да майка ми смята да го купи на около 700 лв
да майка ми смята да го купи на около 700 лв
Интересувам се кои са моделите (9000-10000 BTU, на 220 V) имащи интелигентен дефрост, т.е. да размразяват само когато трябва, а не по таймер. Ако са много, моля напишете трите най-евтини.
Не знам да има евтини такива. То доста скъпи имат гаден дефрост.
Гарантирано за Daiseikai серията на Toshiba. MHI ZIX-S / ZJX-S серията. General-Fujitsu Nocria, и LTC серията. Колегите с ME FD и FH да споделят, че имам по-малко клиенти с такива и по-малко отзиви.
Този пост е редактиран от Mega; 06-12-13 в 23:09.
LG правят дефрост само при нужда... но пък много се форсират след дефрост за да си достигнат зададената температура.
edi1 Благодаря ти за съвета!
Днес гледах EX3 в ТМ за който писах и ми казаха,че бил с дефектирал компресор,което ме отказа от него!
В крайна сметка взех Климатик Hitachi RAK/RAC 35WPA 12000BTU - Търговска верига "Зора" но ми се струва,че ще е преоразмерен и ще харчи повече!
Разопаковал съм го и на прима виста съм впечатлен от качествената изработка(сравнено с LECA). Външното тяло го дават 35кг.,но с жената едвам го качихме по стълбите до 5-ия ет. с почивки,а като се сетя на LECA го метнах сам от раз(29кг.)!
Топлообменника е двоен,като втория ред отвътре е само до завоя,но като цяло изглежда масивен,като и ламелите са два реда,а не като на LECA- два реда тръби в общи ламели!
Да ми е честит новия китаец!
Този пост е редактиран от mirandi; 07-12-13 в 01:03.
Здравейте, дойде и при мен тази чуденка, за отоплението на две стаи, моля помагайте
Обмислям варианта в спалнята да поставя адакс гламокс 20, а в хола климатик ...
Също така се колебая дали да не заложа на по-мощен климатик, поставен на южната стена, който да се справя с двете помещения, предвид специфичната връзка между тях - портална врата.
Опциите за фирми за климатична техника в моя град са силно ограничени, наскоро откриха техномаркет и ме блазнят техните предложения за изплащане без оскъпяване, безплатния монтаж и 5-годишната гаранция,.
LG E12EK.NSB/E12EK.UA3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
PANASONIC CS/CU-RE12PKE-3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
LG D12AK.NSB/S12AK.UL2 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
може и от Зора
http://zora.bg/hitachi/rakrac-35wpa-12000btu/23048
Благодаря предварително
Преди да питате какъв климатик ви е необходим, трябва да си/ни отговорите на въпросите:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-жилищно
2.За охлаждане, за отопление илии за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; хол и спалня 14+15 кв, 75 куб.
б) вида на дограмата и стъклопакета ПВЦ
в) квадратура на прозорците 2х3,25 кв.м
г) изложението на помещението - външни стени - запад
д) етаж на помещението в сградата, особености - 1 етаж, част от къща
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо - Южна България, Свиленград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 23-25, зима 19-24
6. Има ли изолация на стени/таван/под(външна или вътрешна), вътрешни стени и таван - без изолация, външни - вътрешна изолация - минерална вата, 5 cm.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? - ТВ, компютър
8. Каква сума е приготвена за покупката на климатик. 800-1500
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? -15/40+
10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - прилагам схема на помещенията
11. Имате ли съпруга приятелка -отговора само на този въпрос е по желание на питащият.
Едва след като си отговорите на всичките въпроси може да ни попитате, като преди това ни осведомите какви отговори сте си дали .
Този пост е редактиран от quark; 07-12-13 в 20:24.
Не знам Панасоника как ще е зимата мисля че имаше собственици които още сега не са доволни от него а относно Лг то е машина за три сезона виж че е до -10. Мисля че другото по скъпо ЛГ е добро според характеристиките.
Здравейте на всички!
Както виждате съм чисто новичък във форума, но попрочетох доста страници от тази тема, която ме вълнува и искам да попитам какво ви е мнението за:
Климатици Vimax, General ASHG09LMC/AOHG09LMC , Инверторни климатици и Инверторни климатици
От четири години съм с Фуджицу в спалнята и съм изключително доволен. Сега искам да взема и за детската стая, която със сигурност не е по-голяма от 15 квадрата и смятам че тази машина ще ми пасне идеално. В хола си имам 12-ка Осака и мога да кажа че това е един от най-лошите избори за техника които съм правил в живота си Абсолютно никаква мощност, изключително слаб и некачествен. Както и да е, ако имате и някакви алтернативи на Фуджицуту мога да размисля все пак. Дано има хора, които са с впечетления от този модел. Става въпрос основно за отопление, в гр. София, стаята е и с външна изолация, не сме първи и последен етаж.
Мерси предварително!
Мисля че за цената си машината е перфектна.Ние слагаме доста броики от този модел, сравнен с LEC е с по добре направени клапи за хоризонталана и вертикалана регулировка тихо външно тяло и друг компресор. За сега нямаме оплаквания то и от предния модел нямаше с изключение на един клиент който просто беше решил да спечели от рекал и да си вземе парите обратно.
Велев, благодаря, явно ще се пазарува екзотиката LG ... Някой купувал ли е с опция за енергийна ефективност от Техномаркет?