Ако го има и аз съм за LG-то щом Fijitsu то му се вижда скъп.
LG S-09AT :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Благодаря на всички за насоките!
Вижте сега, всяка стока си има психологическа граница на цената. За мен един климатик в кухнята не би следвало да е по скъп от 1000 лв. Не че не може да дадеш и 2000, но всяко нещо би трябвало да е оправдано. А като започнеш с някои глезотийки, тук 50, там 100 лв.и виж вече че цената е станала повече от това, което си планирал. Е пък няма да се женя за него, де! :D
ЛОКО,климатик се купува не за кухнята или хола,а за да ти носи комфорт,от там и ниски сметки при използването му.ГЛЕЗОТИЙКИТЕ понякога са много полезни-аспирация,йонизация.............
Здравейте, ще ми препоръчате ли климатик за стая 25 квадрата, 66 куб. м., южно изложение, дървена дограма (два прозореца и един вратопрозорец към терасата), без изолация, трябва ми най-вече за отопление, бюджета ни е до 1000 лева. Вече се обърках от толкова много четене, че от стремеж да направя информиран избор вече не зная какво да избера От Ямбол съм, а тук няма много варианти. Благодаря ви предварително!
Чак пък толкова... Няма невъзможни неща. TOSHIBA RAS-285PDR
Да ама само при теб го пише това. Мисля съм ти леко далеко, че да се захващаш с мен.
Гледам външното на 12ката го има снимано и леко обсъдено в темата за 2012г, но дали писаното за него е в сила за 18ката един Господ знае.
И понеже първо гледам и чета, установих нещо интересно. В брошурата на Johnson Controls (свалена от yorkair.ru) окомплектовката е ECKC/ECJC, на булклима е ECKC/EVJC, при теб не пише, но пък на инструкцията към модела на сайта ти най-отгоре е посочено че е за ECHC 12 и леко се обърках къде е истината. Сатекс имат същата брошура.
На reecl.org модела е даден така:може ли да се окаже проблем при кандидатстването, ако външното е EVJC?
H904 YORK by Jonson Controls Термопомпени системи ECKC18DS-AAR/ECJC18DS-AAR Сплит система въздух-въздух
Този пост е редактиран от Dodolin; 25-04-13 в 14:56. Причина: допълнение
kasap малка ще е,пък и май иска нов(боклук) за 1000 лв.
И според мен ич :rolleyes:не е малка, аз с тези мощности сгрявам тавана на вилата /към 35 квадрата/ за отрицателно време в студа.4,9 отдава при -15.
Благодаря за съветите, от магазина ни предлагаха HITACHI RAS/RAC - E14HA, проблема е, че тук трудно ще намеря тошибата, но ще опитам. Есента чакаме бебе и до тогава трябва да съм решил проблема Отново благодаря, че се отзовахте.
В Ямбол няма да я намериш със сигурност.Драсни два реда на Aleksandars, той може да ти помогне за модели втора ръка от този клас.Ако не стане работата, за 1000 лева ХИТАЧИ модели 35FH6, или 14Н2, 14Н3, но никой не може да ти гарантира добър комфорт при температури под -5, -10 градуса, а бебо ще иска 22 градуса зимата.
35-ците хитачитата изобщо не ги взимаи за 25 кв , като ще го къпеш това бебе нали трябва да направиш 24- 25 градуса . Не , че са лоши ама са слаби за това помещение . Направо търси втора ръка японче ама пак питаи , че да не береш ядове . Трябва ти машина с мощност подобна на тази която е предложил колегата по горе
Отоплителна мощност :: 4.0 kW / 0.5 ~ 8.1 /
Консумация : 680 W / 70 ~ 1995 /
COP 5.88 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 5.9 kW
Консумация : 1800 W