виж това а и е на промоция
MSZ-SF | Mitsubishi Electric
виж това а и е на промоция
MSZ-SF | Mitsubishi Electric
Този пост е редактиран от justify; 27-05-13 в 17:21.
Здравейте! Търся съвет за климатик, ползван основно за студено, а за топло само в преходните сезони.Мисля ,че няма смисъл от инвертор, ама спецовете да кажат.Помещението е 27-30м2 север.Парите под 1000 лв ако е възможно, щото може да се купуват два.
Този пост е редактиран от avenger; 30-05-13 в 23:11.
Здравейте. Предстои ми покупка на климатик за спалня(ще ми се да не е много шумен): 12кв, 1 външна стена(северно изложение), ПВЦ дограма и външна изолация(фибран). Ще се използва за охлаждане (евентуално отопление 10 дни докато пуснат парното). Не съм вещ по темата и бих желал да ми препоръчате нещо за около 1000лв. Приeмам и съвети за фирма която да го монтира - гр. Варна
ПС: Примерно това Климатик Daikin FTYN25G Eco Comfort | Стенни климатици | Daikin, Дайкин, Климатици Daikin, термопомпи Daikin, конвектори Daikin, Чилъри Daikin, Daikin VRV системи предлагани в България от Софклима БГ ООД би ли ми свършило работа?
Този пост е редактиран от AllesKlaR; 29-05-13 в 01:25.
Не е ли по-добре да се огледаш за някой нискобюджетен инвертор, вместо конвенционалния.За същите пари има нелоши инвертори за охлаждане.Например Хитачи 25FH6 или 14H2, все си мисля, че са по-добър вариант.И са на същата цена.
След като се запознах с разликите м/у инвертор и конвенционален(от друга тема във форума), забележката ти ми изглежда напълно уместна. Питах за "даикин" защото съм чувал хубави думи за тях от мои познати. Благодаря ти за предложението "Хитачи 25FH6" ми изглежда като моя климатик . Ако може някой да ме посъветва към коя фирма да се обърна за да получа качествен монтаж във Варна.
Прав е Бивола, този ДАЙКИН си е доста шумен за 12 квадрата, може да ти пречи.И според мен ХИТАЧИ е добър избор за помещението и функцията, която търсиш, но бих погледнал и модела D10EX3 със скрол компресор е, и е на същите пари.Има и йонизатор, което не е зле за спалня.
Искам да попитам кой климатик е по-добре да се вземе 09LDC или 9NKE-3 за стая 17м2(40м3) с изолация и добра дограма.
Някъде четох, че новия панасоник прави дефрост без да спира да духа топло, вярно ли е?
Аз съм за LDC. Новия Panasonic го прави, но цената е 5 бона. За тези пари си мисля, че ще има доста желаещи да ду.., правят топло де.
Някой да е монтирал, да му е монтиран или просто да го е виждал монтиран този Панасоник?:rolleyes:
При тази космическа цена, надали ще има желаещи и сред най-големите привърженици на климатици!