Страница 32 от 188 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

GHR се намира ,ако толкоз ти е мерак в Шумен има наличен

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus Виж публикацията
    Така, модела SHARP AY-XP12GHR / AE-X12GHR вече е спрян и не се внася. Предлагат ми следващия JHR който обаче е с умалено външно и завишено вътрешно тяло. Някакви отзиви за тоя Sharp или да го отписвам нацяло ?
    Недей си взима sharp-a. Шумен си е и е леко дискомфортно

4. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

А за 15-ката на Панасоник да ми кажете нещо - дават го 29дб вътрешното тяло. Шумен ли е доста? Варианта с 12-ката е най -добре ама ако ще топля и коридора 15ката е може би по-удачен избор..
    Алекс, къде в Шумен го има? Смисъл аз съм то Бургас, май няма как да стане!

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

всичко има как да стане човек .. купуваш я представителя на Шарп за Бургас ти я монтира и ти дава гаранцията .. елементарно е .. стига да го искаш ще ти дам на ЛС телефона на магазина

6. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Alexi, а какво ти е мнението за MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 35 ZJ-S ?? Този модел е японски и го намирам на доста добра цена с 36 месеца гаранция и монтаж?

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... и как реши, че е японски, или така те метнаха в магазина? Колкото до машината, хич не е лоша, просто не е японска.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

нямам наблюдения над тоя модел ,порови се из подфорума на МХИ за мнения на собственици

10. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    ... и как реши, че е японски, или така те метнаха в магазина? Колкото до машината, хич не е лоша, просто не е японска.
    Ами така "ме метнаха" с описание на продавания клиаматик. А какво производство са ако не са японски?
    ..пс, май Тайланд също ги произвеждат гледам..е поне не е Китай все още..
    Този пост е редактиран от mitakabus; 28-03-13 в 18:09.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И китайски да е какво? Климатик е това, да не е совалка? Ма и тях там ги произвеждат.
    П.С. Бих си преразгледал отношенията с търговец, който ме посреща с брадата лъжа.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Аз го искам,че не знам нито кой им е представител ( на Шарп), нито къде е магазина...

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus Виж публикацията
    Alexi, а какво ти е мнението за MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 35 ZJ-S ?? Този модел е японски и го намирам на доста добра цена с 36 месеца гаранция и монтаж?
    Както ти писах в темата за Шарп - бих ти услужил моя за пробата! При твоя случай, аз бих направил изолация на тавана и съм убеден че 9-ка ще е напълно достатъчна. Просто не е истина каква жега бълва моя 9GHR. Колкото и градуса да му задам - си ги прави за отрицателно време и се офф-ва/изключва компресора/. Аз точно това пък като тип на работа не харесвам, та затова и те съветвам да НЕ си и помисляш чак за 15-ка. Става въпрос за 20м2 детска стая, където отначало ми се струваше наистина малко шумен, което мен не ме притеснява изобщо, а и както ти писах - след седмица не се забелязва вече, НО шума идва от по-силната струя от вентилатора, понеже няма СУПЕР ЛОУ. А мен ме притеснява течението - все пак е в детската. От друга страна - при отопление вентилацията е в посока на долу и когато е монтиран далеч от обитателите си идва всичко на мястото. Убедил съм се вече, че хладилната част и режима на дефростите са отлични. Обаче липсата на супер лоу вентилация и високия минимум нещо не ми пасват. Пък простото ми Хитачи си ги има тея работи /обаче му куцат дефростите/. Та успех в търсенето на идеалния . Следващия за мен климатик май ще е марка МХеви /докато не се разочаровам нещо и от тях /. Един съвет още - гледай да е със СКРОЛ компресор, за да е по-тих /вънка/ и по-добър комфорт /вътре - шум и минимум при работа/!

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма как климатик с 7-9кг вътрешно тяло ( 90% от машините за европейския пазар ) да е тих това го запомнете че всеки се оплаква колко е шумен климатика му .. колкото е по малък топлообменника с толкова по голям въздушен поток трябва да се обдухва за да топло/студоотдава

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Alexi , има логика в расъжденията ти, но това не е даденост. Една машина ако е изчислена коректно за дадено помещение то топлообменика е сметнат за тази работа. Килограмите на вътрешните тела се товарят повече от екстри. За пример ще ти кажа, че съм хващал Daiseikai-6 да работи в режим толкова тих, колкото е и ZIX-S. Toshiba има под степени на вентилатора и когато мине на тях машината е абсолютно безшумна. Освен това има значение колко топло отдава. Малкото тяло може да компенсира голямото с отдаване на повече топлина като температура. Та с две думи и си прав, и не си. Всичко е до машина. Истината е, че има машини нисък клас и машини висок клас. Там разликата в цените не е случайна. Защото пазара много ясно позиционира една машина. Били сме свидетели на опити на вносители да надценят дадена машина и да се провалят. Клиента не е будала.
    Този пост е редактиран от Mega; 30-03-13 в 19:57.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

малкото тяло не може да компенсира ,що се касае за климатик .. няма как да вдигне 60° нали ? то ще компенсира като топлоотдаване ,но ще иска повечко обдухване .. вече конкретни примери има много но дайсейкай 6 не е най удачния щото е климатик за 2200 лв все пак .. много удачен пример е моето Фуджитсу .. 6.8 кВ ( по спомен ) максимална мощност ,да бичи много здраво ама и вентилатора как се наема ,ще те отвее .. ниска степен си пуска само когато работи на минимал .

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Някои не могат да стигнат 60 градуса, други могат. Коментирам 6-та серия, защото я познавам перфектно и това, че може да топли много и да е тиха. Стига да е сметната добре. ZIX-S-a ми е с 15 кила вътрешно, не бих казал, че топли повече. Да справя се отлично, но това което излиза от него не е лавата, която излиза от 6-цата. А иначе е нормално да се сравняват машини в сходен ценови клас.

PC142436.JPG
    ... колкото до това колко градуса прави, можеш да видиш сам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 188 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе