Извинявай ако съм те засегнал просто изразявам лично мнение ,относно пастета щом не обичаш птичи пробвай свински по добър е .Извинявам се предварително за спама.
ПроКредит. Дерат с таксите, но не те занимават с документи. С едно ходене ме одобравят. Два пъти съм ползвал КЕЕ и никога не са ми искали никакви документи, само се попълва техния екземпляр от фирмата, която ми продава климатика. И другите два щях да ги взема с КЕЕ, но като ги слагах след средата на 2010-та не се предлагаше този кредит.
Благодаря ви за мненията,момчета.От кредити и административни адреси мисля че разбирам ама от климатици тцъ,за съжаление.Продължавам да търся/сега вече 2 климатика/и ако намеря нещо пак ще ви досаждам.Хубав ден на всички.
Направи някаква подобна комбинация, например
1. Hitachi RAS-2810RX + Hitachi RAS-2210RX. или
2. Sanyo SAP-EX28P + Sanyo SAP-EX22P
Здравейте,
Имам нужда от помощ в избор на климатик за стая кухня - 13м2, 2.5м височина, последен етаж (има тавани отгоре). стаята е с окачен таван, 1 външна стена с PVC прозорец 4м2, изложение - изток, изолация неопор 5см. блока е тухлен. Стаята се състой от две части - бокс около 3м2 и трапезария, която се ползва и като хол около 10м2. Стаята има 2 стени с баня в която парното не може да се регулира. Другите две стени са към стаи, които се отопляват.
Климатикът ще се използва основно за отопление.
Предполагам това означава, че блока е с ТЕЦ. В такъв случай се ориентирай към 7-ца, или не толкова мощна 9-ка, т.е. с нисък минимум, че да не работи машината постоянно он-оф /в случай, ако ви дразни това де/
Това би ти свършило работа Инверторен климатик Fujitsu ASYG07LUCA/AOYG07LUCA , но все пак зависи от бюджета .
По евтин вариант е този , с включен монтаж Климатик Панасоник комплект CS-E7NKEW/CU-E7NKE-3
Освен това Fujitsu видях, че има още два подобни: Fujitsu General модел ASHG07LECA / AOHG07LE и Fujitsu General модел ASHG07LMCA / AOHG07LMCA. Кой от тези варианти е най-подходящ?
На Панасоника гледам, че му е по-висок минимума при отопление. Има ли някой друг подходящ модел до 1400лв без монтаж?
Здравейте,
аз съм поредния нуждаещ се от вашата помощ и ще съм благодарен за всякакви съвети
Сега по темата...
Нуждая се от съвет за избор на климатик (или климатици) ще се ползва само за отопление, помещение 65 кв.м. като цяло сравнително топло, има хубава изолация, с пвц дограма, и е само с 1 външна стена. Не държа да става много топло в него, едни 20°С са напълно достатъчни. Другото което е климатика ще се пуска само за по 4-5 часа на ден.
Бюджет.... емиии мноого ограничен (максимум 1000 - 1200 лв.)... за съжаление се налага да изневеря на моето любимо Фуджицу и да се насоча към нещо от по-ниския клас. Приемам всякакви предложения... дали 1 по-мощен климатик, дали 2 по-слабички за мен няма значение.... въпроса е да се вмъкна в тези пари а и да не ме заболи сърцето от сметката за ток
Благодаря предварително!
Аз, с 1350 лева инвестиция топля 35 м2, но 65 м2 са безумно много.
Така като гледам се очертава нещо подобно
Да ти кажа честно не е кой знае колко много като квадратура Гледам има колонни климатици по около 1400 лв. които са за помещения до 80 кв.м. Има и по малки машинки за по 600 лв които ги дават за помещения до 35 кв. Та за това се допитвам тук какво ще е най-удачно да взема