Страница 24 от 188 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Знаех си, че щом се е включил Алекси, в темата е станало весело и неслучайно се джойн-нах!
    Ами от такива "РАЗБИРАЧИ" вече ми се .........!

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от potrebitel1 Виж публикацията
    Колега, не се къхъри тук повече от половината посетители не се съобразяват с правилата на форума (или хитро ги заобикалят) , но явно няма кой да ги санкционира! Масово товоа са закъсали фирмаджии, които в условия на финансова криза злоупотребяват с доверието на хората във форума с цел набиране на клиенти за лична облага!!!
    Абсолютно си прав...........:D:D:D:D

2.  

3. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от maina032 Виж публикацията
    Ами от такива "РАЗБИРАЧИ" вече ми се .........!
    Спри се малко с тия пръсти и не се дръж като футболен запалянко. Имай уважение поне към другите, защото заради такива като тебе дето плюят ще се допитваме накрая само до някой сополанко в магазина. И накрая ще ти вземе трудно изкараните парички и ще ти пробута боклук. Накрая ще си седиш на студено и ще плащаш дебели сметки за ток.

Цитат Първоначално публикувано от potrebitel1 Виж публикацията
    Колега, не се къхъри тук повече от половината посетители не се съобразяват с правилата на форума (или хитро ги заобикалят) , но явно няма кой да ги санкционира! Масово товоа са закъсали фирмаджии, които в условия на финансова криза злоупотребяват с доверието на хората във форума с цел набиране на клиенти за лична облага!!!
    Цитат Първоначално публикувано от maina032 Виж публикацията
    Абсолютно си прав...........:D:D:D:D
    Може и да има такива, но недей да слагаш всички под общ знаменател.

4. Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Русе

Здравейте,
    отоплявам следното жилище от рисунката с Адакси, но сметката ми за ток е много висока. Бих искал да намеря решение, което ще ми намали сметката. Примерно някой климатик Дайкин? С въпросителен съм сложил тяло което е конвектор не е на високо. Дали е възможно да се монтира 1 агрегат който да ми топли и двете стаи? С 2 вътрешни тела, едното от които конвектор а другото нормално (за висок монтаж)?
    Прикачам рисунката, която сътворих. Моля за извинение, малко е аматьорска.
    Над мен и под мен няма никой. Тухла, с външна изолация. На таваните нямам изолация. Всякакви съвети, ще са ми добре дошли. Трябва да си преосмисля потреблението на ток. С малко дете съм и се притеснявам, духането на климатиците да не го разболеят......shema.jpg

5. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

Принципно не ти разбрах част от въпросите и по точно този "С 2 вътрешни тела, едното от които конвектор а другото нормално (за висок монтаж)? "
    Можеш да стоплиш и двете помещения само ако монтираш вътрешното тяло срещу вратата на другото помещение.
    Относно притесненията ти за малко дете, ги намирам за несъстоятелни, защото моя син от втория месец е на климатици и му няма нищо /стига да не го държиш на 18 градуса/.
    Въпреки разнородните мнения във форума разположението ти става и за мулти сплит система. Не продавай адаксите или остави поне един за другата стая.
    Всичко е въпрос на възможности, които често не покриват потребностите.
    Успех.

6. Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Русе

Съжалявам но в бързината може и да не съм се изразил както трябва.
    Имам впредвид да закупя 1 агрегат да го монтирам вдясно от терасата. В хола който е 23м2 да сложа вътрешно тяло под прозорците, което физически да се намира под самите прозорци (мисля, че се казват конвектори не съм сигурен).
    В другата стая 15м2 (спалня) да се монтира нормално вътрешно тяло (под тавана).

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

1 агрегат с повече от 1 вътрешно тяло се нарича мулти-сплит.

Ако питаш, дали може да се ползва подово тяло в мултисплит система, отговора е - да.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Чакай малко, явно бъркаш наименованието на различните отоплителни уреди. Конвектор и климатик са две различни неща. Адакса е конвектор, който няма нужда от външно тяло, за да работи. На теб ти трябва климатик/състоящ се от външно и вътрешно тяло/ за хола + конвектор за спалнята, който така или иначе го имаш. Дай бюджет за климатика.

П.С. Да не се обидиш за елементарното разяснение, ама оставам с впечатление, че не си наясно въобще?

10. Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Русе

pilot, не ми трябва конвектор за спалнята и там мисля с климатик да топля. Да, прав си, че не съм наясно, затова пиша тук за помощ. Ако бях наясно щях да си ги поръчам досега. Доста неща ми разясниха в магазина. Общо взето бюджета ми е около 3-3,200 лв. Стана ми ясно, че за подово тяло на Дайкин (примерно) за хола и за спалнята нормално вътрешно тяло, няма да ми стигнат парите. Според собственика на магазина единственото решение за мен е 2 климатика отделни. В хола 12-ка в спалнята 9-ка. Моделите са Мицубиши GE 35 на 1499 лв. и GE 25 на 1249 лв. Цените са без монтаж. Предложиха ми за 200лв допълнително да ми сложат някакъв фрост кит, до -20 гр. (и на двата климатика). Чудя се, дали ще духат хладно тея Мицубишита като дефростват? 12-ката ще успява ли да затопля комфортно хола ми? Без да ми е хладно....? Очаквам и Ваши предложения.

11. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Колега според мен,не са ти предложили добра оферта,за тези пари бих сложил две 12ки Дженерала LEC, в големите студове този в малката стая ще помага на другия и няма да имаш проблем,пък и ще ти стъпят с монтажа около 2500лв

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ще помогнем със съвет. Тази 12-ка е слаба за това помещение. Трябва ти 18-ка среден клас или 12-ка висок клас, но цената е височка. Друг вариант е втора употреба японка. Каква мощност са Адаксите в двете стаи? Населено място, желани градуси?
    Този пост е редактиран от pilot; 26-02-13 в 21:17.

13. Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Русе

pilot, благодаря ти за отзивчивостта първо.
    Адаксите са по 2киловата. Желаните градуси са 22, като понякога става 23 гр и намалям Адаксите. Зависи от външната температура. Населеното място е град Русе (Сибир през зимата и Сахара лятото). Лошо за 12-ката. Този пич от магазина беше доста убедителен. Чакам съвет. Парите ги вземам до 2 дни.
    Стана ли ясно изложението на стените (външните) как са от смотаната ми картинка?
    И под мен и над мен няма никой. Освен това планирам да положа изолация на таваните. Това ми е задължително.

14.  

15. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

+1 за японки 2-ра ръка поне ще вземеш качество на добра цена ( не бъди предубеден за тях има тема дълга прочети я).

Може би това за хола ти http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=215

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от tyson Виж публикацията
    ...В хола който е 23м2 да сложа вътрешно тяло под прозорците...
    В другата стая 15м2 (спалня) да се монтира нормално вътрешно тяло (под тавана).
    Цитат Първоначално публикувано от tyson Виж публикацията
    Общо взето бюджета ми е около 3-3,200 лв.
    Моето предложение е:
    1. За спалнята - Panasonic KIT-E9-NKE-3 (1389лв. с включен монтаж)
    2. За хола -
    Panasonic KIT-E-12GFEW/E12-NKE-3 (1889лв. с включен монтаж)
    или общо 3280лв.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

според мен всичко друго но не и панасониците .. шумни са ,масово са с капилярка ..

18. Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Русе

Чудя се дали да не взема 2бр. Мицубишита GE-35 и да приключвам. Като идеята е ако 12-ката в хола се задъха, тоя от спалнята да помага?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 188 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе