Ако се мине на вариант Тошиба, в голямото помещение задължително 13-ки. Това са 45 квадрата със солидно остъкление доколкото разбрах. Там ще има нужда от цялата мощ под -10 градуса.
Ако се мине на вариант Тошиба, в голямото помещение задължително 13-ки. Това са 45 квадрата със солидно остъкление доколкото разбрах. Там ще има нужда от цялата мощ под -10 градуса.
е дайсейкай 6 не влиза в тая графа с маломощния компресор .. отделно е и с най голямото външно тяло за 10ка .. вече дали 2 ще отопляват 45 квадрата - зависи от топлозагубите .. аз като отопляващ се вече над 10 години с климатици бих препоръчал да се презапаси малко откъм отоплителна мощност ,както и Mega го посъветва за да не мръзне в компанията на климатици за 5000 лв .. но моя съвет е една мощна машина ,доста по евтина е от 2 дайсейкай 13ки
По-добре да има запас, отколкото да не стигне. Схемата с двете машини е разиграна и вече втора зима всичко е ок. Да не говорим, че в по-топло време може да работи само едната машина.P6012641.JPG
Да, за 10-ка е добре, за 13-ка бива 750 вата компресор, ама нагоре въобще не ми допада лично на мен. Иначе в големината на външното са отличник
А, по въпросът на човека, смятам че е добре оглед на място, понеже ако има много чупки в помещението е по-добре две машини, за по-равномерна температура.
pilot, Всеобщо мнение е, че машините над 13-ка не си заслужават парите, нямаме нито една монтирана. Имаме само една 18-ка от 5-та серия по изричното желание на клиента и смея да кажа, че не си струва. Но за 10-ка и 13-ка са перфектни. Оглед на място е задължителен винаги. Но в нашия случай можем само да дадем насоки.
Тошиба са решили че е достатъчен за високия им клас ,да не се правим на по големи инженери от тях
Благодаря още веднъж на всички за изказаните мнения. Помещението от 45 м2 няма чупки. В момента при 4 градуса навън старата 24ка Panasonic се справя без проблем. В помещението е 23 градуса при зададени 24, на изхода на климатика температурата е 45. Проблема е че климатика е много шумен и влиза много често в дефрост.
Честото размразяване е показател за недостиг на хладилна мощност тоест слаб климатик за тази кубатура.
И аз да се похваля и да благодаря на колегите за съдействието. От вчера съм със Sharp AY-XP12GHR / AE-X12GHR.
Първи впечатления - много добри! За нула време качи от 16 до 23* . Вярно на най-ниско е шумничък - просто няма слийп режим като гледам. Но се ядва. Няма да се спи в стаята я. Външното не се чува, само едно специфично жужене. При достигане на 22-23* и задаване на 28 вдигна над 55* температура от вътрешното тяло. Доста добре топли. Стаята в която е заедно с коридора , спрямо другите две стаи които са само по 11-13м2 , където останаха с Midea MSV1-12HRN1 вдигна за отрицателно време температурата и държи поне 2-3 * отгоре независимо че е доста по голямо помещението..Повече отзиви по-натам, в реални условия и по -ниски температури! За отбелязване е един дефрост след около час и половина работа и то за 10 -20 секунди - не знам какво точно беше, може би нещо като тест дефрост или подобно...Доволен съм, дано да работи безпроблемно!
Ами честито и много безаварийни градуси, без употреба на гаранцията от 60 месеца . Както казваш и забелязваш - ще чакаме студове, за да разберем на какво са способни Шарповете GHR!
А за гаранцията пука ли ти ? Ако спазват стриктно правилата и ти се наложи гаранционен ремонт може да се наложи да си платиш, тъй като тези климатици са предвидени от производителя за монтаж над 2'00 метра.
аз съм монтирал така един климатик в старото си жилище ,не ми харесваше как работи .. жалузите стоят забити в земята и духа топло около себе си ..
Има подови Хитачи които са 1500лв с безплатен монтаж. Питай гугъл и ще видиш че има.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 11-04-13 в 21:01.
Ако намериш подовия Daikin на тази цена и комплектован с външно е RXS не се замисляй, защото новата му цена е солена. На тази цена е повече от добра сделка.