При условие, че има машини дето правят дефрост само по няколко пъти зимата, едва ли ще има луд да вземе тази машина. В нея няма нищо, което да оправдае тази цена.
При условие, че има машини дето правят дефрост само по няколко пъти зимата, едва ли ще има луд да вземе тази машина. В нея няма нищо, което да оправдае тази цена.
Малко помощ при избора на климатик за охлаждане на две съединени помещения играещи ролята на хол с кухня и трапезария - общо 25кв.м.. Апартамента е с външна изолация и PVC 2 прозореца над радиаторите и 2 врати към балкона, СИ изложение на 3ти етаж в София. Тъй като бюджета е силно ограничен <900 (разхода на ел. енергия не е фактор) търся начин да избегна боклучиви марки Дали ще се получи с 9ка и ако да какъв модел бихте препоръчали, особено тих?
Този пост е редактиран от mrmef; 30-05-13 в 01:50.
Този пост е редактиран от mrmef; 30-05-13 в 10:07.
бях се засилил да взимам тошиба дайсекай 5 девятка за малката стая - 18м2 , ново строителство , изолация една външна стена . обаче в една варненска фирма видях ,че имат general ashb 09LD за 1200лв . доколкото съм чел е с един топлообменник , но все пак серията е с положителни отзиви . заслужава ли си близо 1000лв отгоре за тошибата или на тази цена да се пускам за фуджицуто . има ли някакви скрити "дефекти" или да не го мисля , че за тези пари не виждам по-добра .
Взимай Дженерала, докато не го е отмъкнал друг.
Имах 'Фуджицо'9LDC,в подобна стая 17кв.,сега е в друга по-малка,и го замених с 'Дайсеикай'6-13ска.Фуджицото,ни топлеше и в най-големите студове -19гр.миналата зима 2012г.Поддържах температура от 23гр.без проблем,но правеше дефрости в един интервал от час и петдесет минути,заскрежаваше си,не по таймер.Много добра машина,но Дайсейкая,наистина по-голям е,да има тази зима максимум,2-3 дефроста,при по-мека зима,но по-мъглива.Аз съм за Тошибата,комфорта е значително по-голям.
Този пост е редактиран от avenger; 30-05-13 в 23:15.
Подкрепям за ТОШИБА-та.И двата ги имам, и двата топлят, ама ТОШО е отгоре.
09LDC e добра машинака, естествено не колкото 10PKVP, но мисля че в случая разликата от 1000лв. натежава в полза на Фуджито.
Пък, ако не са ти проблем парите и искаш най-доброто от евро машините, вземай Тошиба 10PKVP/SKVP2 или Мицубиши FH25VE/VEHZ.
Има такава работа.При мен ЛД-то отоплява хола и спалнята/с преходна врата са/, към 23 квадрата идва, но е монтиран на другия край на хола срещу вратата на спалнята и се намира на около 5 метра от леглото, та затова хич не се чува вечер.А, че няма вече такива машини за по-малко пари, няма.Топли си жестоко.