Разлика няма.
Ако бюджета е този който си определил...
Здравейте,
търси се климатик за следното помещение:
- 20 кв.м
- изложение ЮЗ
- ПВЦ дограма
- външна и вътрешна изолация (гипсокартон+вата)
- стаята е панел, намира се на етаж 6, една външна стена, всички съседни стени са към обитаеми жилища
Ще се ползва главно за охлаждане, държа да е по-безшумен, т.к чакаме бебе
Бюджет 1300 лв + монтаж е максимумът ни
П.С стаята е изключително топла, миналата зима сме вкл. ТЕЦ-а 2 пъти. Що се отнася до зимния период, мисля че търсим 24-25 градуса максимум и то поради факта, че бебето е напът Почитатели сме на по ниските температури.
Ще се радвам на съвет и насока.
Благодаря предварително.
Поздрави
Светльо
може ли някой да ми помогне за марка климатик до 1200лв спряла съм се на хитачи или фуджицу, искам да отоплявам 2 стаи разделени с г-образен коридор общо около 35кв.м, апартамента е среден изложение запад, етаж 4 с пвц дограма и външна изолация, 12-ка да ли ще е малък
какво значи абсурд говори по конкретно за какво става въпрос
Г-жо, за 35m² Ви е необходима машина която да отдава поне 6.0 kW номинално на отопление. Във вашия случай, имате коридор, който разделя двете помещения, така че този "филм" няма да може да го гледате...Ако ме разбирате за какво става въпрос. Друг е въпроса, че бюджета който сте определили е крайно недостатъчен за целта която искате (но няма да можете) да постигнете. С този бюджет, може с да климатизирате (с компромиси) само едното помещение от Вашето жилище.
Добре де, толкова ли е труден българският език, че човек да не може да зададе един елементарен въпрос, на който да му бъде отговорено ?
А относно отговора: Първата зима се смятат грубо топлинните загуби на жилището, с две двукиловатови духалки. Примерно, ако 3 kW поддържат температурата от 20 градуса, търси се климатизатор с мощност 3,6 kW. Ако и 4-те киловата не стигат и за 19 градуса, отива се към 6, примерно... Та така
Благодаря за изчерпателната информация. Монтираха ми го вече и ми казаха, че като съм го взимала са ме поизлъгали за това, че е 10ка, а всъщност е седмица на охлаждане и девятка на отопление, което като видяха стаята казаха, че ще ми върши чудесна работа. Странното обаче ми е, че като вляза в стаята от друго помещение въздухът, когато работи климатика е с една много специфична и неприятна миризма. Като постоя малко се свиква ама като цяло това ме дразни. Нормална ли е тази миризма и с времето ще се премахне ли или аз трябва да направя нещо за да я премахна? Някакви спрейове, ароматизатори или ... разни други дундурми? Също така ми монтираха трафа навън и предполагам, че едва ли ще му стане нещо като завали и задуха ама все пак да попитам навън ли се монтира или... ? Защото аз си мислих че се слага вътре в стаята