От горе изброените за по-голямата стая избрах Fujitsu - 12LTC/LTCA (преди това си бях избрал Toshiba RAS-13PKVP-E Super Daiseikai 5, но от фирмата с която ще работя, звъняха и казаха, че не могат да го доставят, защото е изчерпан), така че се спрях на Fujitsu - 12LTC/LTCA. До тук добре, но за по-малката стая не мога да се справя (както за марка - така и за големината (9-ка; 10-ка; 12-ка) и се надявам на Вашата помощ, за което предварително благодаря! Възможни модели:
1. Mitsubishi, MSZ/MUZ-FD25VA - по-висока цена от предвидената, но ако си заслужава?!
2. Mitsubishi, MSZ - SF25VE или Mitsubishi, MSZ - SF35VE - иска ми се да е Mitsubishi, защото е за спалня, но много ме притеснява високия минимум и работата OFF/On, както и когато се включи дали стартира на високи обороти?
3. Mitsubishi, MSZ FH 25 VE - и той е над бюджета, но ... както първия!
4. MitsubishiMSZ/MUZ-GE25 VA или MitsubishiMSZ/MUZ-GE35 VA - тук четох темата за замръзналите Mitsubishita - визираше се MSZ/MUZ-GE35 VA.
5. Daikin FTXS 25 K
6. Toshiba RAS-B10N3KV2-E SUZUMI+
7. Toshiba RAS-10SKVR-E - Daiseikai SKVR
8. FUJITSU, ASYG-12LMCA - без много екстри и филтри; леко външно тяло.
9. FUJITSU, ASYG-09LT - и той е над бюджета, но ще си бъдат дружки по-големия в другата стая!
Избора ми наистина е много труден! Не съм включил Mitsubishi Heavy, защото фирмата не могат да ми поръчат!
Ако имате други предложения, моля споделете! Поздрави!
Здравейте!След няколко седмично обмисляне и в крайна сметка вдигане на бюджета на 1600лв с монтаж и РЕЕКЛ,моля за съвет измежду тези 3 климатизатори(ще бъде закупен до седмица):1.Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus 2.Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZJ-S~SRC35ZJ-S 3.General Fujitsu ASHG12LUCA гр.Видин ,всекидневна-20м2,без изолация,южно изложение,2 етаж,желана температура +22+24 зимата,приоритети:1.дуракоустойчивост 2.икономичност 3.комфорт От изчетеното във форума намерих негативно мнение за фуджика именно от друг потребител от Видин,и нито едно негативно мнение за тези модели на Хеви и Тошиба.В този линк се твърди,че Фуджицуто има запазва по-голямо топлоотдаване при -7 отколкото при +7 General Fujitsu ASHG12LUCA | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище. Възможно ли е това,кой модел бихте избрали при мъгливите условия във Видин и защо?
Станиславе, някоя дърта гейша би те топлила най-добре.
За съжаление К2У и Видин са невъзможни(непрактична) комбинация.По отношение на компресор,топлообменник и надеждност бихте ли препоръчали някой от тях?
може да отделиш 200 лв за курбан да е мека зимата ,и с останалите квото и да вземеш ще топли при мека зима
Инверторен климатик Sharp AY-XP12GHR/AE-X12GHRЗдравейте!След няколко седмично обмисляне и в крайна сметка вдигане на бюджета на 1600лв с монтаж и РЕЕКЛ,моля за съвет.......
То в Пловдив и Варна трябва да чакаш, докато изскочи нещо читаво втора употреба. В Монтана каквито и партньори да имат, са ги заредили с най-куците коне. Повечето на 10+ години. Няма смисъл да рискува. Sharp-a e перфектен.
Хмм,изчетох цялата тема за този модел Шарп...,един потребител се е отказал от него заради дразнещ он-офф ,негативите му са,че е със сравнително шумно вътрешно тяло и нескрол компресор,позитиви - топли безпроблемно.И какво се оказва,че GHR е по-добър от средният клас на Тошо,Мишо и Фуджи?Допълнителни мнения?Благодаря,предварително! п.п.климатизаторът е за родителите ми!
Климатикът на Поцката е с неподходящ за помещението. Много потребители научават по трудния начин, че "повече" не винаги означава "по-добре". Освен това, преди време във форума върлуваше секта, пропагандираща яко преоразмеряване на климите. Вида на компресора не би трябвало да е фактор в избора ти - разглеждай машината като комплексни показатели.
П.С. Скроловете също се чупят. Но са по-неремонтнопригодни.
Този пост е редактиран от Kasap; 25-10-13 в 02:21.
Ако става дума за мен, така е - мислех да го сменям, ама... времето лекува да кажа и вече настроението от покупката на Шарпа 9GHR ми е . Колкото повече не му обръщам внимание, толкова по-добре ни е на всички и топли прекрасно! Шума вече не го забелязвам! Работата е там, че вече не се намират. Ако ти се ходи до Варна - грабвай от един колега от форума за 1000 лв на 1 година и нямаш грам грижи! Няма гаранция, но според мен - няма и нужда, даже се чудех дали да плащам първа профилактика и да си остане с 3 години гаранция моя или всяка година да се ръся по 30-40 лв за 5 години гаранция.
И в допълнение - моето помещение е топло и изолирано, а в неизолирана стая ще е перфектен!
Благодаря,в нета го има между 1550-1600лв за 12',с РЕЕКЛ и монтаж се вмества в бюджета!Шарпът е с най-добър КОП, с най-тежко външно и вътрешно тяло,изглежда и дуракоустойчив.Ползватели на LU(C),ZJ-S или Suzumi+ да изкажат мнения за някакви негативи,ако са забелязали?
ZJ-S Има същото поведение като твоя ZJX-S Дискретна топлеща машина ... LU-то е с вътрешно от LT поне по снимки нямам наблюдение над него , но от прочетеното е доста добра машина .
От горе изброените за по-голямата стая избрах Fujitsu - 12LTC/LTCA (преди това си бях избрал Toshiba RAS-13PKVP-E Super Daiseikai 5, но от фирмата с която ще работя, звъняха и казаха, че не могат да го доставят, защото е изчерпан), така че се спрях на Fujitsu - 12LTC/LTCA. До тук добре, но за по-малката стая не мога да се справя (както за марка - така и за големината (9-ка; 10-ка; 12-ка) и се надявам на Вашата помощ, за което предварително благодаря! Възможни модели:
1. Mitsubishi, MSZ/MUZ-FH25VЕ - по-висока цена от предвидената, но ако си заслужава?!
2. FUJITSU, ASYG-09LT - и той е над бюджета, но ще си бъдат дружки по-големия в другата стая!
Моля помогнете, коя от двете машини да избера? Тъкмо бях се насочил към MITSUBISHI MSZ/MUZ-FH 25VE и прочетох темата (https://forum.setcombg.com/климатици...а-fh-18.html), в която много от Вас - вещите тук изразяват опасения, че топлообменника така стъпил върху тавата ще задържа конденза достатъчно дълго време че да замръзне при минусова температура.
Тук дилемата ми стана голяма -две LTC (12-ка и 09-ка) или да заложа на по-добрите параметри на хартия на Mitsubishi-to и да чакам дали ще замръзне при минусовите температури?
Помагайте, моля!