Страница 68 от 188 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Да пусна едно запитване и аз, по скоро за мнения относно издръжливостта на машините. Някой може да ме обвини и в ерес, но бюджетните решения са такива. Та става въпрос за климатик /99% охлаждане/, помещението е самостоятелен фургон 2,60х5,00х2,20 - няма 30м3, и ще се ползва основно лятото /има няма 1 месец общо/, а зимата при -5, вече няма работа там. Облечено е изцяло от дърво вътрешно, което играе ролята и на изолация донякъде. Та машините са
    1. Климатик FUEGO FEXM-09A410W - Търговска верига "Зора" - най-големия приоритет евтин /429 лв -без конкуренция/ и здрав /производство Галанц - доколкото съм запознат с НЕО-тата производство на същия производител
    2. HITACHI RAS/RAC-08KH :: Стандартен сплит :: Стандартен сплит :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria - имаме 10КН и вече 5 г. никакъв проблем, а и с отстъпката е 650 лв
    3. HISENSE AS-09UR4SVNVL :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria - безплатен монтаж, друго незнам

Очаквам мнения, моля без подигравки, търси се бюджетно решение преди всичко.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да ти кажа, каквото и да вземеш, ще върши работа.При това положение вземи най-евтината машина.
    V_Simeonov одобрява това.

4. Тук е от
    May 2013

Здравейте,
    двоумя се между Panasonic CS-UE12PKE/CU-UE12PKE 2013 § PANASONIC CU-YE12MKX/CS-YE12MK

разликата (с монтаж) е 100лв (1200лв/1100лв)

ще го ползвам основно за охлаждане и отопление преди да пуснат парното. 2 стаи (17м2 § 13м2). ще е в по-голямата. ЮЗ изложение, с външна изолация, с ПВЦ дограма.

благодаря предварително за препоръките

5. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Общо взето двата модела са еднакви, така че няма значение кой от тях ще избереш. За охлаждане и преходно отопление стават. Дали е добра идея с една машина да се климатизират две стаи е въпрос на оглед на място.

6. Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Sofia

Бях се засилил за Samsung-a който колегата Aleksandars спомена, но от магазина нещо хич не ги препоръчват. Попаднах на Electrolux 12ка на добра цена, интересно никои ли не ползва такива? Гледах Мидея, която предлагат за 50лв. отгоре, но е с 10кг по-леко външното тяло, иначе са 1:1 параметрите им...

До колкото разбирам няма как да се види какво точно са брандирали Electrolux, но предполагам тези 10кг са си плюс спрямо Mидеята Дали монтажа ще е по-зле от под-изпълнител на tehno-то?
    Този пост е редактиран от mrmef; 31-05-13 в 23:45.

7. Junior Member Аватара на mitak-tv1
    Тук е от
    Jul 2012
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от mrmef Виж публикацията
    Бях се засилил за Samsung-a който колегата Aleksandars спомена, но от магазина нещо хич не ги препоръчват. Попаднах на Electrolux 12ка на добра цена, интересно никои ли не ползва такива? Гледах Мидея, която предлагат за 50лв. отгоре, но е с 10кг по-леко външното тяло, иначе са 1:1 параметрите им...

До колкото разбирам няма как да се види какво точно са брандирали Electrolux, но предполагам тези 10кг са си плюс спрямо Mидеята Дали монтажа ще е по-зле от под-изпълнител на tehno-то?
    Послушай Сашо.Той няма да те подведе.Аз работя в едното 'Техно',и 'Електролукс'-а не ти го препоръчвам,не е добър и надежден като кухненските уреди,на марката.За монтажа,по добре ти си избери екип.Знаеш кои са.
    Този пост е редактиран от mitak-tv1; 01-06-13 в 02:08.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Малко настрани от темата.За климатика,добре,но нима това се отнася и за електроуредите на Електролукс!?....И те ли са с ниско качество?Не се бъзикам,питам сериозно,а ти щом бачкаш в кюпа,значи имаш реални наблюдения!!Защото аз съм се насочил към АЕГ/и те са част от Електролукс/,почти съм избрал оборудване за кухнята......А иначе,да,нека човека послуша Александърс,пича си разбира от работата и е коректен и точен!

10. Junior Member Аватара на mitak-tv1
    Тук е от
    Jul 2012
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от slovaka Виж публикацията
    Малко настрани от темата.За климатика,добре,но нима това се отнася и за електроуредите на Електролукс!?....И те ли са с ниско качество?Не се бъзикам,питам сериозно,а ти щом бачкаш в кюпа,значи имаш реални наблюдения!!Защото аз съм се насочил към АЕГ/и те са част от Електролукс/,почти съм избрал оборудване за кухнята......А иначе,да,нека човека послуша Александърс,пича си разбира от работата и е коректен и точен!
    Твърдо не.Не се отнася за електроуредите на АЕГ/Електролукс.Те,и на 'БОШ'са едни от най качествените варианти на които можем да се доверим.Аз също използвам сушилня на АЕГ,и когато дойде време да сменям и другата домакинска техника,със сигурност ще е АЕГ/Електролукс.Взимай АЕГ-то,няма да сгрешиш.

11. TSH
    TSH е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

В крайна сметка взимам 2 LG Athena V. От понеделник са с 5 години гаранция. Днес идва човек за оглед и всичко е ок. Само се чудя за ванички с нагревател за зимата. Климатиците ще бъдат монтирани един върху друг на вътрешната страна на балкона. Какво мислите за тези ванички? Все пак са си 150 вата? Климатиците ще ми ги монтират Роял Електроникс.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по добре ги поливай с вода ако се обледят ... 300 вата са сериозен консуматор то все едно още един климатик ..

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Изведи ги само с ПВЦ тръби и "ръгай вътре" нагреватели по 100W 2м. и сложи по един часовник и терморегулатор да не работят постоянно и няма да е толкова голяма консумацията!

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Question Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Здравейте.

Може ли да препоръчате климатици според следните критерии:

1. Да бъде с две вътрешни тела, тип инвертор, които да може да топли при външни температури от над ~ -20 градуса.
    2. Ще се ползва целогодишно, както за отопление, така и за охлаждане през лятото.
    Обстоятелствата са следните:

• двете помещения, които климатикът трябва да отоплява/охлажда, са с размери от по 20 квадрата, а височината на стаите е 2,40м
    • дограмата в едната стая е алуминиева, а в другата е еднокамерна ПВЦ.
    • размерите на прозорците са по 180х140см
    • изложението на помещението е изток/югоизток
    • и двете помещения са спални (в апартамент).

5. Желаната температура за поддържане, както лятото, така и зимата е 22 градуса.
    6. Има външна изолация на стените, дебелината й е 5см.
    7. В помещенията, в които ще се монтира климатикът, има по един телевизор, ако това е от значение.

Мерси предварително за компетентните мнения.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

А бюджета с монтажа е?

17. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    А бюджета с монтажа е?
    1800 - 2000лв. По принцип монтажът колко струва?

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

BenSherman, по това което си описал, да разбираме че искаш мултисплит система. Само, че този бюджет който си определил е крайно недостатъчен за такава покупка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе