така правеше и моя ХЕ9ДКЕ ама той няма бутон powerfull ... задавам му 25 - духне малко жега ,поспре ,а в стаята 22 и така стопляше но много бавно .. инак ако го оставиш на 22 си ги поддържаше докъм -10 надолу се мъчеше
така правеше и моя ХЕ9ДКЕ ама той няма бутон powerfull ... задавам му 25 - духне малко жега ,поспре ,а в стаята 22 и така стопляше но много бавно .. инак ако го оставиш на 22 си ги поддържаше докъм -10 надолу се мъчеше
Сигурно е попаднал на "майстор".Като знам какви специалисти има, и каквито изпълнения съм виждал...........
Колеги колебая се какъв климатик да си взема, нов или втора употреба. Стаята която трябва да се отоплява е 60 кубика, изолирана (стени, подове и тавани) с пвц дограма, една външна стена, южно изложение. 4 квадрата прозорци.
Бюджета е 1400-1500 лв. Екстри не са ми нужни, важното е да е надежден, икономичен и ефективен. При нас тока е малко скапан ако това е фактор за избора. Какво бихте препоръчали?
за тия пари като че ли някоя добра машина втора употреба .. щото са малко за добра нова машина
Това как да се разбира? И още нещо - не си редактирай мненията след като след тях има вече други. В разрез с правилата на форума е.
чл. 18. Забранено е триенето на мнения и тоталната им промяна след като вече е дискутирано и някой друг участник е отговорил на него. Изключение се допуска само ако мнението ви е последно в темата по време на редактирането му!
За тези пари спокойно си взима Е09 или Е12РКЕ на Панасоник и си свирка по тениска в студовете![]()
Съдейки по данните от дисплея на юпс-а, напрежението почти редовно е ~235V, но е имало случаи да варира от 215 до 240V. Друг проблем е че от време на време тока прецъква за секунда, но това се случва веднъж на месец, рядко два пъти.
Взимам си бележка за мненията, просто сметнах че не са добре формулирани, а така или иначе 2 страници от мнения не получих отговор, Поправям се за в бъдеще.
Sharp XP12GHR на места е на промоция и се намира за 1500лв.
Ако компетентното лице продава К2У, ще каже вземи си такъв, ако продава нови, ще каже вземи си нов
Идеята на питането ми беше друга, не какъв размер климатик, а по скоро за този бюджет какво е най-удачно. Хора са гледали помещението 14BTU e ok. Важното е какъв да бъде той до този бюджет, имайки в предвид надеждност, икономичност, ефективност.
Какъв човек ще извикаш си зависи изцяло от теб.
Моля за съвет FUJI ELECTRIC RSG/ROG-12LMCA,PANASONIC CS/CU-XE9PKE ,Климатик Тошиба RAS-137SKV/SAV-E5,HITACHI RA
S/RAC-25WX8 за 20 кв. с топлинни загуби