Климатик Panasonic CS-229XB | aeroklima.bg
На този сайт Панасоника го дават:
От 25 до 35 кв.м.
А аз търся за спалня 12-13кв.м нещо съм объркан...
Климатик Panasonic CS-229XB | aeroklima.bg
На този сайт Панасоника го дават:
От 25 до 35 кв.м.
А аз търся за спалня 12-13кв.м нещо съм объркан...
малко са се поизхвърлили .. все пак е 22ка
Не знаех за тази формула, пак благодаря!
Ама пък толкова ли е трудно ако е някаква "стандартна" да я ползват и по сайтовете, щото човек може доста да се обърка и подведе...
Поздрави!
Здравейте! Радвам се че има хора който безплатно споделят знанията си с останалите и спомагат (надявам се) за добър избор на климатик и спестяване на някой лев и разочарования. За климатика, докато не го ползваш една година няма как да разбереш дали си направил верния избор и затова ще попитам направо за конкретна марка, дали някой я е ползвал и имате ли въобще впечатления за нея. Става дума за тази оферта:
HITACHI RAS/RAC-25JX5 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Помещението за което ми трябва е спалня, около 40 куб. метра , изложение североизток, пвц дограма, вътрешна изолация. Ще го използвам предимно за отопление. За охлаждане - не повече от 2 месеца. Хареса ми факта че вкара свеж въздух отвън, защото с досегашния климатик сутрин въздуха е много спарен. Иначе финансово малко дебело ще ми излезе с демонтаж на стария и монтаж на този, но евтиното често излиза по-скъпо, та ще се радвам някой да сподели мнение. Четох вече едно мнение на един потребител, че е доволен първата година, но се надявам някой да сподели че и на 5-тата е доволен.
Благодаря предварително
здравейте , моля за съвет относно покупката на климатици за ОТОПЛЕНИЕ за апартамент във Варна (комплекс оркид хилс). апартамента е източен, вътрешен, на 1 етаж и се състои от 2 стаи с квадратура съответно 26м2 и 18м2 , височината е стандартна 2.55 . под мен подземни гаражи . апартамента е ново строителство , с външна изолация ,стандартна ПВЦ дограма с двоен стъклопакет : това е схематаhome.jpg . климатици ще се купуват с кредит ЕЕ , което доколкото разбирам отпада машини на 100волта . от прочетеното досега съм се спрял на няколко модела .
За трапезарията
1) мицубиши хеви 35 zj-s или 35 zjx-s (каква е точно разликата м/у двата модела ) ?
2) Fujitsu ASYG-12LE
3)fujitsu AWHZ14LBC Nocria -този ми е фаворит , но не знам дали няма да е прекалено преоразмерен
4) Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6 - този също го хвалят
за спалнята :
1) мицубиши хеви 25 zj-s или zjx-s
2)Panasonic 9NKE-3 или 9PKE (второто разбрах ,че е нов модел)
3)МЕ FH25 или по евтин вариант SF25 (не мога да открия GE25VA)
4) toshiba ras-10 skvp2-e super daisekai 6
от консултации и прочетено разбрах ,че трябва да се придържам към климатик с двоен топлообменник , да е с нисък минимум за да не влиза в режим on/off ,от което се губел смисъла от инверторен климатик( това не го разбирам,защо е така) , както и да има добър режим на дефрост , което автоматично изключвало климатиците на Daikin .
Към @vessel,
В раздела на Хитачи има няколко мнения на ползватели на този модел, които споделят, че е малко шумно вътрешното тяло. Има и друго, когато работи аспирацията шума ще се повиши още. За спалня това не е за предпочитане.
Доколкото разбирам финансите са ограничени, но с КЕЕ може да се ориентираш към друг модел, примерно: MHI SRK-25ZJ-S. Няма входяща аспирация, но пък отварянето на прозорец за 5-10 минути е в пъти по-ефективно от един маркуч с диаметър 3см.
Към @chefolino,
Предвид това, че отдолу са гаражите, Варна е с по-висока влажност от нормалното и ако се търсят температури от порядъка на 23-24 градуса аз бих се насочил към т.3 за трапезарията и т.4 за спалнята.
Успех и на двамата!
Този пост е редактиран от gnf; 15-05-13 в 09:57.
За стая 12 квадрата най доброто което мога да взема като в нея и спя. Панел една външна стена с пвс дограма 2квадрата е прозореца с вътрешни щори има изолация от вътре само под прозореца. Стаята е топла лятото щото слънцето я напича през деня. Ще го позвам и за отопление. Интересуваме машината да работи коректно понеже ми сложиха Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA/MUZ-FD35VA и сега трябва да го местя. Добре , че бяхте вие от форума та да разбера защо не работи машината както трябва. Искам да не го гася и да си подържа лятото 22 и зимата 23 градуса и да няма миризми. Ще съм ви много задължен за правилния избор. Отук разбрах повече за климатиците за няколко дни отколкото знаех до сега , а съм на 40 години. Но човек като се довери уж на приятел и си пати. Бюджет за климатика до 2000лв.
Предложиха да ми го заменят с този Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZJX-S но губя много от цената и не съм сигурен дали няма да влиза он оф и този понеже минимума му е висок. Моля ви за съвет за най оптимално решение.
Благодаря за отговора. Наистина търся по-тих климатик за спалнята, но това с отварянето на прозореца през нощта за 5-10 мин е неизпълнимо.За съжаление няма как да проверя колко точно е шумен този климатик, защото шума е малко относителна величина. В момента имам Нео на 6-7 години ,който бръмчи яко и спането при него е почти невъзможно, затова мисля да го сменям.
Относно тая програма за енергийна ефективност, има ли наистина някакъв ефект върху цената за климатици 1000-1200 лв. , след като се приспаднат всички разходи, лихви и разправии по кредита. Питам защото ги имам парите и ако трябва за някви 50 лв. разлика да ходя да се редя на опашки, да изплащам кредити (неприятно упражнение) и да пълня гуша на някоя банка, няма смисъл.
Този пост е редактиран от vessel; 15-05-13 в 14:42.
@strashnia123 Твоя климатик е Toshiba RAS-10PKVP Daiseikai 5 , може и с кредит ЕЕ да го вземеш.
Здравейте отново.
По повод този мой пост да споделя: насочил съм се към NATIONAL CS-V282A, за който имам много прилична оферта. Моделът е сравнително стар, но ако е сервизиран добре, мисля, че не би трябвало да е проблем. Освен, че е 100V, което, както разбрах от форума, не трябва да ме притеснява, има ли нещо друго, на което да трябва да обърна внимание?
Мерси.
ceco.bojkov,
Mнееее, не мисля. това също е доста мощна машина за 12м2. Ако ще е Тошиба, по скоро да е 7ца, но и MHI 20ZJX-S мисля, че ще работи коректно.
tony34al това хеви е с 0.900 вата минимална мощност на охлаждане пак ще се вмирише в това помещение.
Тошибата е с 0.300 вата минимална мощност ,също така има плазмен филтър а доколкото четох човека целодневно е в помещението.
Някой има ли Toshiba RAS-10PKVP Daiseikai 5 да сподели за такава стая 12 квадрата. Дали ще работи коректно лятото. 7ца тошиби няма никъде звънях да питам. За това MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S ме убеждававаха , че ще работи коректно. И това LG H09MW ATHENA. Но без да чуя някой който го има това са още над 2000 лв. Вече дадох 2400 за клима и само я гледам.