано помещение.
    VeleV.Klima, Kasap и mirandi харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Стига да се уточни какво е "Много топло на ниска цена" в неизолирано помещение.
    22-24 градуса, това се разбира под топло.
    Пари за изолация не желае да дава, има опит от "изолация" и както казва, втори път подобна грешка няма да прави.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от mkukas Виж публикацията
    ... След работа от примерно 24 часа, индикаторът за NANO-G започва да премигва. Защо!? Господ и стари баби знаят. В ръководството не пише. Въздухът си е все така свеж без никакви миризми, ама мига. След рестарт - синият индикатор си свети постоянно. Имате ли някой идея защо се получава това.
    Второ - сравнявайки го със стария ми Фуджик, който като го "надупя" на максимум - духа и ще се скъса, при Панасоника не е точно така. Първо тръгва малко по-бавно. От възможни 5 стемени, в началото работи на 3та степен и след едни 20 минути се "развърта" докрай и после пак се връща на въпросната 3та степен. За да няма неяснота - дистанционното е зададено на макс, климата обаче намалява до въпросната междинна мощност. Нормално ли е да е така. При Фуджицуто щом е на максимум духа на максимум, докато не го намаля. Предварително благодаря на отзовалите се.
    По първия въпрос: В рамките на тези 24 часа, вероятно се е появявало 24 пъти късо съединение, поради влага или прах около електрода:
    "Abnormal discharge error
    Judgment method
    During nanoe-G operation, the nanoe-G system has abnormal discharge due to short-circuit causedby water or dust adhesion and so forth, with Lo-feedback voltage (at microcontroller).
    When abnormal discharge occurred, every 30 minutes the unit supplies power to the nanoe-Gsystem.
    When abnormal discharge occurs for 24 times continuously, nanoe-G indicator blinks"

По втория въпрос:
    "Operation Improvement

Quiet mode to reduce the indoor unit operating sound

Powerful mode to reach the desired room temperature quickly"

За да заобиколиш тези ограничения, настрой температурата на 25 градуса, изключи High Power и го спри в стенд-бай. Спри му захранването от мрежата за 5 минути. След това го включи да работи с горните настройки минимум 5 минути. Започни да повишаваш на стъпки температурата до 30 градуса. Изчакваш минута. Включи вентилатора на 5 скорост. Натисни High Power и не пипай нищо. След 10 минути ще се съблечеш чисто гол.
    Успех!

rosen77 и mkukas харесват това.

16. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Същия проблем с Nanoe-G го имам и аз на модела от 2012-а 09nke-3. Понеже е монтиран от вимакс, пратиха някакъв "майстор", който само пусна една самодиагностика и каза няма проблеми така си работело и било нормално. Колкото и да се опитвах да го убедя, че не е нормално това и му казвах какво пише в сервизното, просто незнаеше какво да прави и така проблема го оставих нерешен.

17. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Много благодаря за бързия отговор.

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията

По първия въпрос: В рамките на тези 24 часа, вероятно се е появявало 24 пъти късо съединение, поради влага или прах около електрода:
    "Abnormal discharge error
    Judgment method

During nanoe-G operation, the nanoe-G system has abnormal discharge due to short-circuit causedby water or dust adhesion and so forth, with Lo-feedback voltage (at microcontroller).

When abnormal discharge occurred, every 30 minutes the unit supplies power to the nanoe-Gsystem.
    When abnormal discharge occurs for 24 times continuously, nanoe-G indicator blinks"

Срам ме е да го напиша, но са поставяли паркет и са го циклили, без половинката да се сети поне да закрие машината Аз бях в командировка. Колкото успях обрах прахта, но явно недостатъчно и май това бъзика нещата. Следователно трябва да се чисти NANOЕ-Gто, на самото упътване има уж някаква схемка с тампон да се почиства и дано подейства.

По второто
    - означава, че не е прецакано нещо, а просто си е проектирано така, нали не бъркам? И по метода посочен в поста, просто ще го заобиколя

Отново благодаря!

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Заобикаляш едни тъпи бъгове в софтуера, които пречат да се изфорсира компресора, както едно време можеше. За да разбереш дали е наред, консумираната мощност на максимум трябва да е над 1100W по това време.
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 03-12-13 в 17:30.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе