Ами те не са надценени а просто работят с 300% печалба.
Ами те не са надценени а просто работят с 300% печалба.
значи пичове всички говорите на аба......смених си новите клими със стари и резултата е-
1.по-топло на по-малко градуси
2.по-малки сметки
3.невероятни екстри и комфорт
като дадох 2 бона за фтх 50 кво стана..........
и не на последно място-ВСЯКА СТОКА СТРУВА ТОЛКОВА,КОЛКОТО МОЖЕШ ДА Я ПРОДАДЕШ.аз затова като кон с капаци вярвам само на онез мръсници ЩЕРЕВИ и за сега не са ме подвели....иначе рапани ЙОКМУ
Нормално е да имаш по ниски сметки защото си заменил по големи и съответно са били по нисък клас машини с по малки. Обаче повярвай ми клиентите ми които са имали втора ръка клими въпреки че бяха доволни и ги ползваха от 5-10 години никой не пожела повече такъв. Така че като ти умре някоя от машините тогава ще те видим ако изобщо си признаеш.
Спор няма кое е по доброто . Само незнам тоя FTX защо си го купил ако беше взел друга марка нямаше да го смениш примерно едно даисекаиче FD ZJX или пък една NOCRIA . Аз пък познавам вече 4-ма дето доста се набутаха с втора употреба и сега 1 с nocria един ZJX друг чака новия ME . Аз за моето Хитачи съм дал 850 лв ( От извесна ф-ра за втора ръка клими ) и отделно 180 за монтажа . Tова са му параметрите 11.5 вътрешно 41 кг външно тяло 3.6 ( 0.6-8.3 ) 2005 година но определено не бих дал 1500 лв за него . Външното тяло само да кажа е почти 2-пъти по голямо от на комшията нокрията :D На комшията хола е 1:1 с моя, сметките също са ни еднакви 5-10 лв моята да е по малка и на двата климатика има закачени електромерчета . Нокрията му излезе 1950 лв след като му върнаха с ЕЕ 350 лв . Всеки човек си преценява какво да си купи и за колко пари .
всеки си има истина,а моята -за 2 месеца топлина,кеф и 159лв. за ток за 240 куб.м. ЗА ЦЯЛОТО ДОМАКИНСТВО.ВЕЛЕВ само не разбрах,как фтх 50 е по-голяма от 406 едр или фтин 35 е по-голяма от митсуто.............или не съм те разбрал
Този пост е редактиран от DUNDURMA; 12-02-13 в 17:48.
Air-air heat pumps test 2009-2012 from Sweden energy agency
Μετάφραση Google
Ти ми кажи как тия клими идват на 150$ и се продават по на 900-и нагоре ?
няма смисъл от спора.който иска нов европеец да купува,но ако пробва ДРУГИТЕ и е обективен остава на тях.аз съм доволен ГЬОТЕРЕ ,а ако един ден имам чок пара ще си взема и чисто нов ЯПОНЕЦ.
Здравейте,
моля за съвет. Трябва да монтираме нокрия 14. Проблема е с външното тяло.
Имаме да варианта:
1. Да се монтира (външното тяло) срещу друго(12-ка), като разстоянието м/у тях да е 1м и тръбния път 4м.
2. Да се монтира (външното тяло) по-далеч, като тръбния път ще е около 6м.
Та питам, дали двете външни тела ще си пречат едно срещу друго?
и на мен ми предстои купуване на климатик от пловдив съм стая 34 квадрата с около 10 квадрата прозорци нормална височина,добре изолирана.какво вие е мнениетоhttp://www.**********************/klimatik/sharp-ay/ae-xp18gr-1195.html#
Вариянт номер 2 това е варянта тръбния път него бърка даже и по добре да е толкова.
Ако наистина има добра изолация, в т.ч. и на тавана на помещението - дори и 12-ка ШАРП би се чувствала добре. Ако ще се монтира на отстояние от обитателите /маси, бюра, канапета/ - ще върши отлична работа. Но, ако духа на някой във врата - не препоръчвам, понеже си ВЕЕ доволно, дори и на най-ниска скорост на вентилатора. Иначе според така зададената квадратура - да 18-ка, но най-добре да дойде някой да огледа добре - имаш ли допълнителни топлозагуби или някой комшия да топли /стига да не си в къща/.
тъй като е в строеж гледам че апартаментите под и над мен също са закупени.най вероятно ще е над главите .