Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 10 от 178 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    За много години колеги !А какво ще кажете за този климатик : Panasonic CS-E12DKEW ,доста добри характеристики има на топлене ,номинално му дават 4,8Kw от 0.8-6.50 kw при нелош коп от 3.80.Дали му пада много мощността при -5,-10 гр и би ли се справил с тези 30 кв.Притеснява ме че май е стар модел и е и шумен ,гледам 29 дб му дават.Струва ли си да се вземе втора употреба за 400-500 лв.
    Точно на този модел, мощността пада на нула от ряз!
    Mega одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

отде я изкопа тая антика с проблемния компресор са тия ,не си заслужава ..
    mirandi одобрява това.

4. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Отговор: Re: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.

Така е,аз мисля взех последната '12 от вимакс - докараха ми го от магазина им в Кърджали.
    gangstera одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    КЛИМЕНТОВО

Re: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.

гадняр :rolleyes:

6. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.

Цитат Първоначално публикувано от stanislav77 Виж публикацията
    .....Днес разгледах внимателно един 12 LUCA,но освен изчистения дизайн,впечатлението ми е за много евтина и хлабава пластмаса на предният панел.
    Добре че не Ви е меродавно мнението , пластмасите са на много добро ниво , както и сглобката на модела , а поставен в добре оразмерено помещение е просто незабележим , без пукане , шуртене и т.н. ( лични наблюдения върху Fujitsu ASYG12LUCA от началото на ноември ). Единственото което ме подразни в серията е че не се предлагат в цвят инокс , но това е приоритет на LТ по думите на вносителя .
    Kasap одобрява това.

7. Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.

dwrbudr с мнението си ме амбицира да разнищя кредита - енергийна ефективност. Ако действително могат да ми отпуснат 20% действително мога да се възползвам и да закупя и по-скъп климатик въпросът е кой и дали си струва. Или просто да го използвам за вече набелязаните.
    AC_From_Hell, какви са екстрите на тези панасоници? Не е ли най-важното икономията? Не ме разбирай грешно действително не съм наясно и затова питам

До тук не "чух" нищо за конкретно посочени от мен модели. Предвид ползването на Кредит за енергийна ефектнивност днес мой познат ми похвали LG-H09MW. Бил много много ... на документи от това което виждам е приличен, но явно не разбирам защото Тошибата е с по-нисък минимум (а това до колкото разбрах е съществено). За екстри и идея си нямам. Запознат съм само с 2 едната е на Дайкин - за контролирането на влажността, но това е за климатици от 3000+ лв и за контролирането на позваните зони което пък за по-малко помещение като спалнята е не особено нужна екстра. Поправете ме ако бъркам.

8.  

9. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Продължение на темата от миналата година :
    https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...D0%B3-189.html

За много години колеги !Струва ли си да се вземе втора употреба за 400-500 лв.
    За много години колега за 400-500 лв втора употреба за 30тина кв нещо от ...давалника

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    отде я изкопа тая антика
    Пък моя приятел Приам е дволен. Рокера да внимава да не я одраска с кирката.
    mirandi одобрява това.

11. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Специалистите не са изразили мнение още,но мисля че задължително трябва да споменеш кубатурата на стаята.Въпреки,че си с външна изолация и с югоизт.изложение на външната стена,10"Дайсекай 6 ще дойде маломощна за София и температура 23градуса.Всеобщото мнение във форума е,че Дайкините са твърде надценени за това което предлагат ,така че обърни внимание на предложените от колеги варианти.
    ZGX-S е сменен от ZJX-S преди няколко години ,и аз лично не съм много впечатлен от наследника му...,но за спалня вероятно е много добър вариант.

12. Junior Member Аватара на mitak-tv1
    Тук е от
    Jul 2012
    Живее в
    Пловдив

Бягай точно от този модел.Дефектния компресор,не че несе сменя пружината,но няма гаранция,че пак няма да се счупи в най големия студ,както се случи при мен.

13. Junior Member Аватара на mitak-tv1
    Тук е от
    Jul 2012
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Може ли някой да декларира, че дайсейкай 6 не е по-шумен от дайсейкай 5 ? Никой ли си няма и двата?
    За 5-та не знам,но за 6-та на най ниската степен на турбината-тих режим,не се чува почти никакъв шум.Налага ми се да спя под него за сега,на 2метра ми е над главата,а аз необичам да чувам никакви шумове когато заспивам.Машината си е напълно дискретна,не се усеща,че работи.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2013

За много години на всички!
    Аз не съм специалист, по-скоро прост потребител , но като такъв имам впечатление от един модел, който предлагам на автора на темата:
    Gree GWH12KF. Имам го, засега съм доволен. Топли здраво в стая около 15кв.м., мисля ще успее да стопли и 23кв. За икономичност не мога да дам мнение, нямам уред за засичане. По-скоро не може да поддържа дълго време работа на номинал, а изключва (това го прави по-неикономичен). Но... предполагам месечната сметка ще е 5-10лв повече. Другото кофти е, че няма "тих" режим на турбината. Което за спалня не знам дали е удачно. Но тук трябва да направя уточнението, че на най-ниска степен на вентилатора е по-тих отколкото другия ми климатик (от подписа) на тих режим .
    И всъщност идвам до най-важното - цената, която е 800лв без монтаж. За бюджета на автора, не спалнята, ами и хола ще климатизира и ще му останат парички да ме черпи . Мисълта ми е, че 1900лв за един климатик (за конкретните нужди и условия) е неоправдано висока сума (според мен и моя усет за финанси).
    Разбира се, висок клас машина предлага по-добра работа, повече екстри и т.н. Това от мен, поздрави и успех!

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

значи щом топли 15 квадрата ще стопли и 25 .. ми той и 45 може да стопли така
    Aleksandars и mirandi харесват това.

17. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Моя Е9DKE започна девета зима кога ли ще ме изненада.

18. Тук е от
    Jan 2013

Онлайн контролера за Daikin FTXS35K Излиза доста солено 500лв и се плаща отделно, като според мен това не си заслужава, но машната си заслужава, като се има в предвит, че в момена се предлага на добра цена
    Този пост е редактиран от Frigo; 03-01-14 в 12:07.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 178 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе