Да пусна едно запитване и аз, по скоро за мнения относно издръжливостта на машините. Някой може да ме обвини и в ерес, но бюджетните решения са такива. Та става въпрос за климатик /99% охлаждане/, помещението е самостоятелен фургон 2,60х5,00х2,20 - няма 30м3, и ще се ползва основно лятото /има няма 1 месец общо/, а зимата при -5, вече няма работа там. Облечено е изцяло от дърво вътрешно, което играе ролята и на изолация донякъде. Та машините са
1. Климатик FUEGO FEXM-09A410W - Търговска верига "Зора" - най-големия приоритет евтин /429 лв -без конкуренция/ и здрав /производство Галанц - доколкото съм запознат с НЕО-тата производство на същия производител
2. HITACHI RAS/RAC-08KH :: Стандартен сплит :: Стандартен сплит :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria - имаме 10КН и вече 5 г. никакъв проблем, а и с отстъпката е 650 лв
3. HISENSE AS-09UR4SVNVL :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria - безплатен монтаж, друго незнам
Очаквам мнения, моля без подигравки, търси се бюджетно решение преди всичко.