Никъде не съм казал, че ще го ползвам през зимата, а само през есента и пролетта за по 1-2 седмици и то епизодично. Това едва ли е толкова съществено. А парите са само за климатика, за монтажа вероятно ще трябва да додам още, нали?
Никъде не съм казал, че ще го ползвам през зимата, а само през есента и пролетта за по 1-2 седмици и то епизодично. Това едва ли е толкова съществено. А парите са само за климатика, за монтажа вероятно ще трябва да додам още, нали?
... Извинявай, аз гледам въпроса.Моля за извинение.
Погледни Hitachi 25PPA или 35PPA. Малкия ще се справи лятото, но аз бих сложил по-големия.
... може още да погледнеш и Panasonic UE9PKE или UE12PKE
Този пост е редактиран от Mega; 23-04-13 в 23:47.
Стая - 17 кв.м./2,55, една южна стена, две вътрешни стени към самия апартамент, четвъртата е на покрит калкан (тоест - има сграда). София. Среден етаж.
Изолация - 8 см. вата, нова ПВЦ дограма от преди 3 години.
Ще се ползва за охлаждане лятото - евентуално за отопление през преходните сезони.
Моля за предложения. 9-ка дали ще стигне?
Здравейте, на всички във форума!
Моля за съвет , какви климатици да инсталирам в две южни стаи - спални по 14.5м2 , /3.2х4.5м./ височина от 2.6м.или 38 м3. Дограмата е около 4 м2, ПВЦ-5 камерна, 2-н стъкло пакет/бяло и 4 сезона стъкла/. Мястото е Бургас/меки но влажни зими и студена пролет/, стар тухлен блок 30 см.стени, без външна изолация. Ще има вътр.изолация -вата2-3 см./не зная колко е правилно/ и гипскартон- само на външната стена, която е 3.2м., а всички други стени са вътрешни и за двете стаи. Едната стая е гранична със съседите, които най-вероятно не топлят цялото си жилище и може да изолирам стената си към тях-пак с вата и гипскартон. Аз и жената не издържаме на студ, а малкия /за него е едната стая/беснее и не чувства студ. Предполагам, че стаите ще ги топля след 16-17ч., когато се прибираме до лягане, а след това ще се поддържат 18-20С.
Моля за акъл за отопляващи клими/те всички охлаждат/. Мисля, че за всички ни най-важно е да се отопляваме на максимално ниска цена. Варианта за "японки" на 100 V, както им казвате отпада заради програмата РИЙКЛ, а освен това доколкото разбирам цените им са по-яки. Колебая се между 09LEK на Фуджи, Фуджицо и Дженерал и някой по-стар модел на Мицубиши. 09LEK ми е фаворит заради по-ниската цена и еднакви/за лаик като мен/техн.характеристики. Тях ги сравнявам от рекламите на магазините в мрежата. Много пари за клими в спалните не ми се дават, защото после ще питам и за другите две стаи, които са по-големи и там ще се прекарва повече време и ще трябва да "хвърля повече огън в боя". Като гледам във форума преобладава мнението , че най-смислените машини са на тошиба и мицубиши/извън японските на 100V/. Да ме извинят феновете на дайкин, но цените им за идентичен продукт са доста по-високи и съм ги отписал. Другата марка за която съм мислил е Хитачи, но нищо за нея не съм прочел.
Благодаря предварително
Lokoto
Слагай един такъв и спокойно ако решиш ще можеш и да се отопляваш зимата с него:
FUJI / FUJITSU-GENERAL ASHG-12-LEC Климатици Бургас – продажба, монтаж и сервиз – Фрескор ЕООД
Някой да има информация различна от брошурата на Булклима за YORK ECKC 18 DS или наблюдения върху него. Свалих от един руски сайт книжките за монтаж на двете тела, но не ми е ясно за какво следва да внимавам докато ми правят монтажа.
Чудя се също защо Велев Клима го има на 1899 с монтажа (за Плевен) а Булклима пак на толкова, но без монтажа.
В Свищов по REECL работи фирма Техноиндъстри, ходих там и ми казаха да гледам цените на Булклима. Та с монтажа отива на около и над 2000 лв (повече пари - не... и без това избягах от първоначално уговорените с жената 1300), понеже ще искам PVC канали за тръбите, както и тръбите по фасадата да се пуснат вертикално/отвесно, а не да са като черва.
Последно се спрях на този Mitsubishi Electric MSZ-FD25VИскам да кандидатствам за Кредит ЕЕ , знаете ли дали има някакви ограничения или всеки, който си купува климатик може да вземе такъв кредит и ще бъде одобрен по документи ... Има ли значение в коя банка и клон на банка подават документите... От Пловдив съм ..
има тема по тоя въпрос потърси я .. тъй като е вид кредит ще ти искат доход/поръчител или да депозираш парите
Стая - 17 кв.м./2,55, една южна стена, две вътрешни стени към самия апартамент, четвъртата е на покрит калкан (тоест - има сграда). София. Среден етаж.
Изолация - 8 см. вата, нова ПВЦ дограма от преди 3 години.
Ще се ползва за охлаждане лятото - евентуално за отопление през преходните сезони.
Моля за предложения. 9-ка дали ще стигне?Бюджета е минималният разумен за целта. Това изключва най-ниския клас, а по-скоро си мисля за LG/Fujitsu/Hitachi/Mitsubishi. Надявам се да се получи под 1000 лева, но ако се налага 12-ка - мога да дам и 1200 лева.ace77, не си дал бюджет?
Най-голямото ми притеснение е - дали една 9-ка ще насмогне (говорим за охлаждане). И ако приема, че вратата за тази стая е по-вероятно да стои отворена (детска стая) - дали да не заложа на сигурно и да взема 12-ка. От друга страна - бих дали и малко отгоре, ако има някакви филтри за по-здравословни условия - определено искам климатика да не алергизира (мухъли и подобни).
Този пост е редактиран от ace77; 24-04-13 в 11:30.
Виждам, че идеята ми да мина с до хилядарка за климатик се изпарява... а с нея и самия климатик.
Само да попитам, защо всички ми предлагат инверторен, когато определено няма да го ползвам като отоплител. Нали инвертора се проявява когато отоплява? Не може ли да стане и с обикновен от сплит система? Или нещо пропускам?
Локо, която и 9ка да вземеш, ще ти свърши работа. Има даже инверторни деветки за около 700-800лв. Разходи се до ТМ или ТП и си хресай някоя на дизайн.
Например: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...09HB-03/R2(DB)
Този пост е редактиран от tony34al; 24-04-13 в 12:02.
Само няма да се отчайваш!
Пазара е толкова наситен откъм модели, че и на добри цени
Я гледай, какво става...
1. Панасоник 9-ка
2. Панасоник 12-ка
3. Панасоник 9-ка
4. ЛДжи 9-ка
5. Кериър 9-ка
6. Хитачи 10-ка
7. Хитачи 10-ка
Има още много, но няма смисъл. Тези всичките ще са достатъчни, но ако съм аз бих избрал ЛДжи-то
Успех!