за тази квадратура,качествена машина,1500лв=втора употреба.
за тази квадратура,качествена машина,1500лв=втора употреба.
Ако през тези 10 години родителите ти са били доволни от работата на досегашният, то купуването на два, три пъти по-скъп е неоправдана инвестиция при положение, че и този е правил това, което е трябвало.
То е хубаво, че имаш желание, ама нямаш пари за висок клас нов инвертор при тази квадратура.
Този пост е редактиран от valen1; 03-02-13 в 11:57.
Поне дай модела на стария да се види с колко KW са се топлили
ето това е за теб Toshiba RAS-402SDR - Климатична техника - ЕР ЕС Логистик или нещо подобно
bestbuy
Сигурно е бил или 18-ка или 24-ка щом е духал силно и е изключвал постоянно.
Аз ако бях щях да си взема Nocria 14-ка с енергийната ефективност.
Други мои предложения са :
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA
Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7
Климатик LG E-18SQ
Климатик Panasonic CS/CU-E15NKE-3 - Econavi 2012
Който и да избереш от посочените ще върши работа.
- - - Обновено - - -
каква е цената на тази машина?
Здравейте отново, току що бяха от фирмата за монтаж на оглед. Спряхме се на Нокрията, но ми оставиха въпрос за 14-ка или 18-ка. Съветът им бе за по-мощната, зъщото се получавам 6м тръбен път. Ако можете да ме посъветвате кое от двете да поръчам ще ви бъда благодарен
Този пост е редактиран от Nikmlad; 04-02-13 в 18:36.
звънни имат телефон за връзка ако все още я има
Един приятел ме помоли да му търся климатик + техници, които ще извършат монтажа качествено.
Става въпрос за стая 19 кв.м. с външна изолация, изолация на тавана и ПВЦ дограма, като височината на тавана е 2,50.
Не знам за изложение само. Държи твърдо на Дайкин. Ако може конкретен модел, цена, монтаж и хора, които са готови да го посетят в случай, че му хареса офертата.
За повече информация не ме питайте!
Моля само за - модел, цена, монтаж и хора, които са готови да го посетят в случай, че му хареса офертата.
Става въпрос за околността в Пловдив.
Ето колега за Пловдив твоя ,човек Ние сме Александър и Станимир Щереви, двама братя, извършващи ... . Лично не съм ползвал услугите му ( все нямаше това което търсих ) , но от форума само добри работи има за него . А за модел щом иска даикин ето ова е много добро Daikin FTXS25J~RXL25G Nordic Professional - Климатична техника ... .
Зомби, той този твой приятел предпочитания за температура която да поддържа в стаята няма ли?Акоято да го ползва като дистанционно за поддържаната температура има ли?
Мога да посоча модел:
Ако нямаи много държи на дайкин
1. Daikin FTXS35J/RXS35J
Ако имаи държи и на
си и на дайкина:
2. Daikin FTXS42J/RXS42J
Ако е ценово разумен и не държи толкова на дайкин, но държи наси:
1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 35ZJP-S
Ако е ценово неразумен, не държи на дайкин, но държи наси :
2. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 25 ZJX-S или TOSHIBA Ras 10 SKVP2-E Super Daiseikai6.
Климатиците препоръчани при наличието наса съобразени и с нейните промянщи се желания за поддържана температура(средно около 25-26 градуса, независимо от външната такава).
П.П. Горепрепоръчаният дайкин Нордик и много добро и съответстващо на помещението предложение, но "леко" се съмнявам, че освен буквите му и по-високата цена друго се предлага в България ...
Този пост е редактиран от justify; 05-02-13 в 15:23.
justify тия модели не са ли много мощни ве, брат за стая 19 кв.м. с отлична външна изолация, изолация на тавана и ПВЦ дограма? Ти искаш да ми умориш колегата, брат.:D
Иначе са хубави моделите, но като го знам, каква циция е...пък и нито изложение ми каза, нито до какви пари.
Събалян ще се видим на работа с него и трябва да му предложа нещо конкретно.
Благодаря все пак.
Ще драсна ЛС и на Сашкина да видим той, какво ше измисли.
Ама то от вас двамата с колегата ти нищо не зависи :rolleyes: бре! Я по-добре "въпросирайте"неговата
част ...
...че да не вземе да се окаже, че и двамата "не сте в час"с "изискванията" ...
Съгласен че и на мен дайкина FTXS42-ка ми се струва малко голям за това помещение, НО акоизисква 25-26 градуса ще точно по празмер този климатик, особено за Пловдив- януари: http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 и февруари: http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 2012г.
И внимавайте и двамата, защото ако сгрешите и двамата ще стеи
и няма да има повече у твоя колега
със салата от неговата
...
А за тоз модел специалистите, какво ще кажат:
Климатик Daikin FTX35JV/RX35JV
Здравейте и аз да попитам за помещение 34м2*2,5 с добра външна изолация и качествена дограма, 1ви етаж тухла, западно изложение, намира се в Силистра където зимата си е доста студена..... какво ще предложите? До сега е мъчено да се отоплява с Daikin FTXG35, но не се получават нещата. Има обаче един проблем целта е да се използват същите тръби .... до колкото е възможно/ако не ще се сменят/. Та чудим се между тези варианти, но спокойно може да предложите друг:
1, Daikin FTXS42J
2. Fuji General AWHZ14LBC Nocria