Моя грешка явно бях гледал друг модел на Panasonica за теглото.Значи и Panasonica изобщо не е за изхвърляне Сега избора остана м/у MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S и Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE.
Моя грешка явно бях гледал друг модел на Panasonica за теглото.Значи и Panasonica изобщо не е за изхвърляне Сега избора остана м/у MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S и Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE.
Този пост е редактиран от Takahiro; 12-11-13 в 12:53.
Аз съм с E09PKE на 17.5 квадрата,нямам оплаквания до този момент въпреки че температурата в София не е падала под 0 градуса,за да видя силата на машината,но съм сигурен,че няма да ме предаде.
За МХИ съм на 100% сигурен че машината ще работи безупречно,както на -10 така и на по ниска температура все пак е изпитан модел.
Е9PKE е супер избор и е изпитана машина, това е същото външно тяло като миналогодишното, само вътрешното е ново и е с по-голям топлообменик.
Панасоника освен това е с 800 вата по-мощен от МХИ-то при максимална отоплителна мощност. Не забравяйте, че миналата година това същото външно беше външното и на 12-ката, от която също няма никакви оплаквания и е много добра машина.
Момчета, моля ви за помощ!
Пише Ви една майка, която иска да създаде уют за децата си. Става дума за стая 20 кв.м. с PVC дограма (3 стъклопакет) с южно изложение. Най-ниската темп. измерена зимата е 16 градуса.
Сега, колебанията ми са между Panasonic CS-E12PKEW, Daikin FTXS 35K Professional или Fujitsu ASYG 12 LMC. Наясно съм, че първите два са по-висок клас, както и че цената е по-висока, но дали си струва. Моля ви бързо за мнение! Благодаря!
А стига, 16 градуса, това да не е в Хаити:rolleyes:.Вероятно имаш предвид -16.Това в кой град и какво е помещението, хол ли е.В апартамент или в къща.И 12LMC ще свърши работа по принцип, но все пак напиши тези неща, които те питам.Каква температура търсиш горе-долу, пък и бюджет дали имаш определен някакъв.
Панасоника е най-добър от изброените според мен. Имам предишния модел от серията от миналата година - тих е и топли перфектно.
Говоря за температура в стаята. Апартамент е, среден, изцяло с южно изложение. Бях решила да е за около 1300 лв, но както се вижда няма да е толкова, но поне да е добра машината. Навиват ме много за Panasonic-a, заради децата,а и бил доста висок клас, а с няколко стотин лева по-малко от Daikin-a.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Благодаря ти! А разхода как беше?
Този пост е редактиран от Bubeka; 12-11-13 в 17:03.
Разхода зависи от температурната настройка, външната температура и топлозагубите. Като цяло е доста икономичен и се справи перфектно миналта зима.
При тези 16 градуса през зимата всичко ще те топли.А разхода според загубите.като гледам колко ти е топла стаята, няма да е висок, каквато и машина да сложиш.И 12LMC ще се справи.Вземи си ПАНАСОНИК-а, доста хора са доволни от този модел.
Много ви благодаря! Действам тогава и ще ви пиша как е положението!
От твоите уста, в божиите уши . Аз доста бъгове му намерих в управлението при охлаждане, но в 60 куб.м. таванско помещение се справи. Чудя се, дали ще успея да накарам компресора при отопление да се форсира от първия път или пак ще трябва да финтирам? Видял ли си с очите си дали има капилярка или не? На схемата е даден някакъв електронен ТРВ, но пише, че имал и капилярка? В пневмо-хидравличния план я няма? Не ми се ще да го отварям, че е гаранционен
Знам ,че е най-добре изолация и дограма , но с този бюджет няма как.
Идеята ми е като сменим духалките с климатици да се спести някой лев тази зима и вече лятото - изолация/дограма.
Гледам че в този ценови клас до 4kW максимално отопление ги дават климатиците , все ще е по-добре от 2kW духалка.
Какво ще кажете за - RAS107SAV/SKV E3 TOSHIBA
или MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 25 ZJP-S
Малко са ми извън бюджета , но ще пробвам с КЕЕ.
Надявам се не пропускаш момента, че при минусови температури/ -10,-15/, един климатик може да топлоотдава около половината /50% в най-добрите случаи/ от това което се чете като характеристики, понеже те са дадени при тестовата температура +7 градуса. А мощни машини едно че струват скъпо, но правят и повече течение /особено в малки стаи/ и са по-неикономични от малките машини. Затова наблегни на вътрешна изолация /външни стени и тавани на стаите/, после дограма и тогава вече подходящия климатик 9-ка /хем по-евтин, хем по ефективен, хем по-малко ще духа в стаите/. Затова препоръчвам - сега изолация /набързо/ и 1 климатик, и догодина друг. Както съм написал - минал съм по този път и във второто жилище го направих точно в този ред! Дограмата и стара да е, вярвам не я държите с дупки и неуплътнена да духа.
Здарвейте,моля ориентирайте ме в избора на климатик за помещение/малка къща/от 120м3.Район Костинброд,къщичката е изолирана отвън и отвътре и е с ПВЦ дограма.Вариантите ми към момента при заложен бюджет макс.2000 лева за втора употреба са следните:
HITACHI RAS-4010 L2
SANYO SAP-E45N2
HITACHI RAC50 PPA
Не знам годините на никой от тях.Пропуснах-ще се ползва предимно за отопление,лятото и без това е хладно вътре.
Тези 120 кубика едно помещение ли са???
По-добра помощ ако: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html