Да,едно помещение е няма врати а само преградни стени но до половината,така че няма да има прегради пред климатика.Предложих ми варианта с два по-малки ама мажо не иска.
Да,едно помещение е няма врати а само преградни стени но до половината,така че няма да има прегради пред климатика.Предложих ми варианта с два по-малки ама мажо не иска.
desitata, вдигни бюджета с 15% и заложи на 2 машини с по 4kW номинал /ориентирай се към такива с означение 25 или 28/.
Да разбирам ли че никой от тези няма да ни сгрее въпреки малките топлозгуби.Хммм лошо...
Да си призная не знам нищо за посочените модели,разитам на вас.Тони,предложението се отхвърля-ще страдам и аз.
Бе ти само на него му го спри или поне бирата...
Шегата - настрана... Комфорта при 2 машини ще бъде значително по-съществен.
Просто да споделя. Помещение от 45-46 м2 на 2.6 м -хол,трапезария и кухня,северно изложение,малка кооперация в Плевен,топлят отдолу и отгоре,не с парно.Първоначално беше с 2 бр. Фуджитсу 12 ЛГС и нямаше никакъв проблем с отоплението.Сега в хола е Панасоник 12 ЕПКЕ и старото Фуджитсу в кухнята.Просто ми изгоря конвенционалният в офиса и едното 12 ЛГС отиде там и реших уж да направя ъпгрейд в хола с Панасоника. Напълно убеден съм,че в такова помещение само с един климатик няма да е комфортно.И аз имам барплот и лека засечка и затова не виждам как една машина ще достави комфорт,освен ако помещението не е квадратно.
Помещението е правоъгълник и климатика ще е насочен по дължината му.Това е положението,въпросът не е 1 или 2,а кой от посочените да вземем.Знам че струята ще е силна ама нали змиите си обичаме топлото та ще се жертвам...,освен това щерката не ще "духалка"над главата си.
Някак си клоня към Саниото ама не знам на колко години е,но пък последния е чисто нов.Кажете поне кой е най читав от тези.
Модела е 2002г .Лично аз бих се насочил към нова машина - http://*********/productv/6436/invert...rog-24lfc.html . С КЕЕ ще се включите в бюджета
Този пост е редактиран от mirandi; 13-11-13 в 23:45.
Е, Нокрията може да е много добра машина, ама силно се съмнявам да е магьосница. Става дума за около 50м2. Не знам каква е изолацията, но ако е по малко от 17см., то препоръчвайки тази машина трябва да стоите до нея /и до мъжо/ когато температурите паднат под -5С.
Около 43 квадрата е но таванът е по-висок от стандартото.Изолация външна:север-запад 15 см.стиропор/изток-юг 10 см.от същото.Вътрешна изолация стени-гипскартон,таван-минерална вата+гипскартон.Под-стар паркет и отгоре ламинат.Дограма ПВЦ-троен стъклопакет с Ка-стъкло/прозорците са общо 4 като само един е по-голям1.5/1.2,останалите са по-малки.Сега вече ще стане ли или да чакам да внесат други климатици.