Страница 61 от 188 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от gogorog Виж публикацията
    За стая от 10-12 кв.м в гр.Варна, източно изложение, ПВЦ дограма, ново строителство, за отопление и охлаждане, кой от изброените модели ще ми препоръчате? Предварително заявявам, че не мога да си позволя повече пари.
    1. Климатик Daikin FTXN25L/RXN25L
    2. Климатик Panasonic CS/CU-RE09PKE-3
    3. Климатик Panasonic CS/CU-UE09PKE
    4. Климатик Sharp AY/AE-XP09LSR
    5. Климатик Sharp AY/AE-X09PSR
    6. Климатик HITACHI RAS/ RAC 25 FH6
    7. Климатик GREE GWH09KF

П/С. Фирмата е избрана случайно! Не правя реклама.
    Ще береш ядове лятото като мен в това малко помещение. Моята стая е 12 квадрата също. По прочетеното и съветите на всички се орентирах като за обща култура при избор. Специално търсих специвикация на старите си климатици и видях че минимумът е бил 0.6 и макар и 12 -ки не съм имал проблем с миризми, но сега климатика е 1.1 минимум и проблема е налице.
    Това беше старата клима Panasonic CS/CU-E12CKP5 Произведен в Малайзия.Характеристики:
    студено:3.45 (0.60 - 4.00)кВ БТУ 11,800 (2,050 - 13,600)
    Топло:4.80 (0.60 - 6.50)кВ БТУ 16,400 (2,050 - 22,200)
    Консумация:студено: 950 (120 - 1,280)
    Топло: 1,260 (115 - 1,890)
    Климатика разполага с йонизатор и индикация за натоварване на компресора.
    Много съм задължен на всички от форума , който се включиха по моя проблем. Благодаря ви.

2.  

3. Member Аватара на zarko359
    Тук е от
    Mar 2013

Добре де @strashnia123 от какво се вмирисват тия климатици? Малка стая с голям климатик или просто малък минимум 1.1 в твоя случай?Че и на мен ми предстои да взимам климатик и направо се стресирам като чета За сега съм се спрял на тошко 5 13 ка за 22 кв 55 куб метра, добре изолирана стая. Според теб ще имам ли проблем лятото?
    Този пост е редактиран от avenger; 20-05-13 в 17:37.

4. Тук е от
    Mar 2013

Ще ти отговорят по компетентните хора във форума, но твоето помещение е голямо и каквото и да сложиш няма да е проблем. Но за моята стая просто изключва често и много време е така и работи на вентилатор и събрания кондез се изпарява в стаята и оттам миризмата. Иначе е уникална машина много тиха дори и на най силния вентилатор. Много мощна. Като сваля градусите на 20 и отворя вратата няма проблем, но замръзвам.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от zarko359 Виж публикацията
    Добре де @strashnia123 от какво се вмирисват тия климатици малка стая с голям климатик или просто малак минимум 1.1 в твоя случай?Че и на мен ми престой да взимам климатик и направо се стресирам като чета За сега съм се спрял на тошко 5 13 ка за 22 кв 55 куб метра добре изолирана стая според теб ще имам ли проблем лятото?
    Никакъв!

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от strashnia123 Виж публикацията
    Ще ти отговорят по компетентните хора във форума, но твоето помещение е голямо и каквото и да сложиш няма да е проблем. Но за моята стая просто изключва често и много време е така и работи на вентилатор и събрания кондез се изпарява в стаята и оттам миризмата. Иначе е уникална машина много тиха дори и на най силния вентилатор. Много мощна. Като сваля градусите на 20 и отворя вратата няма проблем, но замръзвам.
    За твоята стая, няма по-добър вариант за "европейска" машина от 7/10 PKVP. Ако и тя се вмирише ще трябва да го караш на вентилатор:-)
    Този пост е редактиран от pilot; 18-05-13 в 18:30.

7. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    За твоята стая, няма по-добър вариант за "европейска" машина от 7/10 PKVP. Ако и тя се вмирише ще трябва да го караш на вентилатор:-)
    Те и много други ще работят , но не ми се рискува.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте,реших се вече твърдо да сменям дървата с климатици и се съм се спрял на няколко модела.Климатиците ще са два.Ще ви помоля да ми препоръчате кой ще ми служи най-вярно от тези модели и въобще стават ли за нещо,понеже ако не са читави ще бъдат заменени.
    Критериите са :

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът- жилищно
    2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът? - Цялосезонно

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението - 38кв.м/101 куб.м ,другата стая е 16 кв.м/41 куб.м
    б) вида на дограмата и стъклопакета(ПВЦ/ двоен/стъклопакет
    в) квадратура на прозорците- 2 кв.м + 1.5 кв.м на едната стая - 2 кв.м на другата
    г) изложението на помещението- 38 кв.м е югоизточно и северно изложение,16 кв.м е западно изложение
    д) етаж на помещението в сградата, особености 1ви етаж -къща
    е) какво е предназначението на помещението- 38 кв.м е хол с бокс ; 16 кв.м е спалня
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение - къща

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо - Стара Загора

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 24 градуса

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - 38 кв.м стаята е с изолация от гипсо-картон на външната стена 12 мм

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? -да,на 38 кв/м

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик - 2300 лв. общо за двата

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане - зимата в Стара Загора,температурата рядко е под "-10" ,лятото се случва да достига 38-40 градуса

10. Имате ли съпруга приятелка -отговора само на този въпрос е по желание на питащият.
    Едва след като си отговорите на всичките въпроси може да ни попитате, като преди това ни осведомите какви отговори сте си дали - Да

Ta моделите са за 38 кв.м

Sharp AY-M45SC

Toshiba RAS-405 ED

Daikin AN36BRS

Fujitsu AS-E40R

За 16кв/м са :
    DAIKIN AN226NS

FUJITSU AS223PEY

TOSHIBA RAS-221PD

FUJITSU AS-J22V

MITSUBISHI MSZ-J228

DAIKIN AN22JNS

TOSHIBA RAS-221B

TOSHIBA RAS-2284D

NATIONAL 22RCZ

Има ли някои които се отличават от останалите и въобще читави ли са като модели.
    Благодаря ви !
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 19-05-13 в 20:59.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от strashnia123 Виж публикацията
    Те и много други ще работят , но не ми се рискува.
    Е, то всички ще работят...въпросът е че този е с най-големите шансове да работи коректо в това помещение. Разбирам, че си се "набутал/и" един път, но там подбора на машината е тотално неправилен за помещението. Иначе FD си е много добър климатик и в по-голяма стая ще пее.
    Този пост е редактиран от pilot; 18-05-13 в 21:38.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от schnapps Виж публикацията
    Здравейте,реших се вече твърдо да сменям дървата с климатици и се съм се спрял на няколко модела.Климатиците ще са два.Ще ви помоля да ми препоръчате кой ще ми служи най-вярно от тези модели и въобще стават ли за нещо,понеже ако не са читави ще бъдат заменени.
    Според мен са малки, както тези за 38м2, така и тези за 16м2. Насочи се към по мощни модели или поне към по висок клас.

12. TSH
    TSH е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

От няколко дни се чудя как може да няма нито една фирма, която да направи климатик с нисък минимум като тошиба и тих като митсубиши... O, ЧУДО! ИМА! strashnia123 ми каза за LG H09MW ATHENA, само като видях минимум 0.3 и 17 децибела, корейска сглобка и не виждам сила, която ще ме откаже от него. Ще изчакам да го внесат, ако в момента няма. Сега ще чета темата за него, но искам да питам и тук дали има някакъв голям минус.
    V_Simeonov одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от zarko359 Виж публикацията
    Добре де @strashnia123 от какво се вмирисват тия климатици малка стая с голям климатик или просто малак минимум 1.1 в твоя случай?Че и на мен ми престой да взимам климатик и направо се стресирам като чета За сега съм се спрял на тошко 5 13 ка за 22 кв 55 куб метра добре изолирана стая според теб ще имам ли проблем лятото?
    А щом е добре изолирана стаята - няма ли да е големичък 13-ка. Мисля, че е по-добре да е 10-ка най-много, че на мен 9-ката GHR шарп ми дойде големичък за 22 м2, изолирана стая в блок с ТЕЦ /който аз не ползвам/.

Относно ЛГ-то - и на мен ми допада доста. Само отсега гледам жалузите - нарисували са как въздушната струя прави едни красиви S-ки нагоре, надорлу, което знаете няма как да се получи . Та този ефект аз НЕ харесвам на Хитачито си /което е също с 1 цяло насочващо крило и не може да духа точно както искам - или право надолу, или пък хоризонтално напред, а струята се насочва надолу /донякъде/. Докато Шарпа е с 2 крила и с Коанда системата - няма равен в насочването на струята и отвесно надолу и кажи речи да бие тавана на охлаждане!

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти ще си опитното зайче на форума
    V_Simeonov одобрява това.

16. TSH
    TSH е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Аз съм Early Adopter, a вие Early/Late Majority... Не се притеснявам.. Само не мога да разбера, как минимума му е 0.3 и минималната консумация също.. но честно не се притеснявам от 10 лева повече сметка за ток, като се има предвид, че сега се топля с руски маслени радиатори :D. Какъвто и климатик да взема ще ми е по-евтино

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от TSH Виж публикацията
    Само не мога да разбера, как минимума му е 0.3 и минималната консумация също..
    Ама ти колко очакваш да бъде? Имаш 50W електроника, 2 мотора - 30 и 50W, и за компресора нещо трябва...
    СОР=1 не е толкова зле. При някои машини и по-надолу отива.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Санчо и на него доста му пада КОП-а на минимум ,като харчи 150 вата само хаби ток без да духа топло

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе