ВАЛЕ,като бивш собственик на FTX50GV,ти препоръчвам ВТОРА УПОТРЕБА.ако ме питаш защо.........ми щот са по-хубави.
ВАЛЕ,като бивш собственик на FTX50GV,ти препоръчвам ВТОРА УПОТРЕБА.ако ме питаш защо.........ми щот са по-хубави.
Все едно да се каже, че между автомобил втора употреба и нов по-хубав е употребяваният. Сиромашко мислене ми се струва.
Ако струват едни и същи пари, употребяваният за парите на нов определено ще е МНОГО по-хубав (автомобил, нали..). Въпрос на избор и лични предпочитания е.
валене,ако исках да спестя пари-щеше да е сиромашко мислене............ма да махна нов климатик и да туря стар не е сиромашия ,а прагматизъм.
Няма как да сложа такъв вид климатик, понеже тавана непозволява а и съм под наем и немога да си позволя да правя тавани за канален климатик.Въпроса ми е дали колонен или стенен ще е по добрия вариант,като мисля да взема 3 климатика за 200+ квадрата.Като гледам при по големи магазини,почти всички са с Медея.
В ресторанта на офиса има една подвижна колонна мидея - умряла работа. Зимата не топли и ако не беше парното на газ да сме умрели от студ там. Обаче за модел.. не мога да ти кажа нищо. Никога не съм се замислял какъв е, но е голям, може би 24 000 (като гледам външното тяло... доста). Обаче не топли.
Здравейте,
ще си купуваме климатик и желаем да е качествен. Става въпрос за жилище. Да е преди всичко за отопление, но и охлаждане. Ще обслужва хол с трапезария и кухничка около 35кв, като ще помага и за коридора. Сложността в избора ми произтича от това, че апартамента е мансарда и вътрешното тяло ще трябва да се монтира върху скосяване. Апартамента е с южно и източно изложение, покривна изолация, Благоевград. Досега използвахме Дженерал 12-ка, но при "-" температури се затруднява. Моля ви за съвет за качествен климатик с оглед спецификата на жилището ни
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Благодаря за бързия отговор, но "нискостенна" Нокрия нищо не ми говори, да го разбирам като подов климатик ли?
Имах предвид високостенна Нокрия, монтирана по-ниско. Във всички случаи се консултирайте предварително с фирмата, от която ще го купите. Огледа е задължителен, особено щом се отнася за "криво" помещение.
здравейте на всички,
запалих се да чета форума, когато търсех съвет как да си оптимизирам работата на газовото котле и самата инсталация и оттогава не спирам всеки път да се смайвам колко полезни са дискусиите в този форум
сега ви моля за съвет за избора на климатик:
родителите ми живеят във варна и стария им климатик (10г.) се развали и сега разбира се чакат да им кажа какво да правят.
помещението е кухня-трапезария 15кв. свързано с портал към хол и тои е горе долу 15 кв., височина 2.80
климатика ще се използва главно за отопление.
блока е тухлен стар 1960г. саниран целия с 5см изолация, ПВЦ дограма на апартамента с двоен стъклопакет
изложението е изток -юг, етаж 4-ти, последен.
желанието на родителите ми е да топлят и двете стаи с климатика както беше досега, монтажа ще е срещу порталната врата. Във варна попринцип не падат не падат температурите под -10 така че това е температурата до която ще се разчита на клими, а вътре си поддържат 20 градуса.
сега по въпроса за бюджета, той е около 1500лв, попринцип и аз бих им помогнал финансово за по висока сума, но просто не съм убеден че климатик от 2к нагоре има толкова голяма разлика и ще се избие бързо.
Иначе незнам защо но клоня към Тошиба Даисекай, може би защото съм чел, че много ги хвалят, но не знам нищо за достойнствата на другите марки митсубиши, дайкин и т.н.
Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват със съвети.
- - - Обновено - - -
и разбира се ако може да ме насочите към надеждна фирма във варна, където няма да гледат само как да ти преберат парите
Toshiba Daiseikai е доста над този бюджет.
Аверчи... с тоз бюджет си директно за втора употреба. Добрата новина е, че се намират хубави машинки във Варна. Сподели какъв беше стария клим, вероятно може да се поправи. Гложди ме едно неприятно съмнение, че не е бил оразмерен правилно, и че това е спомогнало за повредата му.
Ами не ми се иска да е втора употреба. Стария клим беше някаква измислена марка Osaka май, и чак се учудих,че издържа толкова години. Попринцип духаше много силно и често изключваше. може да се поправи за около 250 лв., но така или иначе е стар вече и тепърва ще се разваля пак.
Давайте предложения за някоя подходяща машинка, дори и да е над 1500 лв., и също за сигурна фирма за монтаж.