Ето колега MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 25 ZJP-S Гледам го на цени малко над 1200 лв по разни фирми . За малко повече ZJ-S
Ето колега MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 25 ZJP-S Гледам го на цени малко над 1200 лв по разни фирми . За малко повече ZJ-S
Бих го предпочел спрямо 1-вия и 2-рия . Спрямо 3-тия не мога да преценя нямам наблюдение над панасоник .
25 ZJ-S
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението)
Отоплителна мощност:
3.2 kW (1.2 ~ 4.2), 10922 BTU (4096 ~ 14335)
Консумирана електроенергия:
800 W (270 ~ 1360)
COP: 4.00
SCOP: 4.16
По спомен при - 10 запазваше 2,5 KW .
Прилично запазване на мощността при минусови температури , комперсора му е като на високия клас . Има доста написано във форума за него може да разчетеш .
Joko2000- според мен "ДА". За тези пари трудно нещо което да е ново+достатъчно мощно и надеждно зимата+ достатъчно безшумно.
Ако някой колега има нещо друго наум да пише.
Guru fujitsu-то става за това помещение.
Това мицубиши илектрик също би трябвало да става: mitsubishi-electric-msz-gf60ve-muz-gf60ve-2013, макар че е с доста висок минимум в режим отопление- 2кв и като механична част има повече вложен материал- 50 кг вънщно тяло, срещи 41 на фуджицуто, 16кг вътрешно тяло срещу 14 кг на фуджицуто.
В рамките на този бюджет това е за което се сещам.
Другите модели в рамките на така определеният бюджет може да само К2У.
Здравейте! Още всъщност не съм се решил на 100% дали да се хвърлям на климатик и след много четене се обърках още повече та реших да питам.
Дневна 75 м3 юг/изток, изток е на калкан, 4 см фибран външна изолация. Дограма алуминиева, не много добра но имам външни пвц щори. Досега се отоплявахме с маслен радиатор, като в студа повече от 19 градуса рядко е ставало в стаята. Плюс още две спални (северни), в едната спим с жена ми почти без да включваме нищо, при децата духалка на средна мощност половин нощ максимум 17-18 градуса. Сметки за ток в най- студените месеци 170 лв. Мислите ли че за такива сметки може с климатици да се живее на по- топло. И като за начало за дневната подходящ ли е този LG D12AK.NSB/S12AK.UL2 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Поздрави!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-10-13 в 21:33.
Как само скачате на тия ЛГ та после ще има рев като от прехваления Хаер и Самсунг.
За тия пари по добре това Sharp AY/AE -XP 12 HR инвертор | Стенни инверторни климатици | Климатици - Климатици,цени на климатици и отоплителни системи, Цифровизация 2013 Шумен, Варна, Търговище, Разград от Сатекс ООД или Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013 може и Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZJP-S/SRC35ZJP-S
Само да вметна ,че 75м3 при височина 2.6 m = 28,8 кв . Не мисля , че 29 кв ще се стоплят с тези машини . Трябва си нещо с номинал над 5 KW Примерно нещо с подобни параметри : Hitachi RAK50PPA~RAC50WPA Отоплителна мощност: 6.0 kW (0.9 ~ 8.1)
Този пост е редактиран от Madj0; 22-10-13 в 22:43.
И Сега Какво ако има нов климатик който да може да се справи с отоплението в този ценови диапазон това е sharp-ay-ae-xp12ghr
Другите възможности са К2У.
Здравейте, искам да си взема климатик за хола: 16 кв. м.,изложение-югозапад последен етаж с външна изолация 5 см. студопор, и 2 см. на тавана, прозорците са с ПВЦ дограма. Разполагам с около 1500-1600 лв. Благодаря ви предвартително!
Този пост е редактиран от aruba_man; 23-10-13 в 01:32.