Здравейте,
Трябва ми климатик за спалнята (17,6 м2). Ще се използва само за охлаждане през лятото.
Важно е да е възможно най-безшумен.
Може ли да ми препоръчате нещо конкретно?
Мерси предварително
Здравейте, ще започна като повечето, новобранци - търся помощ за избор на климатик. Климатикът ще се използва само за охлаждане - 3 - 4 месеца годишно, и то не по цял ден.Стайте са две – южни.
Първата е трапезария около 26 квадрата, 2,6височина, с една външна стена - тухла с изолация, дограмата е PVC с добра изолация. Прозорец – 2,5 х 1,45. Помещението е отворено към коридор.
Второто помещение е спалня около 15 квадрата, с една външна стена- тухла с изолация и двойно К стъкло, дограмата е PVC с добре изолирана. Прозорец – 1,9 х 1,45.
За бюджет не съм се ориентирал. При тази употреба има ли смисъл от инвертори? Като че ли повече от 1 000 лева за бройка с монтажа не ми се дават за 3 месеца в годината.
@konst_ko, добре дошъл във форума!
Gree GWH09NA - за спалнята и Gree GWH12NB - за трапезарията.
Този пост е редактиран от gnf; 23-06-13 в 02:16.
Здравейте,
Скоро смятам да закупя климатик за една от стаите в апартамента. Ще се опитам да дам максимално инфо за поцещението и се надявам да получа някакъв съвет.
1. Апартамент - панел, 3-ти етаж.
2. Хол - 18 квадрата, 2.60 височина
3. Изложение - изток
4. Прозорци - стара дървена дограма, двойно стъкло, кофти изолация. Прозорците са от високите - "френски" тип. Има и врата към терасата.
5. Изолация на пода, тавана и стените няма. Нито вътрешна, нито външна.
6. Апартамента е в гр. Варна
Климатика ще работи в тези тежки условия следващите 1-2 години. На апартамента се прави ремонт - стая по стая, и ще стигнем и до хола. Дотогава климата трябва да ни топли - темп. 24-25 зимата и да охлажда - темп. 23-24 лятото.
След ремонта ще работи в същото помещение, с леко намалена кубатура заради вътрешната изолация - 5к профил на прозорците 3-ен стъклопакет, фибран на пода, вата на стените и тавана. Ще се прави и външна изолация. Последното го казвам защото условията за работа на климата ще се променят и искам да избегна момента с он-офф на климата.
Сега, към какво съм се ориентирал:
Климатик Тошиба RAS-13PKVP/PAVP-E Daisekai5
Тази Тошиба дали ще е достатъчна за първоначалните "сурови" условия в които ще работи. Много се двоумя между 5-та и 6-та серия. Искам да е тиха, да може да топли до 24-25 градуса и при -20, и да не замръзва - ако може :D :rolleyes:
Спрял съм се на 5-та заради по-ниският минимум. Притеснява ме, че като сложа изолацията и по-високият минимум ще започне да работи он-офф.
Че ще е Дайсекай, за мен е ясно :D Въпросът е 5, 6 или 6.5
П.С. Не му е мастото да питам тук, но някакви отзиви за Климамаркет? Всички мнения на колегата Climamarket няма да се вземат предвит :D
Този пост е редактиран от T_O_B; 22-06-13 в 23:37.
Той climamarket отдавна не дава акъл. Иначе е един от най-добрите, той откъдето се връща - другите натам са тръгнали.
T_O_B : е този който си избрал ако не се справи, няма кой друг да избереш
северняшките панасоници може да погледнеш също. минимума не е толкова нисък но е достатъчно нисък ,а и е предвидено отводняването при отрицателни температури.
просто вариант за по-малко парички предлагам.
Благодаря за съвета
На 99% съм сигурен, че ще е Дайсекай.
Кои модели имаш предвид на Панасоник, ей така да им хвърля по едно око.
Търся помощ за избор на климатик който ще се ползва само за охлаждане. Стаята е 22 кв.м, южна със хубава дограма и външна изолация. Топля се на газ, затова ме интересува само охлаждане.
И аз търся за охлаждане на западна стая, около 18-20м2, височина 2,60, няма изолация, панелка, 8/9 етаж. Насочих се към HITACHI RAS/RAC-E10HA :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria инвертор, обаче 10-ка не знам ще ми стигне ли? Препоръчайте нещо до 800-900 лв.макс.с монтажа. Мидея може би някаква или дори Самсунг. НЕО, САНГ и прочие екзотики не ги искам.
Здравейте !
Една молба за помощ и от мен при избора на климатик.
Искам да отоплявам през зимата и охлаждам през лятото стая (панелка в София), 15 м2, на 6-ия (последен) етаж, с една външна стена, без изолация, дървена дограма, източно изложение.
Условията не са никак благоприятни, но поетапно ще оправям и другите неща.
Бюджетът ми е до 1500 лв.
Към @shapala, Gree GWH12NB.
Към @valerko, Хитачи-то ще е достатъчен за охлаждане.
Към @troglle, MHI SRK-35ZJ-S.