Рискът си е на твоя глава. Ама дадеш 2000лв. и да ти замръзне гъз@ е леко обидно. Вземи си Нокрия.
Рискът си е на твоя глава. Ама дадеш 2000лв. и да ти замръзне гъз@ е леко обидно. Вземи си Нокрия.
И аз искам да помоля за помощ при избора.Климатика ще се ползва главно за охлаждане и за отопление в по-студените дни преди и след пускане на парното.Помещението е на 3 етаж от 4 етажна къща-всекидневна с площ 25 кв, южно изложение, с голям вратопозорец(2.70) и вътрешна изолация.Живея в район с висока влажност четох ,че е от значение за друго не се сещам.Бюджета е около 1000 лв в техномаркет гледам сега са пуснали промоция за едно LG LG E12EK.NSB/E12EK.UA3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria с безплатен монтаж е даже и 5 г гаранция другия е Панасоник PANASONIC CS/CU-RE12PKE :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria, а иначе аз първоначално тръгнах да се оглеждам за Midea понеже съм чувал ,че от тези бюджетните модели са най-сполучливи така че ако тези не стават да ми препоръчате някоя Мидейка.
Мидейките бяха сплучливи преди да ги осе..т.Взимай Panasonic-a.
Удоволствието от хубавия монтаж,е радост за окото,но и задължителен за добрата работа на машината.За да няма после,замръзна ми външното тяло,и спря перката,Моля помагай те.
Не че нещо, но удоволствието от всички хубави неща е едно на ръка, но при ограничени средства тези лафове звучат кухо!!! Предполагам повечето не сте с автомобил последен модел БМВ, Ауди, Мерц (удоволствието ще е по-голямо предполагам), а с втора ръка "кенеф" както се изразява един колега в друг форум. Имаше конкретно питане за цената на монтажа Пловдив-Бургас (примерно), можеше да я кажете директно, ако не е тайна разбира се. Пък хората ще си правят сметката. Няма нищо срамно ако някой не разполага с пари да си прави сметка на разходите. С пари е лесно, както се вика...
Здравейте, харесал съм и ще взема следния модел http://klimatici.biz/product/1033/pa...2pke-2013.html (заради това че е модел 2013а)... все пак ме мъчи въпроса каква е разликата между моделите PANASONIC CS/CU-RE12PKE § PANASONIC CS/CU-RE12PKE-3. питах в технополис консултантите, които както и очаквах са далеч по -слабо запознати и от мен. Разликата в цената е над 100лв. проверка в спецификациите тук също не ми помогна. Ако някой знае, то ще е в този форум. благодаря
Този пост е редактиран от Deyan D Dimitrov; 10-06-13 в 16:25.
Погледни тежината на външните тела и температурата до която работят , но по добре кажи за какво помещение ( с каква изолация и съседи ) ти трябва климатик и дали е за отопление , за кои район на БГ и т.н.
Здравейте.Нов съм във форума,дано да не е проблем че ти пиша...
Предстои ми покупка на 2 броя климатици.Ако може да ми помогнете във избра ми:нещо за спалня 14 квадрата-северна до 1500 лв и за хол със трапезария 33 квадрата-южно до 2500 лв.Мерси предварително.От Пловдив съм.Тази седмица трябва да го реша окончателно(че жената ме изяде вече).
niky18
Тези ще ти отговорят и на помещението и на бщджета.
За хола това: Климатик FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA
а за спалнята това: Климатик Panasonic CS/CU-E09NKE-3 - Econavi 2012
Това е човека за теб : Aleksandars
Успех!!!
Този пост е редактиран от bobovo; 11-06-13 в 02:31.
по въпроса за монтажа ПЛОВДИВ-БУРГАС.............нормално е момчето да си иска парите за пътните,така монтажа се оскъпява(което е нормално).карам КЕНЕФ(1999 Г.-АСТРА),но я взех от човек обичащ колата си............имам 3 ЯПОНСКИ КЕНЕФА,но ги взех от хора обичащи работата си.................така че удоволствието от монтажа на КЕНЕФИТЕ,ме накара да забравя бързо за дадените в повече пари.точни суми не пиша,най-малкото защото аз си купих 3 климатика и сигурно съм ползвал някаква отстъпка.всеки работи за пари и ТРЯБВА да ги цени и точно поради тази причина платих повече,за да не зъзна зимата и да не ме бие БЛАГОВЕРНАТА........ВСЕКИ САМ РЕШАВА НА КОГО ДА СИ ДАДЕ КИНТИТЕ.аз моя избор отдавна съм го направил-ЩЕРЕВИ БРАДЪРС
Целта не е да се обиждаме на "кенефи". Просто да се види колко са тези "пътни" и други съпътстващи разходи и ако съответния човек може да си го позволи да се свърже с "брадърите". Няма никаква нужда от обяснения и тълкувания на цената. Просто и ясно в конкретни цифри - 200-500-1000лв., пък всеки ще си прави сметката за себе си. Това е.
А лафовете за еди какво си нямало цена са болезнено ясни на всички. И не помагат на никой при вземането на решение, когато парите са лимитиращ фактор.