Страница 64 от 188 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от igeorgiev82 Виж публикацията
    Здравейте,трябва ми помощ,какъв климатик да монтирам на:
    Втори етаж от къща(гр.София) третия се отоплява,първия не живее никой.
    Помещението е хол с трапезария и преход със свод към кухня общата квадратура е 33кв.
    Дограмата е ПВЦ със 4 сезонно стъкло и външна изолация стеропор 5см.
    Изложението на помещението е югоизточно,като източната стена е цялата с прозорци.
    Климатикът ще се използва ОСНОВНО за отопление.Това което търся е ниски сметки за ток,че ми омръзна с тези адакси да плащам зимата 400лв./м.
    А нещо по въпроса с желаните за поддържане температури зимата в помещението???

Иначе за корава зима като миналогодишната 2011/2012г. - FUJITSU AWY 24LB NOCRIA. Може и препоръчаният климатик(фуджоцу нокрия 14-ка), но с цяла югоизточна стена от прозорци може да види зор зимата при силен снеговалеж или когато температурите се задържат повече от 3-4 дни денонощно под нула градуса.Аз бих купил по-голямият, но пък съм "поплуярен" :rolleyes: във форума със склонността си към преоразмеряване.
    При повече жени в къщата преоразмеряването им влияе добре на жените, а те когато са доволни "влияят" добре на мъжете ...

Гастарбайтер-а или Аруба_мен -защо му даваш линк към друг климатик от продавалника, като същия климатик го има по фирмите на същата цена??? Отгоре на всичко това мицубиши няма да се справи с отоплението на това помещение.
    Този пост е редактиран от justify; 22-05-13 в 13:06.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Задължителен оглед на място. Nocria-та е добро решение. Доста е гъвкава, но има да се преценят някои неща, преди да се вземе решение.

4. Тук е от
    May 2013

Ами температурата която сега поддържам е 20 градуса,не сме зиморничави вкъщи,но 22-23 гр. може и да ми хареса повече:rolleyes:

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от strashnia123 Виж публикацията
    Ще ти отговорят по компетентните хора във форума, но твоето помещение е голямо и каквото и да сложиш няма да е проблем. Но за моята стая просто изключва често и много време е така и работи на вентилатор и събрания кондез се изпарява в стаята и оттам миризмата. Иначе е уникална машина много тиха дори и на най силния вентилатор. Много мощна. Като сваля градусите на 20 и отворя вратата няма проблем, но замръзвам.
    ако беше качил снимка във форума щеше да стане ясно защо всъщност се вмирисва климатика ти .. намерих тази снимка от обявата ти за продажба :
    23915115_1_800x600_rev001.jpg
    от снимката се вижда ,че тръбния ти път има нулев ,да не кажа обратен наклон и това със сигурност пречи на конденза да се отича добре от ваната и води до вмирисване .. и новия ти климатик ако го монтират така ще се вмирише .. а фирмата която го е слагала със сигурност знае ,че това е проблема но си трае щото те са го сложили така аматьорски ..

6. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Твърде вероятно наклона е причина за вмирисването. Евтини конвенционални климатици (където "минимума" е ~3.5 кW) не се вмирисват, сравнително високия минимум на FD35 едва ли е виновен в случая (освен това няма други подобни оплаквания от този модел)...

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако проблема не е в снимката и наклона наистина е нулев или леко обратен, водицата се събира във ваничката.Може и жабки да има.strashnia123 я направи една фронтална снимка и свали кабелния канал да видим какво се вижда там и дали наистина нямаш наклон на пакета.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2013

Не е снимка на моя, а от нета има си наклон. Мериха го сто пъти. Няма вода във ваната. Аз ви обясних вътре няма нищо измит перфектно. Пускам няма проблем. Уравновесява температурата в помещението на зададени 22. Изключва компресора и почва да мирише на спарено. На отворена врата и 21 няма проблем. Но е студено.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, значи оставаш си тогава със смяна на машината.

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Гастарбайтер-а или Аруба_мен -защо му даваш линк към друг климатик от продавалника, като същия климатик го има по фирмите на същата цена??? Отгоре на всичко това мицубиши няма да се справи с отоплението на това помещение.
    Дай линк да видим в коя фирма го има този климатик на същата цена!

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от strashnia123 Виж публикацията
    Не е снимка на моя, а от нета има си наклон. Мериха го сто пъти. Няма вода във ваната. Аз ви обясних вътре няма нищо измит перфектно. Пускам няма проблем. Уравновесява температурата в помещението на зададени 22. Изключва компресора и почва да мирише на спарено. На отворена врата и 21 няма проблем. Но е студено.
    А, то веднага на първото изключване ли почва да мирише или когато е работил цял ден он/оф? Не може да се вмирише толкова бързо...пусни ако можеш една снимка на машината фронтално, като хванеш и тръбния път. Плазмата пробвали я?

13. Тук е от
    Mar 2013

След като го чистиха основно, миришеше на препарат и като изравни температурата и спре компресора те лъхва на спарено. Като го пусна на 24 миризмата е постоянна защото рядко пуска компресора повече е на вентилатор. Като сваля на 22 спира да мирише след няколко минути. И си работи добре в момента защото е доста топло в стаята е около 30 без климатик. Просто не ми се е случвало подобно нещо и стария си беше 12-ка Panasonic CS/CU-E12CKP5 и не е имало проблем он оф. В другите стаи са обикновени клими никви миризми и не са чистени, защото след бомбата живея при майка си и те не правят профилактики. Само моят старият го чистех веднъж годишно и наистина събираше гадории, може би защото и пушех в стаята, но вече излизам на терасата от години понеже само аз съм пушач и да не преча на останалите. Винаги, преди зимния сезон, пълна профилактика. Разглобяване, измиване с обезмаслител, после с хлор го пръскаха разтвор, за да не лови плесен. Но се повреди и ми казаха да взема този наистина машината е перфектна, много тиха, но тази миризма на моменти е дразнеща. Понеже аз не ги гася да си поддържат температура и да е приятно. А съм си събирал парички с много лишения за хубава машина. Единствено поемат от Климаком да я преместят и ще платя само надницата на работника. Казаха , че в хола 28 квадрата щял да си работи коректно. И сега това дилемата. В момента работи на 22 и няма проблем. И за мен няма логика да се вмирисва за ден. Като го разглобиха си беше чист , но го миха основно и душих и турбината и филтрите и капаците няма никва миризма. И ваната свети. Не събира вода. Единствено може от питата да идва видимо няма нищо миха я два пъти. Сега на 22 работи и няма миризми. Но не влиза в оф.
    Този пост е редактиран от avenger; 30-05-13 в 23:07.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Какво общо има он-оф режима? От 7 години съм с 2 конвенционални климатика и никога не е имало миризма. Сега имам и един инверторен, който влиза понякога в режим он-оф, но не мирише. Та въпросът ми е: Какво като работи в он-оф режим? По-скоро сигурно има някаква материя подобно на "кече", като при "Мидеа", която се мокри, не може да изсъхне и завъжда гъби, папрати и пеницилин.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Дай линк да видим в коя фирма го има този климатик на същата цена!
    Ето бре.Не е същият, но е 45-ца.Кажи в какво се състои разликата между двата???
    mitsubishi-heavy-srk/src-45zjp-s

Който и да е от двата няма да свърши работа.Отделно Нокрия 14 за разлика от 150 лева е по-добра от който и да е от двата горепосочени климатика.Пък той човека ако иска да рискува с продавалника.

Страшния- По мое мнение си купи тошиба супердайсекай 5-та или 6-та серия.Преди месец имаше промоция в Техномаркет един панасоник с прахосмукачка за филтрите, но сега гледам го няма

Ако можеш да се докопаш до панасоник, тошиба или шарп за японския пазар със самопочистване на филтрите ще е най-добре.

Лично аз мисля, че с тошиба ще ти е най-комфортно зимата откъм чувство за топлина, а лятото няма да се вмирисва.Същото се отнася и за посочените климатици за японския пазар-лошото е че ако нещо стане може да се наложи да чакаш за резервни части от Япония.
    Този пост е редактиран от justify; 22-05-13 в 21:52.

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Твоето е моносплит, докато от продавалника е съвкупност от тези трите, вярно предния модел, но не с по-лоши характеристики:

Климатик MITSUBISHI Heavy SCM45ZJ-S

Мултисплит Mitsubishi Heavy SKM25ZG-S

Мултисплит Mitsubishi Heavy SKM35ZG-S

Разликите и сам може да ги видиш, щом можеш да четеш параметрите и екстрите на Панасоник в японските сайтове. С този мултисплит ще има много по-голям комфорт от която и да е Нокрия. Човекът пита, аз давам идея. Ако бях аз, щях да ги сложа на две срещуположни стени. Но това съм аз. Крайното решение е негово.

18. Тук е от
    Mar 2013

Притеснява ме факта като го преместя да не мирише пак. Четох във форума има случай не със същия модел , но пак мицобиши чисто нов пак със същия проблем. И са го напръскали със специален препарат и край на проблема. Ще взема тошибата 5. Но този ако продължи с миризмите е кофти вместо озон , плазми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе