Страница 118 от 188 ПърваПърва ... 68108116117118119120128168 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

интеркулер,значи си само за ЕДИН КАЧЕСТВЕН КЛИМАТИК за хола,а щом кухнята е 8 кв.м. значи се стои малко(според мен) и за това или духалка или по-мощна клима с отваряне на вратата.кухнята 8,значи другата е около 17 кв.м.-номинал около(смятам ги на 20кв.м.-52-55 кубика) 4 номинал,но да има достатъчно разлика с максимала,за да не работи на макс.
    mirandi одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Този бюджет не е за нов климатик. То и за К2У е на "изуй-гащи".
    Съгласен съм, че с такъв бюджет трудно се избира, но в крайна сметка всеки се простира според чергата си . А и не мисля че Fujitsu 12LЕ или 12LMCA неможе да се справи в случая с тези 17м2 . Ако има възможност за покупка с REECL може и това да се погледне например Климатик 2013 FUJI RSG12LUCA

4. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте,
    Бихте ли помогнали на поредния неразбиращ от климатици да направи правилния избор?

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    - жилищно

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
    -предимно за отопление, но също и за охлаждане през лятото. Отоплението е с предимство

3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    ~дължина 5.57м, широчина 3.2 м, височина 2.6м = ~ 46 куб.м.
    б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    -PVC двоен стъклопакет
    в) квадратура на прозорците;
    - ~4 кв.м
    г) изложението на помещението;
    - запад-юг, но с преобладаващ запад и лек юг
    д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
    - 4-ти етаж от 5-етажна сграда. Половината от стаята се намира под друга стая на горния етаж, но другата ни половина е под тераса, която няма покрив.
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    - всекидневна с кухненска и дневна част - не са разделени със стена.
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    -апартамент.

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    - Варна.

5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    -лято 22-25, зима 22-23

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    - Едната дължина на стаята е външна стена-калкан, но няма друга сграда все още построена на него. Едната широчина е с излаз на тераса и има изолация - сградата е от 2008г., не разбирам от изолации, но майсторите казаха, че е добра. Другите стени са вътрешни. На тавана се колебаем дали да сложим изолация, предвид горе-споменатото, че над половината от него се намира открита тераса.

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
    - фурна, електрически плот, микровълнова, аспиратор, пералня, съдомиялна, хладилник, ТВ, лаптоп, рутер.

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
    - 1 500 лв. с идеята да използвам намалание от REECL и крайната стойност да е до 1 200 лв. Това е без монтаж.

9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    - лятото над 30 градуса, зимата до -15 градуса.

Желателно е климатизатора да е с тихо вътрешно тяло, да има йонизация на въздуха и/ или антибактериален филтър.

За момента съм се спрял на следните модели:
    - Климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013

- Fuji RSG-09LU/ROG-09LU - http://*********/product/854/klimatik...-rog-09lu.html

- PANASONIC CS/CU-E9MKE-3 , Климатик Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE ETHEREA 2013 --> не намирам голяма разлика м/у двата, освен че първия има йонизираща система, но разбиращите ще ме осветлят

- Климатик Daikin FTX35JV/RX35JV COMFORT

- Hitachi RAK35PPA/RAC35WPA SUMMIT 2013

и тези, но ми се струват малки, но все пак вие кажете:
    - Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE 2013
    - Климатик General ASHG09LMC/AOHG09LMC

Смятам да купя машинката и да я монтират от Вимакс, като тръбите ще са вградени. Според мен това е добре от естетична гл.т., но се притеснявам, ако случайно нещо се случи на тръбите, защото най-вероятно ще трябва да се кърти стената... Вашия съвет?

Някак си не ми иска да взимам К2У, но ако тези новите, които съм харесал са крайно неудачни, съм отворен и за такива предложения. Аз засега съм харесал:
    - SHARP Y22SCY
    - DAIKIN 25GPS

Благодаря предварително на всички отзовали се!
    Този пост е редактиран от justify; 07-10-13 в 17:45. Причина: Давайте връзки без имена на фирми!

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Не се колебайте за изолация на тавана, защото топлото ще бяга натам.
    От посочените аз бих избрал един от двата Панасоник-а.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Една изолация на тавана , и имаики в предвид разликата в цената м/у 9-ка и 12-ка по добре 12-ка General Ashg - 12LUCA

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз принципно не препоръчвам К2У, но:

1. toshiba-ras-225jdr

2. sharp-ay-p28xc

3. hitachi-ras-2810rx

Не виждам цени, но виждам тел.номера :rolleyes:

От новите за 1200-1500лв не виждам такъв с достатъчна мощност+плазма филтър+порядъчна тишина при работа.Да помагат и колегите.

Успех в избора.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря за отговорите.
    От съпоставките, които правя изглежда, че Fujitsu (Климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013) и General (Климатик General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA 2013) са абсолютно идентични. Проверих във форума и излиза, че Fuji/ Fujitsu/ General са дефакто едни и същи машинки. Има ли причина поради, която да избера General пред Fujitsu? И двата са с безплатен монтаж и една и съща крайна цена след като ползвам REECL финансиране.

9-ката на Fuji (Климатик Fuji RSG-09LU/ROG-09LU) има доста по-добър COP и ЕЕR - 4.71 и 4.50 спрямо по-големите Fujitsu/ General с 3.92 и 3.51. Това не е ли много съществена разлика?

Панасоник-а се произвежда в Малайзия доколкото разбрах. Това предполагам е негатив спрямо японското производство на Fuji/ General? Разбирам, че явно климатика трябва да е 12-ка, затова този модел на Панасоник (Климатик Panasonic CS-XE12PKEW/CU-E12PKE-3 ETHEREA 2013) се вписва в изискванията, но като цена ще ми излезе доста по-скъпо от Fujitsu/ General - няма безплатен монтаж и отстъпката с REECL е много малка. Този Панасоник много по-добър ли е от Fujitsu/ General?

@justify - тези К2У не са ли прекалено стари? 2003-2004г.?

Още веднъж благодаря на всички!
    Този пост е редактиран от kkoychev; 07-10-13 в 20:23.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Мечтай си за Made in Japan на Фуджицу, няма такъв "филм".

11. Тук е от
    Jan 2010

А това LG - Климатик LG D12AK-NSB/S12AK-UL2 DELUXE вариант ли е?

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Да, вариант е.

13. Тук е от
    Jun 2013

Здравейте. В момента си търся климатик на цената 1200-1300 лева макс (даже е по добре да е около 1100, но все пак). Да си призная, не съм спец, последните няколко дни четох доста по форумите, но всеки пише различни мнения, докато едни одобряват един модел и марка, то други ги плюят. И аз вече малко се обърках. Значи стаята е 5м. на 3м. с височина 2.35 метра. Има ПВЦ дограма и това е, изолация никаква, първи етаж на къща, като този етаж е вкопан около 80 сантиметра в земята. До нея само се отоплява кухнята, горния етаж за сега не се отоплява. Като цяло съм се спрял на марка като Fujitsu и по специално на този модел- Fujitsu ASYG 12LLCA Климатик Fujitsu ASYG 12LLCA/ AOYG 12LLC - Търговска верига "Зора" . Евентуално бих дал пари и за Fujitsu ASYG 12LMCA Климатик Fujitsu ASYG 12LMCA - Търговска верига "Зора" стига да ме убедите, че си заслужава 250 лева отгоре. Също така смятам да сложа и от онези белгийски антивибрационни тампони, за които се говори в последно време т.к. разбрах, че на Fujitsu външното тяло е малко по-шумно от необходимото. Между другото шумът също е друга тема, която ме вълнува и не ми се иска климатикът да е от най-шумните (особено вътрешното тяло). Климатикът ще се ползва най-вече за отопление и за разхлаждане в най-големите жеги през лятото (няма да работи постоянно тогава, но пък не се знае). Забравих да спомена, че съм от Пловдив.И така, какво е вашето мнение за това, което съм набелязал? Ще се радвам, ако ми помогнете и предварително благодаря.
    Този пост е редактиран от niki85; 08-10-13 в 00:34.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

niki85
    Взимай 12LMCA-то за да не мръзнеш зимъска.
    mirandi одобрява това.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

niki85, за Вашето помещение е необходима машина която да отдава номинално поне 2.5 kW в режим отопление. Предвид факта, че помещението е част от къща, по добре да заложите на по мощна машина. В случая, модела за който се чудите дали си заслужава 250 лв. отгоре (заслужава си) е с 4.0 kW номинал (4.0 kW (0.9 ~ 5.3), 13650 BTU (3070 ~ 18089)), т.е. имате ~110 W/m³. Което от своя страна е добре, като предвидена мощност. Модела е нов и все още няма преки впечатления от него в режим отопление, но при подобен бюджет трябва да направите компромиси. Няма начин.
    Може да извикате фирма на която може да разчитате на качествен монтаж и да направи оглед на помещението - така на място ще коментирате Вашите желания. Имайте предвид, че монтажа е важен аспект и ще окаже влияние върху работата на машината, ако не е направен качествено.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-10-13 в 18:21.
    diksanal и mirandi харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Здравейте!
    Моля да ми предложите модели, които да ме топлят и в най-студените месеци. Ще се ползват основно за отопление.
    Втори етаж от стара къща с дограма и изолация в гр. Трявна (зимата тук е с много сняг и студ :-)). Първият етаж не се отоплява и покривът не е первектно изолиран.
    Помещения:
    1. спалня - 16 кв.м. на височина 2.40м. (тавани - гипскартон навсякъде).
    2. Кухня и всекидневна - 25кв. м. на 2,40м. височина (еднакви по площ, разделени с голям свод и обединени като едно помещение) и пред тях коридор 3кв. м.
    Благодаря предварително!

18. Member
    Тук е от
    Aug 2008

а бюджета какъв е ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе