Страница 139 от 188 ПърваПърва ... 89129137138139140141149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Моя грешка явно бях гледал друг модел на Panasonica за теглото.Значи и Panasonica изобщо не е за изхвърляне Сега избора остана м/у MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S и Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE.
    Този пост е редактиран от Takahiro; 12-11-13 в 12:53.

2.  

3. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Аз съм с E09PKE на 17.5 квадрата,нямам оплаквания до този момент въпреки че температурата в София не е падала под 0 градуса,за да видя силата на машината,но съм сигурен,че няма да ме предаде.
    За МХИ съм на 100% сигурен че машината ще работи безупречно,както на -10 така и на по ниска температура все пак е изпитан модел.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Е9PKE е супер избор и е изпитана машина, това е същото външно тяло като миналогодишното, само вътрешното е ново и е с по-голям топлообменик.

Панасоника освен това е с 800 вата по-мощен от МХИ-то при максимална отоплителна мощност. Не забравяйте, че миналата година това същото външно беше външното и на 12-ката, от която също няма никакви оплаквания и е много добра машина.
    dodo_pv одобрява това.

5. Тук е от
    Nov 2013

Момчета, моля ви за помощ!
    Пише Ви една майка, която иска да създаде уют за децата си. Става дума за стая 20 кв.м. с PVC дограма (3 стъклопакет) с южно изложение. Най-ниската темп. измерена зимата е 16 градуса.
    Сега, колебанията ми са между Panasonic CS-E12PKEW, Daikin FTXS 35K Professional или Fujitsu ASYG 12 LMC. Наясно съм, че първите два са по-висок клас, както и че цената е по-висока, но дали си струва. Моля ви бързо за мнение! Благодаря!

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А стига, 16 градуса, това да не е в Хаити:rolleyes:.Вероятно имаш предвид -16.Това в кой град и какво е помещението, хол ли е.В апартамент или в къща.И 12LMC ще свърши работа по принцип, но все пак напиши тези неща, които те питам.Каква температура търсиш горе-долу, пък и бюджет дали имаш определен някакъв.

7. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Панасоника е най-добър от изброените според мен. Имам предишния модел от серията от миналата година - тих е и топли перфектно.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2013

Говоря за температура в стаята. Апартамент е, среден, изцяло с южно изложение. Бях решила да е за около 1300 лв, но както се вижда няма да е толкова, но поне да е добра машината. Навиват ме много за Panasonic-a, заради децата,а и бил доста висок клас, а с няколко стотин лева по-малко от Daikin-a.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от tgn Виж публикацията
    Панасоника е най-добър от изброените според мен. Имам предишния модел от серията от миналата година - тих е и топли перфектно.

- - - - - - - - - -

Благодаря ти! А разхода как беше?
    Този пост е редактиран от Bubeka; 12-11-13 в 17:03.

10. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Разхода зависи от температурната настройка, външната температура и топлозагубите. Като цяло е доста икономичен и се справи перфектно миналта зима.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При тези 16 градуса през зимата всичко ще те топли.А разхода според загубите.като гледам колко ти е топла стаята, няма да е висок, каквато и машина да сложиш.И 12LMC ще се справи.Вземи си ПАНАСОНИК-а, доста хора са доволни от този модел.

12. Тук е от
    Nov 2013

Много ви благодаря! Действам тогава и ще ви пиша как е положението!

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Е9PKE е супер избор и е изпитана машина, това е същото външно тяло като миналогодишното, само вътрешното е ново и е с по-голям топлообменик.

Панасоника освен това е с 800 вата по-мощен от МХИ-то при максимална отоплителна мощност. Не забравяйте, че миналата година това същото външно беше външното и на 12-ката, от която също няма никакви оплаквания и е много добра машина.
    От твоите уста, в божиите уши . Аз доста бъгове му намерих в управлението при охлаждане, но в 60 куб.м. таванско помещение се справи. Чудя се, дали ще успея да накарам компресора при отопление да се форсира от първия път или пак ще трябва да финтирам? Видял ли си с очите си дали има капилярка или не? На схемата е даден някакъв електронен ТРВ, но пише, че имал и капилярка? В пневмо-хидравличния план я няма? Не ми се ще да го отварям, че е гаранционен

14.  

15. Тук е от
    Nov 2013

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    razmataz, да не те разочаровам, но...
    Добре си се ориентирал към климатици, но щом с 2 KW в стая се зъзнали, то значи ви трябват поне 3 КW отопление на стая, което е ключително много загуби. Най-добрия вариянт за теб ще е да направиш изолация на таваните и външните стени на 2-те стаи, и тогава да се ориентираш към качествена 9-ка за едната стая, а за другата - когато съберете пари, понеже, при тея топлозагуби и с Хитачитата, които предложиха, и с Шарпа, който си харесал /както разбирам - според бюджета/, ще стоите пак на студено! Минал съм по тоя път, и ми е пределно ясно! Най-тънко и с най-голям ефект става с вътрешна изолация /3-4 см фибран и шпакловка/. Климатици втора употреба обикновено са с малки мощности, за изолирани помещения, където ти е и основният проблем!
    Другият вариянт е да се ориентираш към друг вид отопление - например пелети, може да разгледаш другата част на форума! Това съобразно местоположението на къщата, и нямате задължителна нужда от охлаждане.
    Знам ,че е най-добре изолация и дограма , но с този бюджет няма как.
    Идеята ми е като сменим духалките с климатици да се спести някой лев тази зима и вече лятото - изолация/дограма.
    Гледам че в този ценови клас до 4kW максимално отопление ги дават климатиците , все ще е по-добре от 2kW духалка.

Какво ще кажете за - RAS107SAV/SKV E3 TOSHIBA
    или MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 25 ZJP-S
    Малко са ми извън бюджета , но ще пробвам с КЕЕ.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Надявам се не пропускаш момента, че при минусови температури/ -10,-15/, един климатик може да топлоотдава около половината /50% в най-добрите случаи/ от това което се чете като характеристики, понеже те са дадени при тестовата температура +7 градуса. А мощни машини едно че струват скъпо, но правят и повече течение /особено в малки стаи/ и са по-неикономични от малките машини. Затова наблегни на вътрешна изолация /външни стени и тавани на стаите/, после дограма и тогава вече подходящия климатик 9-ка /хем по-евтин, хем по ефективен, хем по-малко ще духа в стаите/. Затова препоръчвам - сега изолация /набързо/ и 1 климатик, и догодина друг. Както съм написал - минал съм по този път и във второто жилище го направих точно в този ред! Дограмата и стара да е, вярвам не я държите с дупки и неуплътнена да духа.
    karambam одобрява това.

17. Тук е от
    Nov 2013

Здарвейте,моля ориентирайте ме в избора на климатик за помещение/малка къща/от 120м3.Район Костинброд,къщичката е изолирана отвън и отвътре и е с ПВЦ дограма.Вариантите ми към момента при заложен бюджет макс.2000 лева за втора употреба са следните:
    HITACHI RAS-4010 L2
    SANYO SAP-E45N2
    HITACHI RAC50 PPA
    Не знам годините на никой от тях.Пропуснах-ще се ползва предимно за отопление,лятото и без това е хладно вътре.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Тези 120 кубика едно помещение ли са???

По-добра помощ ако: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе