Страница 159 от 188 ПърваПърва ... 109149157158159160161169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,371 до 2,385 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2009

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

да майка ми смята да го купи на около 700 лв

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

веднага го продавай
    MadHead, Kasap, Mega и 1 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Интересувам се кои са моделите (9000-10000 BTU, на 220 V) имащи интелигентен дефрост, т.е. да размразяват само когато трябва, а не по таймер. Ако са много, моля напишете трите най-евтини.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не знам да има евтини такива. То доста скъпи имат гаден дефрост.

Гарантирано за Daiseikai серията на Toshiba. MHI ZIX-S / ZJX-S серията. General-Fujitsu Nocria, и LTC серията. Колегите с ME FD и FH да споделят, че имам по-малко клиенти с такива и по-малко отзиви.
    Този пост е редактиран от Mega; 06-12-13 в 23:09.

6. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

LG правят дефрост само при нужда... но пък много се форсират след дефрост за да си достигнат зададената температура.

7. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Едноредови са и 10-ката и 14-ицата EX3 серията, но това не им пречи да са добри машини.karambam определено Е5 серията е по-зле от Е3.Търси на промоция 137.....Е3, гледам, че напоследък се появяват тук, там.13...Е5 също може да свърши работа, ама е хубаво да имаш запас предвид региона и помещението ти, въпреки, че е малко.Има йпредвид, че ТЕХНОПОЛИС ментосмат за мощността на 137....Е5.Данните са 1 - 3,6 - 4 на отопление и външното тежи 28 кг, а не 33, както са го дали.Ако тази 14-ица ЕХ3 и няма нищо вземай я направо.Е14НА си е стандартен СЪММИТ също би свършил работа, малко по-шумен е обаче вътре.
    edi1 Благодаря ти за съвета!
    Днес гледах EX3 в ТМ за който писах и ми казаха,че бил с дефектирал компресор,което ме отказа от него!
    В крайна сметка взех Климатик Hitachi RAK/RAC 35WPA 12000BTU - Търговска верига "Зора" но ми се струва,че ще е преоразмерен и ще харчи повече!
    Разопаковал съм го и на прима виста съм впечатлен от качествената изработка(сравнено с LECA). Външното тяло го дават 35кг.,но с жената едвам го качихме по стълбите до 5-ия ет. с почивки,а като се сетя на LECA го метнах сам от раз(29кг.)!
    Топлообменника е двоен,като втория ред отвътре е само до завоя,но като цяло изглежда масивен,като и ламелите са два реда,а не като на LECA- два реда тръби в общи ламели!
    Да ми е честит новия китаец!

8.  

9. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от karambam Виж публикацията
    edi1 Благодаря ти за съвета!
    Днес гледах EX3 в ТМ за който писах и ми казаха,че бил с дефектирал компресор,което ме отказа от него!
    В крайна сметка взех Климатик Hitachi RAK/RAC 35WPA 12000BTU - Търговска верига "Зора" но ми се струва,че ще е преоразмерен и ще харчи повече!
    Разопаковал съм го и на прима виста съм впечатлен от качествената изработка(сравнено с LECA). Външното тяло го дават 35кг.,но с жената едвам го качихме по стълбите до 5-ия ет. с почивки,а като се сетя на LECA го метнах сам от раз(29кг.)!
    Топлообменника е двоен,като втория ред отвътре е само до завоя,но като цяло изглежда масивен,като и ламелите са два реда,а не като на LECA- два реда тръби в общи ламели!
    Да ми е честит новия китаец!
    Да ти е честит и да те топли най-важното
    Този пост е редактиран от mirandi; 07-12-13 в 01:03.
    karambam одобрява това.

10. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

mirandi
    Благодаря ти! Ще споделям!

11. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от plamenbs Виж публикацията
    да майка ми смята да го купи на около 700 лв
    в послетствие майка ти да не те намрази за сделката
    mirandi одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Здравейте, дойде и при мен тази чуденка, за отоплението на две стаи, моля помагайте
    Обмислям варианта в спалнята да поставя адакс гламокс 20, а в хола климатик ...
    Също така се колебая дали да не заложа на по-мощен климатик, поставен на южната стена, който да се справя с двете помещения, предвид специфичната връзка между тях - портална врата.
    Опциите за фирми за климатична техника в моя град са силно ограничени, наскоро откриха техномаркет и ме блазнят техните предложения за изплащане без оскъпяване, безплатния монтаж и 5-годишната гаранция,.
    LG E12EK.NSB/E12EK.UA3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
    PANASONIC CS/CU-RE12PKE-3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
    LG D12AK.NSB/S12AK.UL2 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
    може и от Зора
    http://zora.bg/hitachi/rakrac-35wpa-12000btu/23048
    Благодаря предварително

Преди да питате какъв климатик ви е необходим, трябва да си/ни отговорите на въпросите:
    1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-жилищно

2.За охлаждане, за отопление илии за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението; хол и спалня 14+15 кв, 75 куб.
    б) вида на дограмата и стъклопакета ПВЦ
    в) квадратура на прозорците 2х3,25 кв.м
    г) изложението на помещението - външни стени - запад
    д) етаж на помещението в сградата, особености - 1 етаж, част от къща
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо - Южна България, Свиленград

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 23-25, зима 19-24

6. Има ли изолация на стени/таван/под(външна или вътрешна), вътрешни стени и таван - без изолация, външни - вътрешна изолация - минерална вата, 5 cm.

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? - ТВ, компютър

8. Каква сума е приготвена за покупката на климатик. 800-1500

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? -15/40+

10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - прилагам схема на помещенията

11. Имате ли съпруга приятелка -отговора само на този въпрос е по желание на питащият.
    Едва след като си отговорите на всичките въпроси може да ни попитате, като преди това ни осведомите какви отговори сте си дали .
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от quark; 07-12-13 в 20:24.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Не знам Панасоника как ще е зимата мисля че имаше собственици които още сега не са доволни от него а относно Лг то е машина за три сезона виж че е до -10. Мисля че другото по скъпо ЛГ е добро според характеристиките.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Тук е от
    Dec 2013

Здравейте на всички!

Както виждате съм чисто новичък във форума, но попрочетох доста страници от тази тема, която ме вълнува и искам да попитам какво ви е мнението за:

Климатици Vimax, General ASHG09LMC/AOHG09LMC , Инверторни климатици и Инверторни климатици

От четири години съм с Фуджицу в спалнята и съм изключително доволен. Сега искам да взема и за детската стая, която със сигурност не е по-голяма от 15 квадрата и смятам че тази машина ще ми пасне идеално. В хола си имам 12-ка Осака и мога да кажа че това е един от най-лошите избори за техника които съм правил в живота си Абсолютно никаква мощност, изключително слаб и некачествен. Както и да е, ако имате и някакви алтернативи на Фуджицуту мога да размисля все пак. Дано има хора, които са с впечетления от този модел. Става въпрос основно за отопление, в гр. София, стаята е и с външна изолация, не сме първи и последен етаж.

Мерси предварително!

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Мисля че за цената си машината е перфектна.Ние слагаме доста броики от този модел, сравнен с LEC е с по добре направени клапи за хоризонталана и вертикалана регулировка тихо външно тяло и друг компресор. За сега нямаме оплаквания то и от предния модел нямаше с изключение на един клиент който просто беше решил да спечели от рекал и да си вземе парите обратно.
    mirandi одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ivostoqnov77 Виж публикацията
    Интересувам се кои са моделите (9000-10000 BTU, на 220 V) имащи интелигентен дефрост, т.е. да размразяват само когато трябва, а не по таймер. Ако са много, моля напишете трите най-евтини.
    Е09РКЕ на Панасоник струва около 1200 лева и още не е дефроствал. Като цена,комфорт и топлоотдаване няма още аналог у нас.
    VeleV.Klima и JOKVN харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Велев, благодаря, явно ще се пазарува екзотиката LG ... Някой купувал ли е с опция за енергийна ефективност от Техномаркет?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе