Аз съм за FUJITSU Модел: AWYZ14LB NOCRIA.
Аз съм за FUJITSU Модел: AWYZ14LB NOCRIA.
Здравейте,
Искам да попитам за съвет за някакъв малък климатик за кухня 10.2 кв.м. Мислим да го ползваме за охлаждане лятото като ще се включва за 1-2 часа няколко пъти седмично основно докато жена ми готви. Отопление зимата евентуално да го включваме вечер между 7 и 10 като не е необходимо да прави някаква висока температура, а някаква приемлива температура докато вечеряме. Като градуси не мога да преценя какво ще е това - може би 18-21?
Кухнята е 10.2 кв.м, 2.60-70 височина, има една външна стена, няма топлоизолация. Има дървена дограма, двойни прозорци, които са в добро състояние и сравнително добре уплътнени. Изложението е южно, първи етаж, тухлена кооперация в София.
Не знам дали трябва да е конвенционален или инвертор. Нямаме нещо опреледно като максимална цена, но естествено се интересуваме от нещо бюджетно, което ще покрива изискванията. Т.е. най-евтиният вариант, който ще ни свърши работа.
Поздрави!
Отиваш в някое техно и което "дърво" да хванеш, ще ти върши работа по отношение охлаждане...За отопление с това пускане чат, пат, просто забрави.
Т.е. за отопление 2-3 часа вечер е по-удачно да продължавам да си ползвам духалката
Ето това на Грий ще пасне добре в случая - Gree GWH12NB
здравейте,
започнах да проучвам за покупка на климатици за апартамент в тухлен жилищен блок, втори етаж, една външна стена с топлоизолация и източно изложение в София. Зимата да поддържа 19-21 градуса. Насочил съм се към 2ра употреба хиперинвертори, но бих искал да разбера дали има такива, които са с едно външно тяло и 2 вътрешни (мулти-сплит система мисля се води). Едната стая е 15кв.м. а другата 25кв.м. Знаете ли дали има такива японски и кои конкретни модели са най-предпочитани. Ще бъда благодарен, ако ми препоръчате модели и места от където мога да взема точно тях за да се монтират в София. Ако няма японски мулти-сплит системи на нашия пазар, бихте ли ми препоръчали единични за 2те стаи (отново хиперинвертор)?
Японски Климатици-Пловдив: SANYO SAP-DS22T
Японски Климатици-Пловдив: TOSHIBA RAS-285EDR
Ами тези 2-та ще свършат работа . Може да се застраховаш и да вземеш 25-ца за малкото помещение и 36-ца за голямото , но според мен по добре тези размери . Фирмата е Пловдивска , но може да се разбереш за монтаж в СФ .
Здравейте,
мисля да си купя климатик но незнам къв.. при родителите ми има Хитачи и са доста доволни..
апартамента е на последния етаж.. 25кв.м. източно изложение.. до 1300-1400лв.
Какво е предназначението на помещението? Какво е строителството? Населено място? Дограма? За какво ти е необходим климатизатора? Изолация? Добре е да дадеш повече подробности, за да получиш адекватни предложения.
Да прав си.. апартамента е тухлен.. намира се в Кърджали.. има дограма както и изолоция.. главно за зимата ми трябва.. но искам сега да си го взема, че не се издържа на последния етаж..
@ Eray В този бюджет хубавите машини са Fujitsu Asyg-12LEC и Toshiba Ras137SKV-E3
Здравейте,
Температурите напоследък ме подтикват да сложа по-бързичко клима поне в една стая и имам нужда от съвета ви за марка и модел.
София/Княжево/подпокривен етаж от къща
Стая - ХОЛ 35м2 = 90м3 Западно изложение, Остъкление 8м2. Етажа е подпокривен и въпреки 20+см вата на покрива си е жегичка. Изолация на стените 10см ЕПС + 5см вата. В момента температурите при денонощно отворени прозорци варират от 26-32градуса което ми е над комфортната зона <28.
Бихте ли ме насочили към подходяща машина. Етажа се топли на газ и основната роля на климатика ще е да охлажда.
Бих искал да има седмичен програматор самопочистване и някаква смислена обработка на въздуха (антибактериална). При възможност сам да оперделя на къде да духа. Нямам нужда да вкарва външен въздух. Тъй като е хол нямам изискване към шума на двете тела.
Бюджет... ми незнам аз си го представям като нещо м/у 1500-2500.
Благодаря.